making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[28. Jan 2018|17:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mūsu nākotne zem rightwing līderiem: https://eand.co/why-were-underestimating-american-collapse-be04d9e55235
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2018 - 20:04
(Link)
Welp, mums nav neviena 'righ-wing' līdera so what's all the hubbub, bub?
Tiesa, ASV un Eiropa jau labu laiku iet uz grunti pateicoties ļevoku debīlismam, tā kā varbūt nebūtu slikti, ja kādi right-wing līderi patiesi parādītos.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2018 - 22:48
(Link)
Palasīju to rakstu. Kaut kāds totāls ūdens bez neviena jēgpilna punkta, viedokļa, argumenta vai analītiska komentāra. Ļoti labi sasummējas šajā rindkopā:

Seen accurately. American collapse is a catastrophe of human possibility without modern parallel . And because the mess that America has made of itself, then, is so especially unique, so singular, so perversely special — the treatment will have to be novel, too. The uniqueness of these social pathologies tell us that American collapse is not like a reversion to any mean, or the downswing of a trend. It is something outside the norm. Something beyond the data. Past the statistics. It is like the meteor that hit the dinosaurs: an outlier beyond outliers, an event at the extreme of the extremes. That is why our narratives, frames, and theories cannot really capture it — much less explain it. We need a whole new language — and a new way of seeing — to even begin to make sense of it.

Tulkojums: man nav ko teikt un es nezinu par ko gvelžu, bet muh rightwing something something
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Janvāris 2018 - 20:12
(Link)
Interesants gabals paldies
[User Picture]
From:[info]217
Date:28. Janvāris 2018 - 21:50
(Link)
man dažreiz šķiet, ka zem jūkipiskajiem torijiem arī UK lēnam tuvojas galam - no vienas puses visa sabiedrības sašķeltība dēļ breksita, bet arī vnk skati, ko novēroju uz ielām - cik daudz vairāk cilvēku guļ uz ielām, pirms torijiem nu nebija tā, ka rindiņā guļ uz ielas viens pie otra blakus guļammaisos un visas veikalu vārtrūmēs ka tagad, cik daudz vairāk cilvēku izmanto food banks, arī vnk NHS stāvoklis, kur cilvēki mirst netiekot pie ātrās palīdzības, kad vajag, vai, kaut vai tas, cik pieaug noziegumu skaits... (un to saku es, kas citā valstī/apstākļos drīzāk balsotu par (mēreniem) konservatīvajiem, nevis leiboristiem/sociāliķiem)
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2018 - 22:44
(Link)
Jā, noziedzība un un pilns ar bomžiem, kas kārnās uz ielām. Vismaz ASV tas ir tipisks demokrātu štats/lielpilsēta. Un noziedzības pieaugumam UK (un citur liberālajā Eiropā) totāli nav nekāda saistība ar kreiso politiku, vai ne?:) Kaut kāds mistisks naciķu rēgs pie vainas.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2018 - 23:21
(Link)
TIL ka UK pārvalda "kreisie".
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2018 - 23:57
(Link)
Pēdējās dekādēs? Well, jā. Pie tam pašreizējie toriji arī ir kreisi, ja salīdzina ar torijiem 80ajo. Viņi vnk vēl nav pilnīgi batshit staļinistu-maoistu moudā aļa Korbins & Co. Rietumeiropā VISAS partija ir vairāk vai mazāk kreisas, atšķiras tikai ekstrēmisms. Savukārt tas, kas senāk būtu mērens centrisms, no establišmenta puses tiek dēvēts par far right. Eiropā NAV far right partiju, ja neskaita kaut kādu frindžu ķipa golden dawn Grieķijā.
From:[info]krishjaanis2
Date:5. Februāris 2018 - 13:11
(Link)
būtu ne tik daudz jājautā, vai valsti X pārvalda pašpasludināti "kreisie", cik drīzāk "kādas kreiso politikas valstī ir īstenojusi patreizējā elite?". piemēram, Mejas laikā joprojām turpinās uzsaukumi un lobiji interneta brīvības ierobežošanai, kā arī visādi feministu murgi. nemaz nerunājot par to, ka neatkarīgi no tā, vai "kreisais" Blērs pie stūres, vai failing Gordons, vai Kamerons - imigrācija un bēgļi uz UK ir tikai auguši. te tev nu bija labējie.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:5. Februāris 2018 - 13:44
(Link)
Skaidrs, pat ka kreisie nav pie stūres, tik un tā viņi vainīgi. Elegants risinājums.
From:[info]krishjaanis2
Date:5. Februāris 2018 - 21:39
(Link)
Vēlreiz ābečniekam - ir ļoti grūti nosaukt par labējām tās toriju politikas, kuras jau gadiem atbalstīja atvērtās robežas, dalību Eiropas Savienībā, vārda brīvības ierobežošanu politkorektuma vārdā, big goverment paplašināšanu utml. Neesi dzirdējis, ka partijas mēdz aizlienēt idejas un politikas viena no otras?
Protams, viss ir relatīvi. No "atvērtajām robežām", "vienotā tirgus" un "brīvā darbaspēka plūsmas" visvairāk ir cietuši tieši britu darbaļaudis - tradicionālais leiboristu elektorāts - tādēļ, saprotot, cik šādā oportūnistu pasaulē viss kļuvis relatīvs, klasiskie kreisie darbaļaudis vairākumā gāja un nobalsoja par labēju lietu - izstāšanos no EU. Būtu labi, ja politiskā elite demokrātijās vairāk klausītos dēmā, proti, tautā, nevis universitāšu prātvēderos, banku personālā un mediju zvaigznēs.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:29. Janvāris 2018 - 00:11
(Link)
Vieni pārspīlējumi vien ir, lai to rakstu (un arī pārspīlētos komentārus) uztvertu nopietni. Piemēram, tur teikts, ka Āzijā un Āfrikā opioīdus varot brīvi nopirkt bez receptes. Diez vai tā ir. Jā, šajās valstīs gandrīz visas recepšu zāles var brīvi iegādāties vietējās aptiekās bez receptes, taču opioīdi tiek ļoti stingri kontrolēti. Pat nesen Ēģiptē viena UK tūriste tika ielikta uz 3 gadiem cietumā par 2 tramadola paciņām, turklāt ar ārsta nozīmējumu. ASV tiešām ir opioīdu krīze, bet ja autors nevar iztikt bez klajiem izdomājumiem, tad diez ko ticama viņa loģika nebūs.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:29. Janvāris 2018 - 13:12
(Link)
Tad labi gan, ka tavos postos nemēdz būt kļūdaini un bez iemesla provokatīvi apgalvojumi.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:29. Janvāris 2018 - 13:14
(Link)
Piemēram, kādi?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:29. Janvāris 2018 - 13:19
(Link)
Es jau saku, ka nekādi, saulīt.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:29. Janvāris 2018 - 10:01
(Link)
Nu mats matā kā padomju ilustrētajos žurnālos ar virsrakstu "Amurika -- kontrastu zeme". Es, protams, nesaku, ka padomju žurnālisti visu no gaisa grāba un ka tie visi ir salti meli, tomēr nekādi nespēju aizmirst, kur patlaban atrodas PSRS, kas soļoja no vienas sociālisma uzvaras uz otru, un ASV, kas visu laiku stāvēja bezdibeņa un sabrukuma priekšā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:29. Janvāris 2018 - 20:19
(Link)
Labā ziņa ir tā, ka ASV, atšķirībā no sovdepa nav 100% mākslīgs, ar baltiem diegiem kopā turēts konglomerāts. Ir tādi cilvēki kā "amerikāņi", atšķirībā no "padomju cilvēka", tā kā optimsmam lielāks pamats.