extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-12-19 14:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai ar asinīm Latvijā “laistās”?
Apinis uzrakstījis kā vienmēr ļoti nediplomātiski (es personīgi nesaprotu, kāpēc vajadzēja uzbraucienus vadītājai), bet šķiet, ka hederai ir daļa taisnības šajā sakarā. 2/3 pārlieto asiņu varētu būt pārlietas nevajadzīgi. Tas vēl pat nenozīmē, ka 1/3 ir noteikti glābušas, jo skaidrs, ka kritiskās situācijās mēģina visu iespējamo, un tas ir pamatoti, bet ne vienmēr tas palīdz.

Galvenā doma ir tāda, ka tāpat kā visas iedarbīgās medicīniskās procedūras, arī asins pārliešanas var būt kaitējošas, un ir rūpīgi jāizvērtē, cik tās ir pamatotas. Tas gan nav triviāls uzdevums pat ekspertiem šajā jomā, bet nu labi, ka diskusijas par to ir sākušās. Cilvēki gan parasti iestrēgst uz emocionālo “Asins pārliešana glābj dzīvības! Kāpēc tu esi pret tām?”


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2016-12-19 23:05 (saite)
Apinis galīgi nav populists, jo viņš neko neprot uzrakstīt tā, lai neradītu lasītājos riebumu pret sevi. Bet viņa domās der ieklausīties, jo neredzu, ka kāds būtu atspēkojis viņš teiktās domas. Piekasīšanās par neuzmanīgi uzrakstītiem cipariem, kas vispār nekādu lomu nespēlē, ir tāda pati piekasīšanās kā par drukas kļūdām. Kad nekā cita nav ko iebilst, tad parasti sāk apspriest gramatiku vai stila kļūdas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pirx
2016-12-20 10:32 (saite)
Atveram vikipēdiju, pirmais teikums - "Populism is a political outlook or disposition that appeals to the interests and conceptions (such as hopes and fears) of the general population"

Apinis šajā rakstā spiež uz cilvēku bailēm no savu vai tuvāko nāves + mūžīgo vaidēšanu, ka LV medicīnā viss ir slikti, bet lūk ārzemēs viss ir kruta.

Cipariem ir nozīme, jo tieši tie nosaka kontekstu un ir iemesls Apiņa piedāvātajiem "uzlabojumiem". Bet tagad sanāk, ka cipari un "uzlabojumi" ir no pirksta izzīsti. Jautājums - kāds labums ir no šāda raksta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-12-20 10:52 (saite)
Kā redzi, viņa domas tauta vispār ignorē. Tik daudz par populismu.

Tieši otrādi, daudzas Apiņa idejas ir par to, ka ne vienmēr ārzemēs ir labāk. Kā piemērs, par privātās medicīnas apdrošināšanas ieviešanu.

Cipari viņa vispār nekādu kontekstu nerada, tie ir tikai kā relatīvi adjektīvi (vairāk, mazāk, sliktāk, labāk).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2016-12-20 11:27 (saite)
izskatās, ka tev ir grūtības atzīt savu kļūdu. vārds 'populisms' te ir nevietā.
būtībā jau tā ir piesiešanās detaļām vai manierei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?