gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-19 09:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl nedaudz par nāvessodu
Lai tomēr nodalītu, jo šis ir specifiskāks jautājums. Kā ar nodevējiem? Tautas, valsts, parasti grūti definējams jēdziens. Nu tur visādas piektās kolonnas, kolaboracionisti. Vai viņi pelnītu nāvessodu. Vai visi vecie denuncianti, savu kaimiņu dzīvju sapisēji, kas vēl ar vien ērti slēpjas jau sen kožu saēstajos čekas maisos, vismaz entuziastikākie to tiem, nebūtu pelnījušu augstāko soda mēru?
Kā ar politiķiem, kas aktīvi rīkojas tādos veidos, kas sapiš valsti, sagandē nācijas dzīves kvalitāti? Uz viņiem tomēr gulstas gan speciāla privilēģija, gan atbildība. Tas ir, mandāts rīkoties nācijas vārdā un tērēt nācijas saražotās vērtības pēc saviem ieskatiem. Priekš kāzusa - ja es būtu vācietis, es gribētu Merkeli beigtu. Publiskā nāvessodā, lai citi tipiņi, kas kandidē eksplicīti un emocionāli zinātu kā nerīkoties. Tas droši vien attiektos uz ļoti daudziem ierēdņiem daudzviet un nedomāju, ka visus eksekjūtēt būtu racionāli, bet vismaz vienu, galveno figūrgalvu nocirst tā smačno, liekas būtu labs veids kā signalizēt pārējai tautai - neesiet korumpēti un antitautiski politķi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2018-05-19 10:16 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-19 10:38 (saite)
Neredzu saistību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2018-05-19 10:57 (saite)
Nav arī saistības ar konkrēto postu, bet ar jūsu pēdējā laika ņemtni par nogalināšanu vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-05-19 11:01 (saite)
"Priekš kāzusa - ja es būtu vācietis, es gribētu Merkeli beigtu. Publiskā nāvessodā, lai citi tipiņi, kas kandidē eksplicīti un emocionāli zinātu kā nerīkoties."

Jā, tu. Cik nu fiksi sagūglēju, kaut kādā pēdējā aptaujā Merkeli atbalsta 36% aptaujāto. Tobiš, trešdaļa Vācijas pilnīgi noteikti negrib viņu beigtu, un nezināma daļa pārējo, domājams, negrib viņu beigtu, tikai prom no valdības grožiem.

Ko nu? Ar ko tava asinskāre pārtrumpo to miljonu cilvēku viedokli?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-19 11:09 (saite)
Vai tad es ko runāju par aptaujām. Jā, liela daļa vāciešu grib sevi beigt. Tāpat Zviedrijā, UK, Francijā etc. MIlzīga daļa latviešu iesaistījās kompartijā un nereti kļuva par tās aktīviem censoņiem. Nu un?
Mans jautājums ir vai tu uzskati nodevību par sodāmu un, ja jā, tad kādā mērā? Valsts politiķis, kas sadarbojas ar iebrucēju pedofīlu mafiju imo būtu sodāms ar nāvessodu, kā minimums (jap, varētu vēl vuiņu bik pamocīt).
Varbūt priekš tevis vispār neeksistē nodevības jēdziens, jo esi pārāk tālu aizprogresējis priekš kā tāda.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2018-05-19 12:46 (saite)
Līdzatbildība migrantu pastrādātajos noziegumos. Merkelei kādas tūkstoš izvarošanas :) un slepkavības. Tas bez pretenzijām uz precizitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-05-19 23:42 (saite)
Nu, tu runā par "nodevējiem" tā, it kā tas būtu universāli lietots termins. Piemēra pēc, mūsu pašu zemē gan jau ka nacionāļi par nodevējiem nozīmētu tos, kas aizstāv krievu skolas, un tajā pašā laikā saskaņieši&co par valsts nodevējiem atzītu tos, kuri cenšas uzsvērt to, ka mums te ir divas kopienas, no kurām viena ir pārāka par otru. Tātad, jau pēc viena paša parametra mums ir divas diametrāli pretējas "nodevēju" grupas. Sākam salīdzināt pēc ekonomiskajiem uzskatiem, saradīsies vēl "nodevēji". Kuram taisnība? Rīkosim balsošanu pie ešafota?

Vai arī mums uzreiz atmest nah demokrātiju, un tevi kronēt par Latvijas karali/galveno bendi, kurš tiesīgs izlemt, kurš ir pelnījis mirt par valsts interešu tavas individuālās izpratnes par valsts interesēm pārkāpumu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-20 00:03 (saite)
Nodevējs ir universāls termins, tā kā nebiezini krāsas. Tādi kā Lindermans un Ždanoka pilnīgi noteikti ir nodevēji latviešu tautai, lai gan viņi ir varoņi žīdu tautas ietvaros.
Bet pamatā nodevējs imo ir cilvēk, kam dots mandāts pārvaldīt lietas tautas labā, bet tas dara pavisam citas lietas, kas tiešā veidā skādē tautas/valsts situāciju. Merkele šeit būtu labs piemērs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-05-20 00:19 (saite)
Lindermans/Ždanoka nav nodevēji, jo nekad nav mēģinājuši piederēt latviešu tautai. Tāpat, kā Staļins nav nodevējs vāciešiem. Ienaidnieks jā, nodevējs - nu, nesanāks, staipi to definīciju, kā gribi.

Un, atkal, Merkele reprezentē kaut kādas tautas daļas idejas itin labi. Kā noteikt, ir viņa nodevēja vai nav? Viens risinājums ir pieņemt tavu viedokli par mērauklu, bet nu, tu tā kā relatīvisma nīdējs tak uz šito neparakstīsies, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-20 15:51 (saite)
Tu pareizi uztvēri par Ždanoku un Lindermanu, viņi ir prosta 'tautu, kas nav žīdi' ienaidnieki. Ne velti žīdiem ir 'gojs' jēdziens. Tas ir absolūti nacistisks.

Kas attiecas uz Merkeli un viņas balsotājiem. Es jau teicu, ka liela daļa vāciešu cenšas sevi kā nāciju iznīcināt. Tajā pašā laikā es uzskatu, ka tā minoritāte, kas vēlas sevi saglabāt ir morāli tiesīga to darīt jebkurām metodēm. Pašsaglabāsanās > all. Te nav nekāda relatīvisma. Ja tevi cenšas iznīcināt, tu drīksti pielietot VISAS metodes. Es, dabiski, nevēlos polarizāciju un asins izliešansm bet tas ir tieši tas, ko kreizie šobrīd panākuši. Tieši viņi ir vainīgi pie šī polārā naida, viņi un neviens cits. Paskaties, ko rakta tādi ģermi kā Gedymin, jau aizgājušais diagabiksis aka whateverhisusername, ingmars, zini ar ko viņi nodarbojas priekš maizes un saproti kāpēc tie ir cilvēces ienaidnieki. Ja kāds apdraud tavu eksisrtenci, tad tas ir ienaidnieks. Ļoti viegla demarkācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?