|
Aprīlis 21., 2011
22:30 un ko es vēl darīšu viena pati. taisīšu šampinjonu krēmzupu. jo veikalā, kamēr jaunieši man apkārt skraidīja sadevušies rociņās un, pudelēm džvinkstot maisiņos, gāja ballēties, es ne tikai nopirku coca cola zero (beidzot), bet arī paciņu saldā krējuma, lai darītu galu tiem dažiem šampinjoniem, kas mētājas ledusskapī. man nav ne mazākās nojausmas, kā vāra šampinjonu krēmzupu, bet es neļaušu tam sevi iebiedēt. galu galā, ja reiz es pārdzīvoju kādas (man) nezināmas grupas dzīvo performanci rūtā, un tas bija kaut kas tik unikāls un neaizmirstams, ka man, literally, gribējās vemt no tās skaņu kakofonijas, - tad es spēju jebko. un galvenais, viena. un viena pati to zupu pēc tam arī ēdīšu. dzirdi, universs?!
|
Comments:
From: | |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:38 |
---|
| | | (Link) |
|
sakārdināji >.
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:46 |
---|
| | | (Link) |
|
jāatzīst, šampinjonu krēmzupa ir ilgi kāroto "ēdienu, kas jāpagatavo" sarakstā. kopš es pirmo reizi (nesmejies!) to pagaršoju čili picā.
which reminds me, ka aizmirsu pūdēto sieru!
From: | |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:48 |
---|
| | | (Link) |
|
man ir aizdomas, ka čilipicā viņai liek klāt sintētiskās aromātvielas, jo TIK intensīvi normāla zupa smaržot nevar. bet var iztikt arī bez pūdētā siera; kas vēl Tev ir ledusskapī/skapī/..?
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:55 |
---|
| | | (Link) |
|
no sieriem sanāk tikai lapzemes siers, bet to es vispār nezinu, kā ēd :D
From: | |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:58 |
---|
| | | (Link) |
|
nu kāpēc uzreiz sieru. var rupjmaizes vai baltmaizes/ķiplociņa grauzdiņus sataisīt, piemēram. vai baltmaizes/čili. var sakapātus pētersīļus pāri pārkaisīt. vai sacept sīpolus mazā sviesta daudzumā ar baltajiem pipariem vai drupinātiem melnajiem un sabērt virsū.
From: | |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 22:59 |
---|
| | | (Link) |
|
ierakstīju un sajutos kā cilvēks, kas prot gatavot ēst, lol.
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:25 |
---|
| | | (Link) |
|
jā, grauzdiņi, tie būs, un, nu, bez siera vienkārši būs jāiztiek. galnais, ka šampinjoni un saldais krējums ir, tad jau pārējais sekundāri.
From: | |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:02 |
---|
| | | (Link) |
|
un lapzemes siers garšo dievīgi kopā ar lāceņu ievārījumu un grauzdētu maizīti ar sviestu, om nom nom
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:28 |
---|
| | | (Link) |
|
sierus man vispār tendence ēst pa pliko - nekad nevar nošaut greizi :))
Droši vien apcep šampjus, pielej buljonu un krējumu, sablenderē. Tā es to darītu.
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:26 |
---|
| | | (Link) |
|
tāds man arī ir plāns, tikai - kas par buljonu?
| From: | kants |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:31 |
---|
| | | (Link) |
|
kaut vai no kubiņa, ja nav kāds normāls kaltēto dārzeņu maisījums, ko sālsūdeni uzvārīt ar pāris lauru lapām, pipariem etc. garšvelām.
| From: | kants |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:33 |
---|
| | | (Link) |
|
+ vēl es tos saceptos (ar sīpolu, biku) šampinjonus vēl pavārītu tajā bulonā, tad izņemtu lauru lapas, sablenderētu, tikai beigās ieblenderētu slado krējumu un ēd. kar.balzamiko un tad uzkarsetu līdz pirmajiem burbuļiem.
| From: | kants |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:13 |
---|
| | | (Link) |
|
man ir aizdomas, ka universam uz šādām sēnēm ir pofig :)
| From: | f |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:27 |
---|
| | | (Link) |
|
man ir aizdomas, ka universam ir pofig uz mani :)
| From: | kro |
Date: | 21. Aprīlis 2011 - 23:34 |
---|
| | | (Link) |
|
ar saldo krējumu tik nepārskādē - baigi taukaina sanāks.
| From: | f |
Date: | 22. Aprīlis 2011 - 00:29 |
---|
| | | (Link) |
|
aij, moš kļūšu resna un tad kāds iemīlēs :)
| From: | kro |
Date: | 22. Aprīlis 2011 - 13:19 |
---|
| | | (Link) |
|
Dienu dienā ēdot šādu zupu, protams, ka paliksi resna, bet runa te nav par to. Pārāk taukainu zupu grūti norīt.
| From: | kants |
Date: | 22. Aprīlis 2011 - 00:23 |
---|
| | | (Link) |
|
ja esi vēl dzīva, ieraksti, ka sanāca :p
| From: | f |
Date: | 22. Aprīlis 2011 - 00:27 |
---|
| | | (Link) |
|
rīt :) tagad es kā vecam cilvēkam pienākas, iešu gulēt, un guļot apsmadzeņošu visas versijas, nonākot pie kopsaucēja starp to, kas izklausās labi un ko es reāli varu izdarīt.
| From: | f |
Date: | 23. Aprīlis 2011 - 11:57 |
---|
| | | (Link) |
|
sanāca, tātad, ļoti garšīgi, bet ļoti trekni :) nākamreiz gan tomēr metīšu klāt to sieru, jo sāļumam tā vien prasās kaut ko tādu.
From: | unpy |
Date: | 22. Aprīlis 2011 - 00:43 |
---|
| | | (Link) |
|
Šampinjonu krēmzupa ir sātana izgudrojums!:)) |
|