: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Decembris 1., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:51
šorīt agri braucu uz valmieru.
viss jau neko, ja vien kādā brīdī man priekšā nebūtu izpeldējis ļoti plats traktors. bet veiksmīgi sagadījās, ka vienā virzienā bija divas joslas plus ieskrējiena josla, tā nu es izmantoju mirkli, lai līgani viņu apsteigtu visu šo joslu platākajā vietā, nevar jau zināt, cik tālu tās divas joslas vienā virzienā vēl būs...

un tad es redzu, ka man tieši pretī brauc busiņš. tieši pretī! ātrums mums visiem, lai slavēts allahs, nebija liels, un īpašs paldies pretimbraucošajam busiņam, kurš bija apķērīgāks par mani, un ļāva man ielīst atpakaļ pareizajā joslā, un pat ne reizi dusmīgi neuzpīpināja. es pat nepaspēju iekrist panikā vai aiziet ar sirdi. busiņa vadītājs, savukārt, tagad droši vien stāsta, kādu idiotu šodien uz ceļa saticis.
man patiešām likās, ka tur ir divas joslas vienā virzienā...

pēc tam pieredzējis braucējs mani pamācīja: "atceries - latvijā praktiski nav divu joslu šoseju!"*
es savukārt sapratu, ka labāk turpināšu braukt visiem aizmugurē un nekad nevienu neapsteigšu in my life ever.


*kas mani arī fascinē - tik daudz ceļu remontu, tik daudz projektu un eiropas, un ko mums dara - maina segumu!

(14 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neraate
Date:1. Decembris 2022 - 15:30
(Link)
jā, jo tā ir lētāk un tas līgumā ar Eiropu un ceļubūves firmām paredzēts kā vienās pasēdēšanā stāstīja klasesbiedrs, kas būvē ceļus
[User Picture]
From:[info]f
Date:1. Decembris 2022 - 18:10
(Link)
"ilgtspējīga attīstība"
žēl. jo īpaši, kad tepat kaimiņu zemēs tas nav bijis škērslis būvēt maģistrāles.
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:1. Decembris 2022 - 16:01
(Link)
akdieskadies! man jau kā blakussēdētājam apdzīšana vienmēr rada vēlmi aizžmiegt acis. nu, kur jāsrien, a? kapēc nevar mierīgi čunčināt? :D labi, ka tev viss labi! paldies iejūtīgajam busiņam
[User Picture]
From:[info]f
Date:1. Decembris 2022 - 18:01
(Link)
(aiz šiem milzu traktoriem, kas čubina uz 30 km/h tomēr īsti nevar braukt, jo tad jau es valmierā varētu tik ap vakarpusi nokļūt, bet, jā, kad tur brauc uz 80, kad jābrauc 90, tas man tik traki netraucē, jo īpaši pie šiem ceļiem, kad var būt apledojums.
From:[info]polija
Date:1. Decembris 2022 - 16:31
(Link)
viss ir labs, kas labi beidzas, un galvenais no tā tgd pašai mācīties. Es vienmēr esmu teikusi, ka šādas reizes ir paredzētas, lai mēs no tām ko mā'tos.
Es teiksim kopš vienas atrakcijas apdzenot 21g vecumā, vairs nekad, nekad, nekad pirms apdzīšanas nelienu priekšā esošajam pakaļā.
Toreiz es sapratu, ka bremzēju tikai, kad jau biju nobremzējusi un vēl kaut kādā bezapziņā paguvusi atlaist bremzes pedāli un nospiest vēlreiz (jo auto sāka slīdēt) un tas viss mūs glāba un tur palika kaut kāds viens centimetrs starp mums un priekšā esošo bamperi. Bet es joprojām uzskatu, ka mana nopelna tajā visā nav nekāda un nav teikts, ka es nākamjā reizē noreaģēšu tikpat pareii un aukstasinīgi, tāpēc es vienkārši nelienu priekšā esošajam pakaļa'.
Otrā reize, kad pie Mola izbraucot no stāvvietas ziemas laikā ar stūri vienā rokā saldējumu otrā, iebēru ar sagrieztu stūri grīdā un nofinišēju 1m pirms tuvākā koka, un tieši 1m pietrūka, lai es notriektu sievieti, kas tur gāja pa ietvi. No tā pasākuma es esmu mācījušies ļoti daudz pazemības pieticības un pateicības par to, ka man tika dota iespēja mācīties un nevienam(!) no šīs iespējas nebija jācieš.
[User Picture]
From:[info]f
Date:1. Decembris 2022 - 18:08
(Link)
šitā man vīra kungs dara - pielien tik tuvu tai priekšā braucošajai, ka tad gan man elpa aizturas, kamēr nav manevrs pabeigts. es tāpat saku - a ja nu tas priekšā braucošais pēkšņi bremzēs? kaput, lūk kas, tad būs.

karoče, visu izšķir mirklis.
From:[info]polija
Date:2. Decembris 2022 - 10:57
(Link)
tad tā arī būs. Es ielīdu dirsā, spiedu gāzi, slēdzu pagriezienu, iešu garām, bet viņam priekšā parādījās kaut kāds ļoti lēni puspanomali braucošs kaut kas (kuru es dirsā ielīdusi neredzēju), un tā kā es biju paguvuis iešaut to pagriezienu, pa kreisi viņš nerāva, bet pareizi darīja - bremzēja (un diezgan strauji).
Man nenormāli paveicās ar kaut kādu ūber pareizu reakciju (ņemot vērā, ka braukšanas stāžs man tobrīd bija kaut kāds nepilns gads vai tml.).
Otrreiz to atkārtot nevēlos, tāpēc nelienu nevienam dirsā, lai labāk redzētu ceļu, apdzenu tur kur var kārtīgi ieskrieties, utt. Ja tādu apstākļu nav, braucu pietiekami tālu aizmugurē un neapdzenu vispār.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:1. Decembris 2022 - 18:39
(Link)
Ceļus remontē pilnīgi visās valstīs, arī UK un Eiropā. UK nav iespējams nobraukt 100 jūdzes tā, ka nebūtu vismaz 3 posmi ar ceļa darbiem un ātruma ierobežojumu uz 40 jūdzēm stundā. Šķiet, ka Latvijā vienīgi ieekonomē uz kārtīgiem ceļu apzīmējumiem, tāpēc reizēm neko nevar saprast, kā jābrauc.
[User Picture]
From:[info]f
Date:1. Decembris 2022 - 18:53
(Link)
hah, tas gan jā - braucu pa kārtīgas sacensību trases cienīgiem līkumiem vairākus kilometrus, un ne pirms viena nebija zīmes, ka jābrauc vismaz uz 70. tajā pašā laikā, uz a6 tomēr iz saliktas zīmes pirms asajiem līkumiem, un kad brauc ar atļauto ātrumu, visus līkumus izbrauc līgani. a tur būtu noderējušas zīmes i uz 50, i uz 70, jo tu jau neredzi, cik ass tas līkums ir, kad brauc pa līkumainu mežu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Decembris 2022 - 05:24
(Link)
Brauc ar kādu labu GPS navigatoru, un tas jau parāda, kāds līkums tevi priekšā gaida.

[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Decembris 2022 - 19:08
(Link)
kā gan citādi.

man patīk, kā latvijā daudzi uzskata, ka no ceļu satiksmes nevar prasīt neko. paprasīt kādu zīmi ir pārmērīgi, jo tev pašam viss ir jāizspriež, un ja tu neesi izspriedis, tad "pats vainīgs", un esi pelnījis jebkādas sekas. mainīt pilsētu un mazpilsētru zīmes - to varēja darīt, bet citas zīmes, no kurām būtu labums, - nē, kāpēc gan? tāda ļoti mazpilsētnieciska domāšana.

[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:4. Decembris 2022 - 19:12
(Link)
Tam var piekrist. UK es pat normāli nedomāju, kāds ir atļautais ātrums, jo vienmēr ir zīme – iebraucot pilsētā zīme, izbraucot atkal zīme, ka var braukt ātrāk. Ja priekšā ir sarežģīta situācija, tad arī uzraksts, kur konkrēti norādīts, kas par problēmu – piemēram, palaid tramvaju u.tml. Rīgā ir tāda vieta, kur autobraucēji regulāri pakļūst zem tramvaja, jo daudzi no laukiem iebraukuši nezina, ka tur ir tāda bīstama vieta. Bet nekādas norādes tur joprojām nav.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:1. Decembris 2022 - 18:42
(Link)
Un protams, Latvijā cilvēki brauc ļoti nervozi. Nezinu kāpēc pa ceļam uz Cēsīm mani vienmēr apdzen jau apdzīvotā vietā, kur braucu precīzi ar atļautajiem 50 km/h, bet visu ceļu tālāk es tāpat viņam turos astē. Es teiktu, ka tāda rīcība ir rupja izturēšanās vienam pret otru. Nu apmēram tādas pašas kā cibas savstarpējās attiecības, tāpēc īpaši neizbrīna.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:1. Decembris 2022 - 18:45
(Link)
Bet nu arī jāatzīst, ka situācija ir ievērojami uzlabojusies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu pieredzi. Domāju, ka turpinās uzlaboties, un nav vairs tik tālu līdz, teiksim tādai Somijas vai citas ziemeļvalsts līmenim.

> Go to Top
Sviesta Ciba