gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-04-08 21:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cibas lietotājs [info]gedymin uzskatāmi demonstrē kādā veidā kreisā domāšana bīstami traumē cilvēku smadzenes. Bīstami tādā nozīmē, ka šie indivīdi kļūst bīstami citiem indivīdiem, kas nevēlās totalitāru, noteiktā veidā smadzenes skalojošu valsts aparātu. Lūdzu, biedri, uzmanieties no tādiem kā viņš un uzraugiet savu valsti!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-04-11 21:20 (saite)
Piemēram vienkārša lieta. Batons parastais. Ja viņu izcep un pārdod kāds ir, tad viņš garšo nu kā jau batons. Ja viņu pārdod sagrieztu, tad priekš sagiešanas viņu saldē, nu un pēc tam viņš garšo vairs ne tik labi. Štatos ir veseli un ir sagriezti. Pie mums rimi un maximās ir tikai sagriezti. Jautājums NAHUJ. NE griezt tak ir vienkāršāk nekā saldēt un griezt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-11 22:09 (saite)
Because sliced bread is the best thing since sliced bread.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-11 22:13 (saite)
Un interesanti, ka tā negrieztā maize, kas pamatā nāk no mazajām maiznīcām (lielākajos supermārketos imo viņi tomēr arī mēdz būt), maksā daudz dārgāk. Jo mazie uzņēmumi, kas kaut ko ražo pēc tradicionālām un garšīgām/veselīgām metodēm tiek marginalizēti. Dajoš no sojas un palmu eļļas taisītu, daldētu un grieztu maizes izstrādājumu. MegaMass production is sooo good.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-11 22:16 (saite)
Vispār novērojumi rāda, ka maizes fabrika viena un tā pati - negriezts normāls, tb garšīgs, griezts [tātad saldēts] nuuu jāaaa ēst var

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-11 22:37 (saite)
Es arī pērku to grieztu daudz, jo lēti un ērti, nav no rītiem jāāakarējas ar šķērēšanu, lai uztaisītu buķikus darbam, bet gribētos, lai labā maize būtu lētāka un arī to varētu turēt priekš omulīga azaida mājās ar aliņu. Diemžēl megakorpi tādu situāciju nepieļaus, jo tad tā uzreiz izkonkurēs viņu no tualetes papīra taisīto produkciju. Atļauj palikt marginālai grupiņai, lai bagātajiem arī būtu maize (nu labi, par maizi tas vēl nedaudz pārspīlējums, bet ar daudziem produkitme tieši tā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-11 22:52 (saite)
Tad man nav īsti skaidrs, kāpēc megakorpi nevar ražot abus - lēto galu masveidīgi un dārgo - ekskluzīvi?

Ja ņemam citu nozari, piemēram elektroniku, viņi to vpolņe var - lēta masveida elektronika sadzīvei, kuras konstruēšanas pamatā ir izmaksu rēķināšana, lēti materiāli un ļoti dārgā aerospace grade elektronika aviācijai un kosmosam kur viss ir keramikā , zeltā, ar rokām likts kopā un N reizes testēts?

A ražo bieži vien vienas un tās pašas kompānijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-12 22:07 (saite)
Man points gan bija par to, ka nav nekāds pamats padarīt garšīgu lauku vai mazo uzņēmumu produkciju "ekskluzīvu". 90tajos tā bija parasta, varbūt tikai mazliet dārgāka par aldara čurām vai rīgas miesnieka tualetes papīra desām. Tie palika dārgi, jo globālisma ekonomika neļauj elpot mazajiem vai forsē tiem kļūt par luksusa preču ražotājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?