extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-01-22 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāpēc piesardzīga attieksme pret imigrāciju ir racionāla
Lasīju par actekiem, kuri sakāva spāņu iekarotājus, bet vēlāk zaudēja, jo pāris gadu laikā 90% no vietējiem nomira no nezināmām slimībām. Šīs slimības no Eiropas bija atnesuši spāņi, un indiāņiem pret tām nebija imunitātes, tāpēc iznākums bija ļoti bēdīgs.

Faktiski tas pats var notikt ar Eiropas sabiedrību imigrantu dēļ. Tās nebūs slimības, jo mūsdienās epidēmiju kontrole ir pietiekami advancēta. Mēs zināsim, ko darīt šādās situācijās. Taču tas, ko mēs daudz mazāk saprotam, ir sabiedrības stabilitāte. Rietumu sabiedrības progresivitāte un miers nav nekas tāds, kas jāuztver kā pašsaprotams. Daudzas valstis it īpaši Āfrikā vai Latīņamerikā ir regresējušas par spīti tam, ka tām ir pieejamas visas tās pašas tehnoloģijas un finanšu resursi. Mēs īsti nezinām tās nianses, kuru dēļ Eiropas valstis ir stabilas, bet ir ļoti iespējams, ka šī stabilitāte balansē uz naža asmens. Jebkura ārēja ietekme, kas pārsniedz kritisko līmeni, ko varētu atnest imigranti no citām kultūrām, var ļoti viegli izmainīt šo līdzsvaru un radīt vardarbības vai korupcijas viļņus, ar ļoti graujošām sekām. Tikai tāpēc ka mēs šo ietekmi nevaram redzēt (kā acteki nespēja redzēt baktērijas), nenozīmē, ka tās nav. Šeit cibas antropologi varētu mani papildināt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-01-22 19:21 (saite)
"https://twitter.com/ValaAfshar/status/954790675136045056"

Tur ir precizēts kas pēc tiviterkonta lietotāja parametriem skaitās ASV ne-migrants. Indiānis? Vai amerikas žīdi arī pie migrantiem attiecas?

Jebkurā gadījumā, viņa posts ir kārtējā tikumsignalizēšana, jo veids kā formējās ASV populācija un ar to kopsolī ejošais civic nacionālisms =/= pašreiz propagandētais open boarders + free for all gibsmedats ekskluzīvi priekš meļņiem un durka-durkām no 3šās pasaules. Tā ir tāda paša veida sekla un transparenta demagoģija, kā tas ko Ketija kāviņtur centās paķer Pītersonu. Paņemam faktu, piemēram wage gap, un pievelkam sev vajadzīgo secinājumu, nevis analizējam.

fake edit: vēlreiz uzmetu aci tam saraktam. Zō, Cukermans & Co arī tur. Varu derēt, ka Tramps totāli domā par tādiem kā viņš, kad runā par boarder security lewl

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2018-01-22 22:15 (saite)
Nu nav tur Cukerberga, bet tur ir Ukraiņu žīds Jans Koums (WhatsApp). Open borders for Jews with super-human intellect.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-22 23:24 (saite)
Nu feisbuks tur ir. Kāds cits dibinājis. Lai būtu.
Jebkurā gadījumā, it's raycism time. Gandrīz visi dibinātāji ir baltie/austrumāzieši, vai ne?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?