extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-12-17 07:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zinātnes feils
Tātad ap 25 cilvēki Latvijā varētu būt inficēti ar C hepatītu, saņemot inficētas asinis. Tas nav daudz uz kopējo cilvēku skaita, tomēr nepatīkami. Īstais zinātnes feils bija Ēģiptē, kur ar C hepatītu ir inficēti 21% iedzīvotāju. Tā kā Ēģipte ir liela valsts, iespējams, vairāk cilvēku pasaulē ir inficēti ar šo slimību tieši medicīnas, nevis kāda cita iemesla dēļ.

Grūti pat iedomāties, cik vēl ir daudz lietu, kas šodien tiek uzskatītas par absolūti drošām, nākotnē izrādīsies ļoti kaitīgas. Lai gan cilvēka augstprātība saka pretējo – ka mēs taču esam tie gudrākie un šie riski ir pietiekami izvērtēti un šādi feili ir neiespējami.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2016-12-17 13:19 (saite)
"Pieņemsim, ka viena transfūzija samazina risku par 5% .."

Klau, zaķīt, tu kā medīcīnai tuvāk stāvošs cilvēks nekā es gan varētu celt diskusijas kvalitāti, noskaidrojot pamatotus riska aprēķinus, nevis fantazējot ar no dibencauruma izvilktiem paša pieņemtiem 5%, ok? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-12-17 13:35 (saite)
Medicīna nav tik precīza. Tava vēlme labi parāda, ka cilvēkiem ir vājš priekšstats par risku izvērtējumu medicīnā. Šodien no katras labās lietas (antibiotikas, antidepresanti, utt.) tiek mēģināts izspiest maksimālo, ka tiešām ir jābaidās no pārmērīgas lietošanas radītā kaitējuma.

50% izrakstīto zāļu nekad netiek lietotas. Nevar apgalvot, ka ja cilvēki tās tiešām izdzertu, tad nācijas veselība būtu daudz augstākā līmenī. Bet nu protams, zāles arī ļoti palīdz un uzlabo veselību un pat glābj dzīvības, tikai kādos gadījumos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?