extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-01-24 14:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl vairāk feiko ziņu
Un šoreiz jau tas ir pat apvainojums tulkiem, pret ko es solidaritātes vārdā stingri iebilstu. Ja esi valodas eksperts un tavā vārdnīcā nav bigly, tad laiks tā kā būtu nopirkt labāku vārdnīcu un vienlaikus atteikties no eksperta statusa.

Nav brīnums, ka cilvēku ticība ekspertiem zūd.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2017-01-24 18:17 (saite)
"Bet konkrēti šajā gadījumā ir feikas ziņas tāpēc, ka tiek radīts iespaids .."

Lūk, par to "radīt iespaids". Tas, ka tvnetam Tramps nepatīk, jau sen nav noslēpums. Tā kā šajā ziņā tvnets ir izteikti tendenciozs, tad nav nekāds pārsteigums, ka izvēlējās ziņot par tās tulkotājas viedokli, bet neziņot par kādu citu tulkotāju, kuram varbūt ļoti patīk tulkot Trampa runas. Bet vai tādēļ to var saukt par "fake", tas ir - "melīgs"? Es domāju, ka laikrasti un ziņu portāli, kuri neslēpj savas simpātijas pret Trampu, diez vai ziņos par šīs tulkotājas teikto - bet tādēļ jau to nevar saukt par "patiesības slēpšanu", vnk, tāpat kā tvneta gadījumā, par tendenciozu ziņu materiāla atlasi.

tl;dr - apzīmējumu "melīgs" būtu produktīvāk atstāt tiem gadījumiem, kad tiešām tiek ziņota nepatiesa, sagrozīta, vai no konteksta atrauta informācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-01-24 18:28 (saite)
Visvairāk piesaistīja melīgais fakts, ka bigly nav atrodams vārdnīcās. Šī tēma ir populāra ne tikai tvnet.

Ok, es saprotu, ka šos melus sabiedrība nekad neatklās, jo lasītāji vārdnīcās neskatās. Bet nu tad jāaizdomājas, kas tik netiek melots par lietām, kurās es nekā nerubīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-24 18:33 (saite)
Jā, nu tā ir problēma, ka tvnets vispār ir ļoti zemas kvalitātes ziņas. Šitas rakstelis jau arī pārspiests no Independent gan jau, ka bez kādas iedziļināšanās saturā, kur nu vēl liekas piepūles pameklēt, ko valodnieki raksta par "bigly". Attiecībā uz šo piekrītu, ka to rindkopu var klasificēt kā melīgas ziņas izplatīšanu un popularizēšanu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-24 18:44 (saite)
Sakarā ar šo visu atcerējos to gadījumu ar "zinātnieki atklājuši: astoņkāji ir citplanētieši". Tobrīd vēl tāds "fake news" apzīmējums nebija modē, bet tas bija gadījums, kad žurnālisti publicēja un pārpublicēja tik sagrozītu un pirmavotam neatbilstošu ziņu, ka tā noteiktu būtu klasificējama kā spilgts melīgu ziņu piemērs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?