07 Septembris 2019 @ 09:24
 
"Var saturēt: piena, sojas, zivju, glutēna daļiņas." - Atvainojiet, bet vai jums tur manufaktūrā apkopējas štata vienība arī ir paredzēta? Un vai PVD nemaz nekontrolē?
 
 
( Post a new comment )
[info]kihelkonna on 7. Septembris 2019 - 13:21
man nav nekādas sliktas reakcijas uz ķiršiem, vēl šovasar tos pieēdos regulāri un lielos daudzumos. paliek iespēja, ka kāda no tām daudzajām zālīšu sastāvdaļām ir taisīta šmucīgos apstākļos.

līdzīgi ir, piemēram, ar čipšiem, kur nevajadzētu būt glutēnam, bet dažreiz ir (kā liecina mana signalizācija), un pie vainas ir šmucīgos apstākļos gatavotas garšvielas. arī ražotājs saka, ka nevar garantēt katru garšvielu, tādēļ neapzīmēs savu produktu kā brīvu no glutēna.
kaut gan pēc būtības tur ir kartupeļi, eļļa un garšvielas, un nav nekādu graudu.

kādu laiku domāju, ka pie vainas ir dekstroze, kas dažreiz ir gatavota no kviešiem, bet tagad zinu, ka pēc loģikas tur nekam nevajadzētu būt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]bozena on 7. Septembris 2019 - 14:00
Eļļas. Tās esot visas eļļas, kas nav auksti spiestās. Tā mani apgaismoja viens dakteris.
Velns esot eļļas iegūšanas procesa detaļās.
Jūzers Ķīmiķis varēs pastāstīt, kāds tas process ir. Lai vai kā tur būtu, Jaunkundzei tiešām ir reakcija uz čipšiem un arī uz fritētajiem kartupeļiem. Tie viņai ir niliegti, un itin labi var redzēt, ka Zebiekste ir bijusi nerātna un saēdusies.
Viņas gadījumā tas nav glutēns, bet kviešu olbaltumvielas.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]kihelkonna on 7. Septembris 2019 - 14:36
tagad pārbaudu informāciju - nē, manā gadījumā tās ir netīras garšvielas. apstrādātas vienā mājā ar graudiem. un man nav nekā slikta no frī. un Lays čipsi esot glutēnbrīvi, urā!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)