Februāris 15., 2024
19:03 kas tā par tādu tendenci publicēt receptes bez mērvienībām?
|
Comments:
| From: | mapats |
Date: | 15. Februāris 2024 - 19:16 |
---|
| | | (Link) |
|
Tās tik tādas hipsteru paaudzes psicholoģiskās īpatnības. Pagaidi, kad darbu sāks kōvida laikā mācījušies ārsti, tad tik būs cunduri.
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 19:36 |
---|
| | | (Link) |
|
ja kovida laikā lika eksāmenus, vot tad ir risks, jā :D
Vai kad nepasaka, kad un cik jāliek sāls. Looking at you, jamie o!
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 19:37 |
---|
| | | (Link) |
|
to viņi speciāli, lai neizdotos ēdiens.
From: | polija |
Date: | 15. Februāris 2024 - 19:24 |
---|
| | | (Link) |
|
un "Cep cepeškŗasnī līdz gatavs" Ne karstums, ne ilgums, FFS!
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 19:38 |
---|
| | | (Link) |
|
labs!!
"pievieno atlikušo buljonu" no manas krēmzupas. atlikušo no cik vispār?
kā arī pienu un saldo krējumu pievieno pirms vēl pievieno nūdeles, un vāra 15 minūtes! lai pienu sarauj gabalos, vaij?
From: | polija |
Date: | 15. Februāris 2024 - 20:24 |
---|
| | | (Link) |
|
oj - pienu vārīt 15min varētu ar būt jautri. Kāpēc tas vispār būtu jāvāra vairāk kā jāuzvāra? :O
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 21:10 |
---|
| | | (Link) |
|
lūk, lūk! viņi vispār paši gatavo tos ēdienus?!
Šobrīd ir ļoti daudz recepšu kuras taisa AI
| From: | f |
Date: | 17. Februāris 2024 - 10:10 |
---|
| | | (Link) |
|
tagad ir skaidrs, ka AI nespēj aizvietot pavārus
nu kā visas sastāvdaļas pievieno pēc garšas un gatavo līdz gatavs. kaut kāds kišmiš jau sanāks.
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 21:07 |
---|
| | | (Link) |
|
autentiski!
Un tās faking tases un karotes, itin kā gramu nebūtu!!!!!
| From: | f |
Date: | 15. Februāris 2024 - 21:10 |
---|
| | | (Link) |
|
vai ne, visiem taču dažādas tases un karotes!
pie šī arī "paciņas sviesta" (mērvienības ir mainījušās, ja ņem no grāmatas, vismaz pēc izdošanas gada var sazīmēt vadošos principus), "paciņas biezpiena"- vājpiena/pilnpiena un citas.
jāsaka, ja es vispār gatavoju kaut ko, kam vajag recepti, tad pastellēju pāris solīdas pavārgrāmatas- ottolengi, greenkitchen stories un vēl dažas, tur vismaz mēri un apraksti un temperatūras un laiki ir skrupulozi un kad nu to visu izpildu, rezultāts neliek vilties. vēl mani garlaiko,ka "blogeru" receptes satur kopotos rakstus ap un par šī ēdiena nozīmi personas dzīvē.
Tas šobrīd diemžēl ir saistīts ar intelektuālā īpašuma (receptes) pasargāšanu no AI botiem
Ja receptē parādās “glāze” kā mērvienība, es recepti automātiski aiztaisu ciet.
From: | polija |
Date: | 16. Februāris 2024 - 12:34 |
---|
| | | (Link) |
|
nu, ja visas mērvienības ir vismaz tajā glāzes, tad proporcijas jau var sarēķināt, bet, ja parādās glāze, tase, karote, tad nu ejiet bekot! Man jau pietika jebļas rudenī mēģinot pārrēķinās kaut kādas glāžu etiķa mērvienības uz karotēm citronskābes, taisot sēnēm marinādes :D
man nācās nopirkt mērtraukus un mērkarotes, lai es varētu kaut ko normāli izcept. vēl man besī, kad receptē rakstīt "sauja"/"liela sauja".
"large handful of parsley", tas ir cik lārdž???!!!!
| From: | f |
Date: | 19. Februāris 2024 - 19:03 |
---|
| | | (Link) |
|
jēzus! :D
tā jau nav ticības tām receptēm, jo tās noklusē i temperatūru, i cepšanas laiku, i sastāvdaļas, i citreiz vēl vienkārši sajauc kopā kaut ko, kas ne pēc kā negaršo, un tad vēl kaut kādas saujas, karotes, krūzes, glāzes un bļodas. |