extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-20 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai nav traģiski, ka Latvijā ir 5 miljoni nevajadzīgu vakcīnu, kas būs jāiznīcina, bet trūkst vienkāršu suspensiju bērniem ar pretdrudža līdzekļiem un antibiotikām?

Tam nav liela sakara ar piegādes ķēdēm. Tās jau ir sen normalizētas. Tās ir sekas tam, ka šobrīd big pharma ieguldīt ražošanā vakcīnās bija ar daudz lielāku peļņu.

Kā šodien paskaidro Meņģelsone, šī īsti nav Latvijas vaina, šie piegāžu līgumi tika saslēgti Eiropas Savienības līmenī.

Atcerēsimies ES fiasko ar tiesāšanos par Astra Zeneca vakcīnām. Eiropas Savienība pat nemācēja publiskojamā dokumentā pareizi aizkrāsot konfidenciālo informāciju. Tā vietā, lai atzītu, ka nu, labi, nevarēs uzņēmums laicīgi piegādāt vakcīnas (kuras tāpat vēlāk izrādījās nederīgas) ražošanas problēmu dēļ, ES centās kaut ko iztiesāt.

Pēc tam ES pilnībā pārdevās Pfizer.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-01-20 13:00 (saite)
Jāsaprot, ka darbinieku prasmes zāļu ražošanā ir ļoti specifiskas, un vajadzīgos speciālistus nevar vienkārši ātri atrast darba tirgū. Ja vakcīnu ražošana bija prioritāte, tad tika piesaistīti darbinieki no citu zāļu ražošanas līnijām.

Astra Zeneca pārdeva vakcīnu par pašizmaksu, kaut kur 2 vai 3 eiro par devu. Viņi acīmredzot nebija gatavi atcelt visu pārējo zāļu ražošanu, tāpēc jaudu palielināšana prasīja vairāk laika. Bija nesaprātīgi Eiropas Savienībai viņus par to sūdzēt tiesā, jo tas radīja sliktu precendentu.

Pfizer šo mājienu saprata, un saskatīja milzīgu iespēju nopelnīt. Štrunts par visām pārējām zālēm, peļņa no vakcīnām (vajag tās reāli vai nē) atsvērs visu. Un Pfizer jau noteikti zināja ātrāk par visiem citiem (jo klīniskajos pētījumos var iegūt arī agrīnus datus), ka vakcīnas nevajadzēs tik daudz. Viņi pirmie zināja, ka vakcīnas nepasargā no inficēšanās, tāpēc cilvēki izdomās, ka ar pirmajām divām devām pilnīgi pietiek. Tās deva bāzes imunitāti, savukārt kārtēja saslimšana jau nodrošina labāk nekā jebkuri būsteri.

Pfizer visdrīzāk šo informāciju īpaši neafišēja, un izmantoja to, lai noslēgtu ar valdībām neatkāpšanās līgumus. Valdības no savas puses nolēma piespiest cilvēkus vakcinēties ar vakcīnu mandātiem, ceļošanas prasībām, ka pat 2 devas nav pietiekamas, ka obligāti jābūt būsteriem utt.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2023-01-20 18:30 (saite)
Kuru piš viss tas maziskais birokrātiskais sūds, ja skaidrs, ka visas pavēles nāca no augšas un notika globāla mēroga noziegums ar sūdūdeni šļircē. Par motivācijām no WEF mafijas puses var spekulēt, bet kaut ko te pisties par Dievzemītes birokrātu-smerdu izdarībām ir kā strīdēties kuru radiostaciju uzlikt, sēžot automobilī, kurš stāv uz dzelzceļa sliedēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2023-01-20 19:19 (saite)
Neklaajas knapinaaties- kur modelee klimata agendu, tur vakciinas lec.

".. it is urgent for the PRIVATE sector to PAIR with GOVERNMENTS* to realise the goal"

*There is actually another, more accurate term for public-private partnerships. It’s called fascism; plain and simple.

https://theblogginghounds.com/2022/11/09/john-kerry-says-climate-strategy-modelled-on-covid-vaccine-rollout-at-world-economic-forum-panel/

(Atbildēt uz šo)


[info]kramers
2023-01-21 13:31 (saite)
Tam ir tiešais sakars ar piegādes ķēdēm. Grindeks praktiski dīkstāvē jo trūkst izejvielas kuras piegādāja no Ukrainas. Citiem farmācijas uzņēmumiem arī ir problēmas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-21 14:21 (saite)
Grindeks neražo nevienas no šīm zālēm. Protams, tiem, kas atkarīgi no Ukrainas piegādātājiem, ir problēmas, bet kāda daļa tas globāli ir?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?