extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-08-20 15:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Protams, galvenais lai cilvēki Latvijā justos komfortabli, lietojot krievu valodu, jo ir daži bēgļi, kuriem tas (uz kādu neilgu laiku) ir svarīgi.

Bet nav svarīgi, ka ir imigranti, kas dzīvo Latvijā 30 gadus un joprojām bez krievu valodas nespēj nopirkt maizi vai izņemt aptiekā zāles.

Nerunāt par šo būs labāk mums visiem! Iesaldējiet šo diskusiju.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-08-20 19:14 (saite)
Tā gluži nav. Arī dzimtās valodas pratēji uztver labi ja 50% no pateiktā. Imigrants ar google translate arī neuztvers visas nianses, bet vismaz uztvers galvenos aspektus.

Mani pārsteidza, cik labi šie google translate iztulko – gramatiski precīzi un konkrēti jautājumi un atbildes. Tāpēc pieņemu, ka arī otrā galā tie dod ļoti skaidru tekstu.

Es nespētu krieviski tik labi paskaidrot, jo man būtu jādomā par pareizajiem terminiem, par pareizajiem uzsvariem utt. Automātiskie tulkotāji strādā daudz precīzāk.

Kāpēc Latvijā krievi pieprasa apkalpošanu tikai krieviski – citādi nu nekādi? Manuprāt, tas ir mazāk saistīts ar nespēju saprast latviski, kā vienkārši pozīcija – man pienākas krieviski un es šajā suņu valodā nerunāšu, jo tā ir mazāk vērtīga nekā bagātā un diženā krievu valoda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-08-20 19:17 (saite)
Faktiski jā, tam var piekrist ka mūsdienu tulkošanas tehnika reālās neērtības novērš un tas cilvēks var runāt kā viņš grib savukārt cilvēks letes otrā pusē arī kā viņš grib un ja nevar saprast tad izvelk smārtfonu un iztulko. Visiem labi. Nu un ja kāds ir tik bremzēts ka nevar tajos 30+ gados iemācīties vietējo alodu tad lai staigā kā invalīds ar valodas protēzi - tulkojamo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-08-20 19:19 (saite)
Valodas protēze – man patīk šis apzīmējums. Būšu guvis jaunas idejas. Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?