"Var saturēt: piena, sojas, zivju, glutēna daļiņas." - Atvainojiet, bet vai jums tur manufaktūrā apkopējas štata vienība arī ir paredzēta? Un vai PVD nemaz nekontrolē?
nu man nekādas smagas lietas šie neizraisa, nomirusi arī neesmu, tomēr signalizāciju ieslēdz, tā ka varu ziņot - lielākoties, ja rakstīts, ka var saturēt glutēnu, tas tur tiešām ir, un pietiekamā daudzumā, lai manu signalizāciju ieslēgtu. kāpēc glutēnam jābūt zefīros un malnajā balzāmā (uz kura nav nekādu brīdinājumu, bet es divas reizes uzrāvos un atšķirīgās pudelēs) - pieņemu, ka tādēļ, ka ražotnē valda liela cūcība un pilnīgs pofigs.
Par to melno balzāmu - ir skaidri zināms, ka pie vainas glutēns, nevis kas cits? Jo, nu, ar citiem produktiem visādi var gadīties, bet kā jamo dabūt iekšā stiprajā alkoholā, nespēju iedomāties. Ja tajā pašā ražotnē brūvētu alu, tad vēl varbūt, bet cik zinu, LB ar šito nenodarbojas.
nekas jau nav skaidri zināms. bet diezgan ilgi jau vēroju notikumus un mēģinu tos saprast, un konkrētais simptoms man nav bijis ne no viena cita pasaules produkta (un es pat labi zinu populārāko un mazāk populāro alergēnu sarakstus) kā vienīgi no glutēna. tas bija nevis parastais melnais balzāms, bet tāds ar ķiršiem. sasodīti garšīgs, ja kas.
balzāms jau taisa arī visādus graudu degvīnus, bet nezinu, kā tas izpaužas. pa manam, viņi tur vienkārši cūcīgi dzīvo.
No Balzama es mēdzu apmesties ar mozaīkveida pleķiem, bet nu tā ir kapilāru reakcija, nevis alerģija, vnk., ja no paradtā alkohola cilvaeks mēdz piesarkt, tad no šī kļūstu pleķaini sarkana. Domāju, ka tas būs no tās zālīšu un puķīšu kombinācijas, kas nu tur ir viņu receptē. Vienkārši nedzeru, jo diez ko nepatīku sev pleķaina.:)
jā, protams, balzāmā ir tik daudz sastāvdaļu, ka uz tām var visu norakstīt. es tomēr domāju, ka alerģija uz kaut ko ļoti retu mēdz nākt tikai komplektā ar daudzām alerģijām uz kaut ko biežāku, un man bez tā glutēna nav pilnīgi ne uz ko, turklāt alerģija rodas uz kaut ko šad tad sastaptu un nevis uz tādu, ko pirmoreiz nobauda gandrīz pusgadsimta vecumā. tā ka tu paliec pie savām domām, es pie savām (ka viņi tur cūcīgi dzīvo).
Hm, un kā ar ķiršiem pašiem par sevi? Man pret šiem ir viegla alerģija, pie kam piepeši parādījās pirms pāris gadiem, pirms tam viss bij ok.
Graudu degvīns ir bezglutēna pats par sevi. Degvīnus destilē, un glutēns destilācijas procesā netiek galaproduktā (tas ir paliels proteīns, attiecīgi nekādi nespēj pāriet tvaika fāzē kopā ar spirtu). Bez tam, neesmu pārliecināts, ka LB vispār paši kaut ko destilē - no Zemitānu dzelzceļa stacijas, kad nu tur biežāk sanāca nonākt, ir redzēti palieli krāvumi ar spirta cisternām viņu teritorijā. Tā kā ir pamats domāt, ka pat to viņiem gatavu atved, jau brīvu no glutēna.
man nav nekādas sliktas reakcijas uz ķiršiem, vēl šovasar tos pieēdos regulāri un lielos daudzumos. paliek iespēja, ka kāda no tām daudzajām zālīšu sastāvdaļām ir taisīta šmucīgos apstākļos.
līdzīgi ir, piemēram, ar čipšiem, kur nevajadzētu būt glutēnam, bet dažreiz ir (kā liecina mana signalizācija), un pie vainas ir šmucīgos apstākļos gatavotas garšvielas. arī ražotājs saka, ka nevar garantēt katru garšvielu, tādēļ neapzīmēs savu produktu kā brīvu no glutēna. kaut gan pēc būtības tur ir kartupeļi, eļļa un garšvielas, un nav nekādu graudu.
kādu laiku domāju, ka pie vainas ir dekstroze, kas dažreiz ir gatavota no kviešiem, bet tagad zinu, ka pēc loģikas tur nekam nevajadzētu būt.
Eļļas. Tās esot visas eļļas, kas nav auksti spiestās. Tā mani apgaismoja viens dakteris. Velns esot eļļas iegūšanas procesa detaļās. Jūzers Ķīmiķis varēs pastāstīt, kāds tas process ir. Lai vai kā tur būtu, Jaunkundzei tiešām ir reakcija uz čipšiem un arī uz fritētajiem kartupeļiem. Tie viņai ir niliegti, un itin labi var redzēt, ka Zebiekste ir bijusi nerātna un saēdusies. Viņas gadījumā tas nav glutēns, bet kviešu olbaltumvielas.
tagad pārbaudu informāciju - nē, manā gadījumā tās ir netīras garšvielas. apstrādātas vienā mājā ar graudiem. un man nav nekā slikta no frī. un Lays čipsi esot glutēnbrīvi, urā!
Zefīros droši vien tāpēc, ka ap stūri ražo arī cepumus un /vai šokolādi ar cepumiem. Milti konditorejā jau nav nekas īpašs. Balzamu man grūtāk izskaidrot, bet droši vien, ja mēs pārzinātu ražošanas tehnoloģiju, ceļš, kā glutēns tur ielavās, izrādītos normāls, ne paranormāls.