extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-31 08:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tajā rakstā, ko vakar iedeva zazis, man visšokējošākā šķita statistika, ka bērnu nāves gadījumi 4. vietā ir no vardarbības, un 5. vietā no pašnāvības. Šoreiz šie ir fiziski pilnīgi veseli bērni, kuriem bija iespēja dzīvot ilgu un pilnvērtīgu dzīvi. Pašnāvības bērniem relatīvi ir ļoti retas, bet dažreiz notiek no tā, ka kāds bērns skolā tiek bulijots, līdz kādu brīdi neiztur un visiem par lielu šoku kaut kur pakaras.

Daudzu cibiņu attieksme liek domāt, kuri tad bija šie buliji skolās. Daži no viņiem jau vairs cibā neraksta, bet citi joprojām ar nesodāmības sajūtu bulijo citus cibiņus. Ciba ir virtuāla, un nav nopietna, bet tas labi parāda, kādi šie cilvēki visdrīzāk ir reālajā dzīvē, līdz ar to leģitimizējot bulijošanu arī darba vietās un skolās.

Ja jums ir bērni, tad vairāk domājiet nevis par to, vai viņi ir saņēmuši kovida vakcīnas, bet to, vai skolā viņus neapceļ un vai viņi skolā neapceļ citus. Tas var izglābt daudz vairāk bērnu dzīvību nekā kovida vakcīnas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nistagms
2023-01-31 17:00 (saite)
skolas buliji pārsvarā nav izcēlušies ar rakstītā vārda virtuozitāti vai fantāzijas lidojumu, tie pārsvarā tomēr bija tādi piezemētāki cilvēki :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-01-31 20:37 (saite)
Manuprāt, cibā tiešām tādu skolas tipa bulliju nav, bet, iespējams, ka katram ir tāds potrnciāls būt agresīvam emocijās un asi uzbrukt, tad tādu uzvedību var tā tulkot, lai gan cilvēks reāli bullijs sirdī nav, tikai trūkst cieņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-01 00:46 (saite)
Cibā ir pilns ar totalitārisma piekritējiem, kas paši ir vāji, bet skolā būt tie, kas cenšas pielīst pedagogiem un skolas administrācijai, lai izmantotu to labvēlību, lai izrēķinātos ar sev nemīlamiem skolas biedriem, kas šajā dibenbučošanā nepiedalās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-02-03 08:42 (saite)
Varbūt vairāk, bet bulijošana notiek visos sabiedrības līmeņos, visa dzimuma, vecuma, visās izglītības utt. grupās.

Dažreiz tieši paši buliji ir tie, kas paaugoties izdara pašnāvības, kas liecina, ka bulijošana var būt veids, kā cilvēki risina savas nedrošības un garīgās problēmas. Varbūt šiem bulijiem pašiem pirmajiem ir jāmācās labāki veidi, kā tikt galā ar savu emociju un rīcību kontroli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?