: who's that girl? - : currency exchange

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Novembris 29., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:52 - : currency exchange
also, kas braukā uz anglijām, varbūt var padalīties ar ieteikumiem, kur labāk pirkt paundus - tepat, latvijā, vai tur, anglijā?
un vēl no praktiskās pieredzes - ja karte ir eirikos, vai tā arī ir, ka banka sarēķina visu pēc izdevīgākā kursa un ar mierīgu sirdi var norēķināties ar karti?

(27 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]savanna
Date:29. Novembris 2017 - 10:46
(Link)
"banka sarēķina visu pēc izdevīgākā kursa" - diezin vai. Viņi varētu rēķināt pēc attiecīgā datuma valūtas kursa savā bankā. Un tas ne vienmēr ir izdevīgākais klientam.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Novembris 2017 - 11:51
(Link)
drošvien būs jāveic pirkums un fiksi jālien pārbaudīt konta izraksts (jo tagad esmu ieintriģēta).
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:29. Novembris 2017 - 13:08
(Link)
Banka rēķina pēc pašas bankas tās dienas valūtas kursa, kurā banka uzskata, ka notikusi valūtas maiņa, un tas ne obligāti ir pirkuma dienas kurss, kur nu vēl pirkuma brīdis. + komisija par darījumu.

Tam parasti nav nozīmes, bet gadās visādi.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:29. Novembris 2017 - 13:05
(Link)
Ja tev jau ir LV bankas debetkarte, un ir mazliet laiks, ievies šo pirms ceļojuma, izpēti uzstādījumus un uz priekšu. Tas ir visērtākais. Un tad jau pēc izvēles - vari ērtā brīdī konvertēt tik eur uz gb cik gribi, vai vari vienkārši ļaut kartei to automātiski veikt pirkuma brīdī.

Var vēl N26 apskatīt, kursi tur esot labāki (jo īpaši vīkendos) bet skaties citus lietošanas nosacījumus.

Pagnedēļ biju UK. Vienīgā ar kartēm saistītā problēma - DNB ibankas aplikācija negāja :D (nu, ja lietosi kā oyster, tad atceries, ka 10mārciņām vienmēr jābūt kartē)
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:29. Novembris 2017 - 12:30
(Link)
paskatījos savā izrakstā - pirkumiem kurss atšķiras ar to,ko piedāvā mums te maiņas punktos pie ceturtā vai trešā cipara aiz komata, ja vien Tu netērē tūkstošus,tad diezgan maznozīmīgi

es pamanījos aizmirst izmainīt vispār un ņēmu no bankomāta,tas gan nav izdevīgi,jo komisija
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Novembris 2017 - 13:53
(Link)
phe, nu tad jau vispār!
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:29. Novembris 2017 - 12:43
(Link)
Banka sarēķina pēc sev izdevīgākā kursa, un bankai kurss vienmēr būs sliktāks kā valūtas maiņas kantorim; piemēram, Swedbank un Money Express paunda kurss atšķiŗas par vienu santīmu. Nav drausmīgi daudz, uz simts paundiem eiro savācas, bet visviens nepatīkami.

Naudas maiņa Anglijā ir sāpe un ļaunums, un no tā vajag izvairīties, ja iespējams. Pie mums pierasts, ka valūtu var samainīt visur, jo mēs tāda maza, atvērta ekonomika, pie mums brauc visādi krievi un angļi, un mēs braucam pie visādiem krieviem un angļiem. Pie viņiem pierasts, ka viņi sēž uz savas salas, maksā par visu savos paundos un naudu maina tikai tad, ja jāaizbrauc uz kontinentu. Šeit tā ir pašsaprotama lieta, tur tas ir eksotisks pakalpojums. Nav vērts.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:29. Novembris 2017 - 13:19
(Link)
Hmm, nav tā, ka GBP Latvijā tomēr biš eksotika, kamēr EUR britos ir vispopulārākā maiņas valūta? Viņi tomēr uz kontinentu diezgan bieži izbrauc.

Protams, joprojām paliek spēkā tas, ka kamēr esi šeit, vari izvēlēties ne-visdārgāko-iespējamo valūtas maiņas kantori, kamēr UK ir liela iespēja uzskriet tieši uz tādu (jo vienkārši nezināsi, kurš tuvumā esošais atvērtais ir normāls, nevis loool tūristiņi aizmirsa mājās naudu samainīt)


[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:29. Novembris 2017 - 13:39
(Link)
GBP Latvijā galīgi nav eksotika :) Moneyexpresā un Tavexā EUR/GBP spreds ir divarpus santīmi, kas priekš valūtas maiņas punkta vispār nav nekas. Varbūt vislabākajā gadījumā kaut kur izcili labā maiņas punktā UK varētu būt par santīmu labāks kurss, bet tas arī viss.

Pieņemu, ka Ziemeļīrijā varētu būt samērā daudz normālu maiņas punktu, bet Lielbritānijā -- diez vai. Kā teiktu Donalds, it's an island, surrounded by water, viņiem vienkārši nevajag.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Novembris 2017 - 13:34
(Link)
heh, teikums "neaizmirstiet, ka tiem, kas maksā ar karti, tiek piemērots vislabvēlīgākais valūtas maiņas kurss" seb bankas mājaslapā manī neieviesa uzticību.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:29. Novembris 2017 - 13:16
(Link)
Vēl viena lieta: arī UK vietām karšu norēķinu automātiem ir iespēja ļaut tev norēķināties eur.. it kā forši, cena saprotamā valūtā un ietaupīsi uz valūtas maiņu?

WRONG.

Valūtas maiņa notiek divreiz, vienreiz norēķinu vietā no gbp uz eur, otrreiz tavā bankā no eur uz gbp. Jo lielāks spread, jo sliktāk, un tas vēl pirms sāc skatīties uz komisijām (ja tādas ir, nedod dies, ja vēl fiksētās).

Starp citu, Ryanair biļetes pērkot arī reizēm šito joku taisa. It kā tu maksā eur un biļetes cena ir eur, bet patiesībā pa vidu tiek konvertēts uz GBP un atpakaļ. Un tie vairs nav 'ai, nu 1 cents uz eur jau nav nekas traks' - tie ir padsmit centi uz eur.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Novembris 2017 - 13:20
(Link)
šo es atradu arī interneta ieteikumos, tagad točna paliks atmiņā :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:29. Novembris 2017 - 13:29
(Link)
Aiz loga XXI gadsimts, un kāds joprojām maina fizisku naudu? Tak piegāji pie bankomāta, izņēmi, ja jau tā vajag, un miers mājās! A ikdienā ar karti samaksāji un bēdu nezini. Allažīt ar apbrīnu un interesi skatos uz cilvēkiem, kas drūzmējas pie valūtas maiņas kantora, jūs ko, bankomātu neprotat?
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Novembris 2017 - 13:41
(Link)
cilvēki, kas vispār iepērkas tikai par atlaidēm, grib būt ar visizdevīgāko darījumu kabatā!
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:29. Novembris 2017 - 21:33
(Link)
man liekas, ka tas visizdevīgākais darījums (ja neskaita to izvēli maksāt ar eur un to trako konversiju turušurpu) ir tik.. nu.. tur vairāk naudas savā laikā notērēt var nekā ietaupīt :D un te viss dārgi anyway.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:29. Novembris 2017 - 14:11
(Link)
vai ne, nācu ar līdzīgu jautājumu. un jā, valūtas maiņas atšķirības ceturtajā ciparā aiz komata. vienīgi bankomātā piecīti varbūt nevajag ņemt, tad tā komisija ir jūtama. bet nu tiešām.
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:29. Novembris 2017 - 21:28
(Link)
kur tie gadi, kad pēdējoreiz te varēja bankomātā piecīti izņemt.. *nostaļģē*
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:29. Novembris 2017 - 23:44
(Link)
jā nu nekad neesmu mēģinājusi :)
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:29. Novembris 2017 - 23:58
(Link)
Pirms 10 gadiem bija palikuši tikai pāris bankomāti pa visu Lielmiestu, kuri piedāvāja piecīšus. Tagad man liekas, ka arī mazmiestos vairs nedod.
Kas ir ļ uzjautrinoši, ja aizdomājas, ka lielākā banknote ir 50 un to reti ņem pretī proletariāta bodēs / bāros. Un to arī bankomātos nedod.
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Novembris 2017 - 09:26
(Link)
mērķis sasniegts, jūtos kā djerevņa!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:30. Novembris 2017 - 09:58
(Link)
overthinking ģerevņa!
[User Picture]
From:[info]zan
Date:29. Novembris 2017 - 13:58
(Link)
Ja brauc pie kāda pazīstama, kam uzticies, tad uztaisi pārskaitījumu uz viņu konta vnk (ar Transferwise, kas ir ērti, droši un lēti).

Citādi es parasti vnk norēķinos ar karti un izņemu kaut ko no bankomāta, ja ir vajadzība (nu slinki, jā, bet komisijas paļubomu ir visur, arī valūtas maiņas kantoros)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:29. Novembris 2017 - 14:12
(Link)
komisijas ir arī pārskaitījumam uz kontu. komisijas ir visur.
[User Picture]
From:[info]zan
Date:29. Novembris 2017 - 17:54
(Link)
Ar transfervaizam parasti ir visnormālākais kurss, a komisija - 1000 EUR uz paundiem par piecīti, ar to vēl var sadzīvot.
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Novembris 2017 - 09:24
(Link)
ar bezskaidro naudu viss vienkārši, to es arī gribēju dzirdēt :)

[User Picture]
From:[info]vinsents
Date:29. Novembris 2017 - 14:44
(Link)
pēc bankai izdevīgākā kursa ;)

> Go to Top
Sviesta Ciba