Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2008-01-02 10:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nerunā par To
Vakar vakarā ar dikti lielu interesi vēroju latviešu mākslas filmu "Nerunā par to". Bij atsevišķas sižetiskās līnijas, kas lika sajūsmā spiegt un plaudēt.
Piemēram:
1)Moments, kad notiek potenciālā kniebēja pārcelšanās uz mamzeles dzīvokli. Kā domājat, ko šams paņēmis līdzi? Protams, gudrie, īsti tādas vīrišķīgas un noderīgas lietas - divus puķpodus un slēpes (vasaras laikā?!!!).tā vot!
2)Tālāk, izrādās, ka kniebējs audzē kaņepi. Viņam ir arī savs biznesa plāns. Proti, vest šo latvijas kaņepi uz Holandi(Kā reizi tā nu ir tā vieta, kur tādas ļoti pietrūkst). Ko viņš arī dara un ved. Ar vilcienu(uz Holandi?!!!)
3)Izrādās, ka kniebējam ir parādi un mamzele dabon meklēt LVL 10 000, ko viņa arī atrod pie sava šefa. Aploksnītē. Pretī- minets un kotletes. Uz jahtas(tulkojumu biroju šefiem parasti pieder neskaitāmas jahtas un pāris tvaikoņi piedevām). Bet nu skaidrs ir viens, šefs par mazāku naudu pie mineta nevarēja tikt.Nez, tur jau nesanāk maukumājas abonements gadam? Bet nu laikam viņai bij dikti labs tas izpildījums, pie kam sejas izteiksme nemainījās nekādu apstākļu iespaidā.
4) Labi, par Rēzijas un Hara (tas, kurš Spanovskis) mīlais ainu labāk nēa.
Kas bij režisors, nezinu, bet mans ieteikums būtu -Netaisi vairs To! Ir taču tik daudz skaistu profesiju. Viena no tām - ārštata tulkotāji, kā bij redzams filmā- šamiem vispār nav jāstrādā, tik tādiem piselīgiem un depresīviem jāvazājas riņķī pa svarīgām pieņemšanām un jāraud par Aleksi, kas nekad neesot bijis labs gultā. Tā vot!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2008-01-02 10:39 (saite)
Aha. Man viena kolēģe, noskatījusies šo gabalu, teica, ka pēc šīs filmas izcenojumiem šamā ir gatava minetus taisīt dajebkuram pretimnācējam:)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2008-01-02 11:21 (saite)
Mhm, tulkojumu biroju giganti... haizivis, es pat teiktu, tā vien gaida ar aploksnītēm uz jahtām, pilla Baltijas jūra ar tādiem. gaidošiem:DDDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2008-01-02 11:24 (saite)
Aha - drīz pat zvejniekiem nebūs, kur murdus mērkt;(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2008-01-02 11:29 (saite)
Sevišķi traumējoši, kad filmā šo draisko gigantu spēlē Bartkevičs, kas kopš bērnības mīļš kā Jāņonkuls no "Saulessveces":)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2008-01-02 10:49 (saite)
Man jau patika tvneta komentārs, kad šo filmu demonstrēja CCPlazā -- tu redzi kā sievieti čakarē, un gaidi, kad viņa sapratīs, ka viņu čakarē, bet līdz filmas beigām nekas tā arī neizmainās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2008-01-02 11:30 (saite)
aij, bet viņa bij tik apātiska un tizla, ka nevis čakarēt, bet sist viņu vaidzēja...:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2008-01-02 11:56 (saite)
Nu, es paskatījos kādas 10-20 sekundes... tā arī izskatījās. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mis_sarajevo
2008-01-02 13:07 (saite)
man reizēm gribas vienkārši raudāt, kad redzu, ka latvieši atkal kādu mākslas kino šedevru uztapinājuši, jo visu laiku jau nevar attaisnoties, ka tie visi iesūkā, jo naudas maz industrijai. pa lētu naudu var daudz ko labu uztaisīt. mums vienkārši nesanāk...

(Atbildēt uz šo)


[info]juuuda
2008-01-02 14:10 (saite)
Una Celma bij režisore, ja caur asarām beigu titros pareizi salasīju, heh. bet nu tādas "Kristus ciešanas" patiešām ilgi nebija skatītas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jff
2008-01-02 14:49 (saite)
Un Rukšāne bij' scenārija autore (ja nu kāds nepamanīja).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?