gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2023-02-17 23:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A kāpēc īsti aizliedz pētīt Antarktīdu un nelido vairs uz Mēnesi, kaut mūsdienu tehnoloģijas ir nesalīdzināmi jaudīgākas kā pirms pusgadsimta? Kā var būt space exploration, ja nevar pat kultivēt Mēnesi? Kā var teikt zajavas par mūsu pašu Zemi, ja mēs neesam izpētījuši pat desmito daļu okeānu un polus?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2023-02-18 02:33 (saite)
Nezinu, varbūt jaucu Antarktīdu ar Arktiku, bet imo uz vienu no tām burtiski nav iespējams nokļūt un brīvi eksplōrēt, ja neesi "affiliated with govenrment". Vai es varētu noīrēt kuģi, aizbraukt, izsēsties krastā un staigāt kur gribu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2023-02-18 09:14 (saite)
Tas būs par Antarktīdu. Pētniecība gan notiek(droši vien savādāka, kā domā, ka vajadzētu), valstīm ir savas stacijas, kam sezonālās, kam visu gadu. Staigāt kur iegribās gan nevar, tūristi var braukt, bet tikai pa "tūristu takām". Padārgs pasākums priekš pastaigas pa arktisko tuksnesi. Lidojumu ierobežojumus virs visas teritorijas nezinu.

Vieta interesanta un bīstama, dēļ dabas. Kas ir zem lediem, protams interesē arī mani. Kautkad rakstīju, ka bija urbuši un vecākais ledus, ko atrada bija 2.kautkas miljoni gadu. Zemledus ezeri ar senām, izolētām radībām, liecības, ka agrāk bijuši tropi(ļoti sen), dīvainā teritorija kur neveidojas ledus un protams stāsti par to, kas varētu tur būt, gan dabiski, gan mākslīgi. Piri-Reisa karte(1513) un Johana Šonera globusi(1515) ar saputro pasākumu vēl vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-18 11:08 (saite)
Par tūrismu mb augstāk precīzāk pateica, ar pētniecību, nu jā valstu zonas un viņu noteikumi, tu jau nevari iebraukt dajebkurā valstī, ASV, LV utt un sākt tur kko pētīt bez vietējo atļaujas/ saskaņošanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?