gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-12-23 13:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kontekstā ar pēdējo [info]ctulhu ierakstu un vispār to ņemtni ap "netradicionālām" lietām, kas btw ir misnomers, jo ir daudz tradicionālākās, nekā kaut kāda iso standartu apstiprināta medicīna etc.

Te vispār varētu izvērst plašāku tēmu. Kā nākas, ka ļoti inteliģenti cilvēki nodarbojas ar it kā anti-inteliģentām lietām. Piemēram viens no maniem bijušajiem darba kolēģiem bija pamatīgs astroloģijas hobijists. Un viņam tiešām bija daudz ko stāstīt par tēmu, ieskaitot piemērus, kas strādāja praksē. Nebija kaut kāds avīžu horoskopists. Dabiski, ka tie cilvēki negāja uz Zinātnes Akadēmiju, lai pierādīt, ka ''re, lūk, mums šitas darbojas, davai stenografējat un protokolējat''. Ņemot vērā ņū-ateistu/materiālistu vispārējo tupumu un nespēju saskatīt kopainas - makes me think. Droši vien, ka cilvēku meklējumi neizbēgami ieklīst maldos, neatkarīgi no sliedes. Svarīgi būtu spēt izšķetināt kas no kura ceļa ir derīgs un radīt kaut kādu pereniālu skolāristiku par cilvēku un lietu dabu. Bet tam vajag.. ko?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brood
2017-12-26 09:43 (saite)
Ak, dievs, nu cik var dzīvot maldos.

1)Vīriešu funkcija dabā ir eksplorēt un karot - tāpēc tiem ir telpiskā, stratēģiskā domāšana, līdz ar to labāka speja koncentrēties uz rutinētu analīzi, smagās tehnikas vadīšanu lielos attālumos utt.

2)Sieviešu smadzenes ir univesālākas kā vīriešu, tikai koncentrēšanās laiks uz `garlaicīgo` - īsāks un vairāk ir par emocijām. Tāpēc sievietes nav masveida zinātnieces, fūres vadītājas etc. Sieviešu funkcija dabā ir nurturēt (kopt, rūpēties, interesēties par dzīvām būtnēm, nevis dzelžiem). Sievietes biežāk apmaldās telpā, kaut ko sajauc, utt. Jo sieviešu smadzeņu centri ir savstarpēji saistīti, kamēr vīriešu - izolēti un tie labāk pielāgoti darīt kaut ko 1, bet labi.

Sievietes var būt labas braucējas, bet ne ilgi, citiem vārdiem, vīrieši var būt labi zīdaiņu kopēji, bet arī - ne ilgi. Tā kaut kā. Katram savs profils.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-12-26 13:20 (saite)
Vispār nav taisnība, armijnieki saka, ka sieviešu uzmanība esot noturīgāka, no sievietēm sanāk labi snaiperi, izlūki, sakarnieki.

Bet visas šīs grupu atšķirības vienalga nav pārāk būtiskas, jo individuālās atšķirības starp konkrētiem cilvēkiem ir lielākas nekā iespējamās grupu atšķirības, līdz ar to dzimumu lomām nav nozīmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-26 14:11 (saite)
Velp, ņemot vērā, ka šito saka cilvēks, kam aug pupi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-12-26 15:56 (saite)
Gnidrologa domas dziļums visā tā godībā, dāmas un kungi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-12-26 16:08 (saite)
Mjā, ja gnidrologs manī iemīlēsies tad būs skumji...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2017-12-26 18:39 (saite)
Ja ctulhu aug pupi, tad viņa viedokli var neņemt vēra...tur vairāk vajadzīgo hormonu neesamība... :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?