extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-08-13 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es domāju līdzīgi kā šamanis, ka 5G ir radīts tikai, lai kontrolētu cilvēkus. Kāpēc gan vispār būtu vajadzīgs ieguldīt tik lielas investīcijas, ja pašreizējais tīkls strādā ļoti labi?

Kopš esmu pārgājis no mājas DSL uz optiku, nekādus uzlabojumus neesmu novērojis. Lielākais ātrums ir vajadzīgs tikai Netflix un tas strādā tieši tāpat. Bet vairums mājas lapu tagad atveras daudz lēnāk, jo tās ir pārpildītas ar sarežģītiem skriptiem, reklāmām un visu pārējo drazu, kuras uzdevums ir tikai un vienīgi izsekot un kontrolēt patērētājus.

Ar mobilo internetu ir tieši tas pats. 3G ir pilnīgi pietiekami visām vajadzībām, un mobilā interneta lapas šobrīd vēl ir samērā ērtas un relatīvi brīvas no reklāmām. Skaidrs, ka daudziem tas nepatīk un viņi grib radīt vēl lielāku reklamēšanu un cilvēku izsekošanu un kontroli arī mobilajā internetā. Protams tas viss par mūsu pašu naudu, jo cenas arī celsies.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

;)
[info]jan09
2019-08-13 17:37 (saite)
Pievienojos augstāk komentārā teiktajam, ka katram sūd@m ar planšeti/mobilo 5G nav nepieciešams, un ka tas ir domāts industriālajām bezvadu aplikācijām.
Paskaties to, kas tikai top - SAF ar Aranet sensoriem industriālajai daudzstāvu lauksaimniecībai (zemju paliek arvien mazāk, bet cilvēku - vairāk), pašbraucošajiem auto reālā vidē (nevis poligonos, kur ir siltumnīcas apstākļi, stc, palasi, cik vadu sensoru ir modernā auto, un cik būs pašbraucošajā), masveida dronu piegādēm, un to, ko mēs šobrīd tiešām nespējam iedomāties. Stāsts par 3G, ar ko pietiek visam - pietiek, ja d!rsu neizvelk ārā no lielpilsētas, un tornis nav noslogots. Ir sanācis pabraukāt gan pa LV, gan UK - vietas, kur zūd datu sakari, ir daudz, un pat mežā nav jālien.

Vienmēr jau paliek opcija lietot kādu no 6xxx Nokijām, netu tikai mājas/darba adresē, kā arī adblock, lietot tikai skaidru naudu, valsts pakalpojumus neizmantot, un vairs nebūsi tik ļoti kontrolēts ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ;)
[info]extranjero
2019-08-13 17:47 (saite)
UK slimnīcās nav zonas, jo tās ir sabūvētas ar biezām sienām. Teorētiski jau var visur salikt wifi utt., bet praktiski viņi lieto peidžerus. Nu tagad ir plāns kaut ko mainīt, bet es nezinu, vai tas tiešām būs ieguvums. Peidžeri ir lēti, vienkārši, nav jālādē kādu mēnesi.

Arī no faksiem NHS ir pagrūti atteikties, jo reāli nav nekas ērtāks izdomāts. Ātrums galīgi nav vienīgais parametrs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?