extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-14 07:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
UK plānu var raksturot ļoti vienkārši – ja tu esi riska grupā, tad izolējies tūlīt un paliec izolācijā, kamēr slimības izplatība noplaks vai parādīsies vakcīna utt. Bet pārējie, lai turpina darboties.

Bet nevis otrādi – tas ir, neesi egoists un nestaigā apkārt, lai būtu jāizolējas visai valstij, kas neizbēgami apturēs darbu ļoti daudzos uzņēmumos, piebremzēs ekonomiku un visbeidzot iedzīs dziļā recesijā.

Vēl jau arī tas, ka izņemot bērnus no skolas un bērnudārza, uz darbu netiek arī daļa medicīniskā personāla. Samazināt medicīniskās aprūpes jaudas šobrīd ir vislielākais absurds, ko dara Eiropa, savukārt bērniem infekcija diez ko nekaitē.

Es domāju, ka tiek pieņemts, ka agrāk vai vēlāk neizbēgami aplips visi. Bet jo vairāk to lockdowns palēninās, jo ilgāk jums būs jātup mājās bez iespējām satikties ar citiem, bez darba, bez ienākumiem.

Atbilstoši R0=2.2 pulka imunitātei ir vajadzīgi aptuveni 60% inficēto. Ja tu neesi 10% riska grupā, vai tiešām tev tik ļoti bail no saslimšanas ar gripu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2020-03-14 10:16 (saite)
"pulka imunitātei"

Medical writer nav papūlējies uzzināt, ka pagaidām nav pārliecības par to, ka pēc Covid-19 izslimošanas izstrādājas imunitāte.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-14 10:48 (saite)
Speciālisti uzskata, ka rodas imunitāte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-03-14 11:00 (saite)
Bulšits. Speciālisti saka, ka ir pāragri to apgalvot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-14 11:04 (saite)
Tas nav tas, ko vairums speciālisti apgalvo.

Vēl iespaidīgāk to apliecina tas, ka ķīnieši izmantoja pārslimojoš asinis, lai sekmīgi izārstētu vecos cilvēkus smagā stāvoklī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-03-14 11:11 (saite)
"Tas nav tas, ko vairums speciālisti apgalvo."

Iedod linku uz datiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-14 11:15 (saite)
http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/14/c_138783616.htm

Zhang Dingyu, head of Wuhan Jinyintan Hospital, also said Thursday that initial results have indicated the effectiveness of plasma transfusion in curing patients diagnosed with COVID-19 infection.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-03-14 11:30 (saite)
Palasīju arī citus rakstus par plazmas terapiju - izskatās cerīga. Bet saprotams, ka pagaidām tas ir eksperimentālas terapijas līmenī ar nelielu case study skaitu, ko arī visur uzsver.

Kā arī, es tev prasīju datus par apgalvojumu "speciālisti uzskata, ka rodas imunitāte", jo visur, kur esmu lasījusi, epidemiologi ir piesardzīgi un saka, ka pagaidām ir pārāk maz datu, lai to varētu apgalvot, tādēļ jau izslimojušajiem joprojām iesaka ievērot visu to pašu piesardzību kā pārējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-14 11:38 (saite)
Šie dati apstiprina, ka varbūtība, ka neizstrādājas imunitāte, šobrīd ir ļoti niecīga. Iespējams, ka tie daži gadījumi, kad tā neradās, bija iepriekšējo testu kļūda. Varbūt arī individuālas imūnsistēmas īpatnības (arī no vakcīnām imunitāte nerodas 100% gadījumu). Protams, formāli jau vēl nav publicēts un līdz galam apstiprināts.

Bet ja runājam par ieteikumiem, tad es jau rakstīju, ka NHS pat savā saziņā reizēm nevar vienoties un dod pretrunīgus paziņojumus. Tas vairāk liecina, ka organizācija un koordinācija valsts mērogā ir grūts uzdevums, nevis par to, ka būtu saprātīgi šaubīties par imunitātes rašanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-03-14 11:50 (saite)
"Šie dati apstiprina, ka varbūtība, ka neizstrādājas imunitāte, šobrīd ir ļoti niecīga."

Bet tā gluži vienkārši nav taisnība, varbūtība pagaidām nav niecīga. + vēl tas, ka šobrīd vispār nemaz vēl nav datu par to, cik ilgstoša varētu būt tā iespējamā imunitāte. Tādēļ es uzskatu, ka pagaidām optimistiski vāvuļot par herd immunity ir krietni par agru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-14 12:26 (saite)
Šie case studies ir ļoti pārliecinoši. Lai tevi nemulsina, ka normāli zālēm ir vajadzīgi pētījumi 3 fāzēs. Tas attiecas uz zālēm ar mazāku efektu. Ja efekts ir iespaidīgs, tad arī atsevišķi case studies var būtu pietiekami.

Paredz, ka Covid-19 uzliesmojumi varētu atkārtoties katru gadu. Tāpēc arī lockdown un citi ierobežojumi ilgtermiņā var nebūt pareizā izvēle. Šeit vienkārši ir jāizvērtē riski, vai nedaudz samazinot mirstību tagad mēs nekropļojam ekonomika tik lielā mērā, ka tas izraisīs lielāku mirstību no visām citām lietām ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rindra
2020-03-15 02:01 (saite)
Paldies, Hedera.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?