gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-02 00:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
citātiņš
"Resp., jautājums ir - kas ir specifiskais, kas paliek pāri no vīrieša, ja atņem vispārcilvēcisko? Pliki fizioloģijas dati "

Ja tā, tad kādā veidā vīrieši spējuši radīt t.s. 'patriarhiju' un gaziljoniem gadu 'apspiest sievietes'? Ar plikiem fizioloģiskajiem datiem? Čo, sievietes nespēja izgudrot kā apiet šo trūkumu un izgudrot ko gudru, lai pretotos šai šaušalīgajai netaisnībai, vai prosta uzkačāties? Vai tik tā nav atzīšanās švakumā.:)
Un kopš kura laika smadzeņu funkcionalitāte nepaiet zem 'pliki fizioloģijas dati'?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-03-02 01:01 (saite)
Agrāk problēma bija iekš sekojošā:

Ja vīr. dzimuma cilvēks grib nodarboties ar to kas viņam patīk, viņš ņem un nodarbojas, tālāk pēc spējām. [arī ja tā nodarbe ir pavārs, šuvējs, bērnu audzinātājs etc]

Ja siev. dzimuma cilvēks grib nodarboties ar to, kas viņam patīk, tad vispirms viņai ir jāizlec no noteiktās dzimuma lomas vopreki apkārtējo viedoklim un [agrāk] arī sabiedrības normām, pat likumiem.


Okej jā arī ebrejs nac vācijā varēja izsisties un arī tips ar buržuja pagātni iekš psrs, tikai viņiem tas prasīja daudz vairāk resursu.

Tb savā ziņā agrāk gudra sieviete common sabiedrībā bija tādā pat pozīcijā kādā gudrs žīds 3. reihā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-02 06:36 (saite)
Tava problēma ir modernā hiperindividuālisma un narcisma uzskatīšanu par vēlamu normu. CIlvēki tradicionālākās kultūrās nedomā tikai kategorijās "man patīk", bet arī "man ir pienākums" vai "jārīkojas tā kā strādā". Pan patīk visu dienu vāļāties pa gultu, bet, ja es šādu interesi ieviesīšu kā vēlamu mērķi, gan es gan sabiedrība aizies pa burbuli. Sievietēm varbūt 'patīk' nēsāt uniformu, bet tas nenozīmē, ka armijā jāņem sievietes, kas andermaino armijas funkcionalitāti.
Ja sievietei 'jāizlec no dzimumlomas', značit viņa jau pēc noklusējuma nebija 'tāda pati kā vīrietis'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-02 16:22 (saite)
Nu vispār ir jēga sabiedrību izveidot ar nepārpalicīgu noteikumu kopu. Tas nozīmē minimāls skaits tiešām vajadzīgo noteikumu, bet visā pārējā - brīvība un individuālisms. Individuālisms jau nenozīmē nespēju sadarboties. Okej, narcisisms to nozīmē un tātad ir patoloģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?