extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-09-16 09:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Fenilefrīnam – zālēm, kuras reizēm lieto pret deguna nosprostojumu saaukstēšanās laikā – ASV tiek atņemta reģistrācija, jo jaunākie pētījumi nav guvuši pierādījumus par to efektivitāti.

Eiropā vēl šur tur ir manīts, bet domāju, ka šo zāļu pircēji jau paši ir pamanījuši, ka tās nav efektīvas. Tas jau vienmēr bija zināms, ka pret saaukstēšanos vairums pārdoto zāļu ir placebo efekts. Var lietot paracetamolu un ibuprofēnu, lai samazinātu sāpes, iekaisumu, temperatūru, var skalot degunu ar sāls šķīdumu. Par pseidoefedrīnu ir īpaša runa, bet pret klepu diemžēl daudz lielāka iedarbība ir kaklu veldzējošai tējai nekā dārgajām tinktūrām.

Tagad padomājiet, kā tas var būt, ka fenilefrīns gadu desmitus bija oficiāli apstiprinātas zāles, un kāpēc daudzas citas neefektīvas zāles joprojām ir apstiprinātas?

Sliktas idejas dzīvo ļoti ilgi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2023-09-16 11:31 (saite)
Blēdīgi biznesa plāni dzīvo ļoti ilgi. Čūsku eļļu (((pārdevējiem))) patīk.

(Atbildēt uz šo)


[info]resort
2023-09-16 12:42 (saite)
Interesanti, ka neefektīvā vakcīna tiek pozicionēta, kā alternatīva. Ja tev ir nosprostots deguns, tough luck, vajadzēja vakcinēties. (..pret koronavīrusu :DD)

(Atbildēt uz šo)


[info]katzenjammer
2023-09-16 15:11 (saite)
Fenilefrīns ir vislabākais aerosols aizliktam degunam. Iepūt, un deguns pēc minūtes atnāk vaļā maigi un efektīvi.
Gandrīz vai jāiepērk krājumam, ja nu te arī kāds sadomā sekot ASV dalbajobiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-09-16 15:17 (saite)
Šis ir par iekšķīgo zāļu formu.

Bet degunā pūšamos dekondžestantus var lietot, tomēr tie nav pārāk labi, jo joprojām uz aptieku nāk cilvēki, kuri tos lieto mēnešiem, jo aizmirst par principu, ka tos var lietot tikai īslaicīgi – rodas tolerance un bez tiem vairs deguns vaļā nenāk.

Un vispār – kur ir tava problēma ar pierādījummedicīnu, ka tu datos pamatotu lēmumu sauc par dalbajobiem? Ja vēl tas būtu pamatoti, piemēram, par Aduhelm vai kovida vakcīnām zīdaiņiem, bet nu šajā gadījumā nav pierādījumu – nav reģistrācijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-09-16 16:44 (saite)
katze ir xanax paaudze, kas tic, ka īslaicīga simptomu noņemšana = ārstēšana. Tāpēc tik daudz idiotu lieto antidepresantus. Viņi domā, ka viņu iekšējās garīgās problēmas radās, jo kaut kas smadzeņu ķīmijā sagāja nepareizi un to var izlabot ar tabletēm, kas to manipulē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-09-16 16:56 (saite)
Nu jā, bet vai tad nevarētu no viņiem sagaidīt 100% uzticību regulatoriem?

Lūk, es pamatā uzticos regulatoriem, izņemot atsevišķos gadījumos. Bet viņš kā tāds konspiratīvo teoriju piekritējs iebilst tieši pret pamatotu zāļu atsaukšanu.

Vēl par tiem pūšamajiem ir, ka nosprostots deguns jau nekādu nekaitē. Vienkārši diskomforts, kad jāelpo caur muti. Taču kad runa gāja par maskām, tad viņi tās atbalstīja, lai gan tās arī rada zināmu diskomfortu elpošanā.

Tur nav konsekvences, tikai sekošana populāram naratīvam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-09-16 17:30 (saite)
Protams, šiem cilvēkiem nestrādā loģiskā domāšana kā tāda. Emo paaudze. Lai gan regulatoriem uzticēties arī nevar. Kā zināms, mums ir "revolving door between pharmaceutical industry and regulator bodies".
Viss, kas atliek ir resērčot pašam - tas, par ko politoiķi un mediji vicina pirkstu. Tikai nemēģiniet meklēt, uzzināt, domāt. Klausiet ekspertus lmao.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?