gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-02 00:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
citātiņš
"Resp., jautājums ir - kas ir specifiskais, kas paliek pāri no vīrieša, ja atņem vispārcilvēcisko? Pliki fizioloģijas dati "

Ja tā, tad kādā veidā vīrieši spējuši radīt t.s. 'patriarhiju' un gaziljoniem gadu 'apspiest sievietes'? Ar plikiem fizioloģiskajiem datiem? Čo, sievietes nespēja izgudrot kā apiet šo trūkumu un izgudrot ko gudru, lai pretotos šai šaušalīgajai netaisnībai, vai prosta uzkačāties? Vai tik tā nav atzīšanās švakumā.:)
Un kopš kura laika smadzeņu funkcionalitāte nepaiet zem 'pliki fizioloģijas dati'?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-03-02 00:17 (saite)
Principā tāda lieta, ka sievietes tehnoloģiski zemu attīstītās sabiedrībās ir piesietas vairošanās - bērnu kopšanas procesam. Tas ir ļoti darbietilpīgs/ laikietilpīgs, grūts process, bet viņš ir tipa *neredzams*, jo izskatās triviāli/ ikdienišķi. Galīgi šo problēmu var atrisināt tikai padarot vairošanos/ atražošanos tehniski ērtu - sākot ar tādām lietām kā pamperi un speciāla gatava bērnu pārtika līdz tādām lietām kā artifical womb.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 00:19 (saite)
Es nerunāju par akmens laikmetiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-02 00:24 (saite)
emm `` gaziljoniem gadu `` vroģe ietvertu arī akmens laikmetus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 00:29 (saite)
Gaziljoniem gadu ietver arī ēras, kad brutālam spēkam vairs sen jau kā nebija nekādas nozīmes, tajā skaitā mūsdienas. It's stil "man's world" kaut kā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-02 00:36 (saite)
Nēnu tehniski uzlabojumi + sabiedrību pārkārtošana tā, ka sievietes vairs nav tikai specifiski ``bērnu operatori`` tomēr ir samērā jauns pasākums, sākas ar industruālo revolūciju, nu un tad jau arī sākas sufražistes un tml sieviešu atbrīvošanās un vienlīdzības kustības. Agrāk izrāvās tikai atsevišķas personas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 00:54 (saite)
Tātad sievietes spēja kaut ko 'izcīnīt' tikai pēc tam, kad vīrieši to viņām atļāva/uzdāvināja vai apstākļi pamainījās tā, ka vairs nebija vērts viņas 'apspiest'. Smells like inferior sex. Vienlīdzība nozīmē, ka ir vienlīdzīgas spējas. Obv., spējas nav bijušas vienlīdzīgas, ja tūkstošgadēm ~50% populācijas ļāvās tā apspiesties. Vai arī :shockhorror: nav nekādas apspiešanas nekad bijis un abi dzimumi pret savām lomām sabiedrībā izturējās kā pret ko pilnīgi normālu un pat vēlamu, atbilstošu savām interesēm un spējām, bet kultūrmarksistu vēsturiskais revizionisms ir bleķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-02 01:01 (saite)
Agrāk problēma bija iekš sekojošā:

Ja vīr. dzimuma cilvēks grib nodarboties ar to kas viņam patīk, viņš ņem un nodarbojas, tālāk pēc spējām. [arī ja tā nodarbe ir pavārs, šuvējs, bērnu audzinātājs etc]

Ja siev. dzimuma cilvēks grib nodarboties ar to, kas viņam patīk, tad vispirms viņai ir jāizlec no noteiktās dzimuma lomas vopreki apkārtējo viedoklim un [agrāk] arī sabiedrības normām, pat likumiem.


Okej jā arī ebrejs nac vācijā varēja izsisties un arī tips ar buržuja pagātni iekš psrs, tikai viņiem tas prasīja daudz vairāk resursu.

Tb savā ziņā agrāk gudra sieviete common sabiedrībā bija tādā pat pozīcijā kādā gudrs žīds 3. reihā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 06:36 (saite)
Tava problēma ir modernā hiperindividuālisma un narcisma uzskatīšanu par vēlamu normu. CIlvēki tradicionālākās kultūrās nedomā tikai kategorijās "man patīk", bet arī "man ir pienākums" vai "jārīkojas tā kā strādā". Pan patīk visu dienu vāļāties pa gultu, bet, ja es šādu interesi ieviesīšu kā vēlamu mērķi, gan es gan sabiedrība aizies pa burbuli. Sievietēm varbūt 'patīk' nēsāt uniformu, bet tas nenozīmē, ka armijā jāņem sievietes, kas andermaino armijas funkcionalitāti.
Ja sievietei 'jāizlec no dzimumlomas', značit viņa jau pēc noklusējuma nebija 'tāda pati kā vīrietis'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-02 16:22 (saite)
Nu vispār ir jēga sabiedrību izveidot ar nepārpalicīgu noteikumu kopu. Tas nozīmē minimāls skaits tiešām vajadzīgo noteikumu, bet visā pārējā - brīvība un individuālisms. Individuālisms jau nenozīmē nespēju sadarboties. Okej, narcisisms to nozīmē un tātad ir patoloģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2018-03-02 11:28 (saite)
tu taču noteikti trollē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 16:44 (saite)
Nezinu kam veltīts koments, bet tagad jau varu ar tīru apziņu teikt, ka neviens no mums netrollē. Es to daru ļoti reti un parasti signalizēju, savukārt Ctulhu ir pārāk konsekvents savā nekonsekvencē un lolrandombulšitā, lai to norakstītu uz citādi gudra cilvēka muļķošanos.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-03-02 00:50 (saite)
Aizvainojums par nespēju būt pašpietiekamām uzpūš vīriešu "varu un datus" milzu bubuļa apmēros.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?