gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-03 11:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti kā relatīvisti nekad neuzvedas atbilstoši sevis ķipa laid-back uzskatiem, kad jāizkauc sevis pašu ģenerētais morālais vai intelektuālais pārākums, bet faktu, ka viņi tajā brīdī apgāž pašu, pirms sekundes paģērēto, nekad neapzinās. Relatīvisms vienmēr tiek piedēvēts citu cilvēku "tikai viedoklim", bet ne savējam. To lopiņu smadzenes vajadzētu pētīt, lai saprastu kā ārstēt kognitīvo disonansi. Kazi, pasaule bez pēdējās varētu arī izvairīties no :decline:.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-05-04 10:38 (saite)
Protams, ka primārā motivācija jebkādas formas karā ir aizstāvēt savus tuvākos - ģimeni, radus, varbūt dzimtu. Taču praksē ļaudis bieži vien iet vēl tālāk, un aizstāvība pašorganizējas lokālās kopienas aizstāvēšanā', bet no kopienas līdz tautai nav jau tālu, jo nav noslēpums, ka uzbrukums notiek konkrētai tautai un valstij, institūcijām, ko šī tauta vēstures gaitā ir sev nolēmusi un izveidojusi. Par cik latvieši ir viena no tām pārsimts tautām, kam ir sava valsts - tātad nākamā līmeņa organizācijas forma, tad vienlaikus arī civiliās pašaizsardzības mezglpunkti ienaidnieka uzbrukuma gadījumā ir tauta un valsts. Žēl, ka prātvēdēriem jāskaidro šādi elementāri vārdi, jo ienaidniekam tie jau sen skaidri.
Cilvēki karo un nogalina par tautām un valstīm, tev tas var patikt vai nepatikt, bet tāds ir cilvēces vēstures vai sugas fakts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-04 10:41 (saite)
Nu jā un tā ir lieta ko vajag izbeigt, jo tas ir stulbi. Nevis par to jūsmot. Viens veids kā izbeigt karošanu ir izveidot globālu tehnātu, kurš vienkārši ir asimetriski pārāks par jebkuru tautu un valsti un karošanu nepieļauj. Jeb citiem vārdien - beidzot izveidot normālu mierīgu cilvēci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-04 11:24 (saite)
Visi mēģinājumi veidot globālus tehnātus līdz šim beigušies ar totalitārismu un miljoniem līķu. Ironiski, tavas fantāzijas par mierīgu cilvēci ir tuvākais ceļš līdz glabālam slaktiņam. Vienmēr bijis. Tu varbūt neesi marksists, bet tev ir tieši tādas pašas bojātas smadzenes, kā viņiem. Nesaprot cilvēka dabu, domā, ka var overraidot visas tradicionālās ieražas ar kaut kādu kabinetā sadomātu racionalizētu utopiju. Kabatas ēdeni. Garden Of Eaden Creation Kit. Nolaidies uz zemes un paskaties apkārt, papēti vēsturi, paklausies cilvēkus, kas no tās kaut ko saprot. "Prātvēders" tiešām atbilstošs apzīmējums visiem armchair ideologiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-04 14:02 (saite)
1) es nesaku ka būs ātri
2) es nesaku ka tas ir vienkārši
3) es nesaku, ka man ir gatavs plāns ( tikai uzmetums rupjš)

+ es zinu ka sakarīgam [detaļās] plānam ir labāk jāizprot kā darbojas cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-04 15:03 (saite)
Cilvēks ir diezgan labi izprasts jau tūkstošiem gadu atpakaļ. Modernitāte vienkārši ir aizmirsusi vai noliedz šīs zināšanas, jo muh hubris un "tie tāc bija kaut kādi seni mežoņi lewl". Fakts ir pretējs - tieši modernā kultūra kļūst ar vien mežonīgāka un stulbāka un kārtējās Bābeles torņa ambīcijas ir tam uzskatāms simptoms. Man is not a learning animal.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-04 15:10 (saite)
Kārtējās aizmirstās senās zināšanas? Tipa līdzīgi kā ar tiem megalītiem? Labi bet kur tad ir senatnes supersabiedrības kuras bija būvētas uz labas cilvēka izpratnes? Ja izprot cilvēku, var uztaisīt augstu kultūru. Bija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?