gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-11 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ateizma ietekme uz smadzenēm
Materiālais redukcionisms laikam tomēr liek cilvēkiem iet sviestā. Dorkins uzskata, ka tabū pret kanibālismu ir kaut kas ko mums vajadzētu 'pārvarēt' un paralēli sapņo uzmanufaktūrēt cilvēka-pērtiķa hibrīdu tikai tāpēc vien, lai kaut kā iebāztu acīs visiem cik cilvēks ir unexceptional.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2018-03-12 01:49 (saite)
Tā nu gluži nevar teikt - protams, jams uzskata, ka izglītībai nav nozīmes (šokējoši, zinu), bet par zināšanām un intelektu viņš tādu viedokli nav paudis. Šīs lietas viņš novērtē, tikai viņam ir visai individuāla mēraukla šīm kategorijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-12 21:37 (saite)
Manu respektu pret izglītību ir iedragājis tas, par ko tā pārvērtusies mūsdienās. Jaunāks būdams to vienkārši nesapratu. Sīka specializēšanās uz konkrētu fišku, līdz ar ko tai ir maz sakara ar vispārējo inteliģenci, tā jau ir sen. Mēs nerunājam par skolāru kaut kādā 16tajā gadsimtā, kas universitātē apguva visus iespējamos tā laika zināšanu, tajā skaitā estētisko un metafizisko, aspektus. Bet, ja piezūmējam uz [current year], tad jebkādas ilūzijas par akadēmiju kā gudrības avotu beigtas. Labākajā gadījumā ir jomas, kurās maz nenodarbojas ar apzinātu faktu sagrozīšanu vai zinātniskās metodoloģijas aizstāšanu ar naratīvismu (jo to ir grūti izdarīt, vai caur to nevar iegūt politiski-ideoloģiskus punktus).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?