extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-07 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko jūs domājat par Rutas Zatleres fiasko?

Īsumā: dāma bez medicīnas pieredzes tikko dabūjusi RSU maģistru vadības zinībās un pieņemta darbā vadīt RAKUS radioloģijas departamentu (septiņas nodaļas, ja pareizi saprotu no viņas video). Viņa uztaisa instagrama video, kur reklamē sejas krēmu un lielās par šo amatu un to, kāds kosmoss ir invazīvā radioloģija.

Tviteris to pamana un sāk sašust. Dāma, nostrādājusi vienu dienu šajā amatā, izbeidz darba attiecības pēc savstarpējas vienošanās. RAKUS jau izrādās pirms 6 dienām ir sagatavojis jaunu sludinājumu amata vakancei ar daudz lielākām prasībām nekā šai dāmai ir.

Skaidrs, ka viņa bija bez jebkādas pieredzes un nekompetenta, bet kaut kā pamanījās iziet visas konkursa atlases kārtas. Vai tā ir korupcija? Pilnīgi noteikti, tikai jāsaprot, kā un kādā veidā.

Savukārt tviterī viņu aizstāv dažas nopietnas personas (piemēram, bijusī Latvijas ārlietu ministre) – viņu atlaida provinciāli puritāņi. Ar kādu pamatojumu par vienu instagram video? Tas bija uzbraukums sievietei. Citur publicē viņas vīra stāstus, cik tas bija netaisni utt.

Man ir liels prieks, ka dzīvē tā sanāca, ka es studēju farmāciju nevis Latvijā, bet UK. Es vienkārši nespētu šādā Latvijas korupciju atbalstošā kultūrā izdzīvot.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-01-07 13:18 (saite)
Nezinu, vai pamanīji šo pasāžu no pašas skaidrojuma: "Mēs satikāmies, viņš izstāstīja darba pienākumus un mēs vienojāmies noslēgt sadarbības līgumu. Ar noteikumu, ka tiek izsludināts konkurss un es tieku pieņemta vietas izpildītājas amatā uz noteiktu laiku. Konkursa kārtībā es šo amatu arī ieguvu." Citiem vārdiem sakot - vispirms vienojās, tad "izsludināja konkursu".

Pilnīgi pretīgi, ka šādas lietas tik klaji joprojām var notikt tik augsta līmeņa iestādēs. :( Kauns tiem, kas šo kaut kā cenšas aizstāvēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-07 13:31 (saite)
Sāksim ar to ka būtu jābeidz šita `` vispārīgo vadītāju`` prakse. Nekādas vadības zinības nav pietiekamas lai vadītu konkrētu nozari. Nepieciešamas jā pietiekamas nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-07 13:33 (saite)
It īpaši medicīnā, kur lietas tiešām ir ļoti sarežģītas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-01-07 13:33 (saite)
Paldies, nebiju pievērsim tam uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-01-07 13:37 (saite)
Bet to viņas bulšita argumentu, ka ārsts nevar būt vadītājs, jo viņš vajadzības gadījumā aizies operēt un nebūs, kas vada nodaļu, es jau biju dzirdējis. Un tas ir bulšits tāpēc, ka saprotams, ka ne jau jebkurš ārsts ir piemērots vadītāja amatam, jo tam ir vajadzīgas vēl daudzas citas prasmes. Bet ne jau tāpēc, ka šādam vadītājam būtu obligāti jāsāk operēt, kad trūkst ārstu. Ja cilvēks apzinās vadītāja darba nopietnību, tad viņš to nedarīs, jo konkrētajā brīdī viņš ir vadītājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-01-07 16:58 (saite)
Arī visas pasaules prakse (Latviju ieskaitot) parāda, ka tas ir bulšits - gandrīz visur nodaļu (un pat slimnīcu) vadītāji ir tur strādājošie ārsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

?
[info]jan09
2023-01-08 01:37 (saite)
Interesanti, ka tad, kad tika amatos iecelti tādi Paeglīši uc, kam VISPĀR nav profila izglītības, un ar kuriem salīdzinot Zatlere ir pat super atbilstoša, no tevis nebija neviena pīkstiena par fiasko vai ko tādu.
Esi divkosis, vai vnk izliecies??

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ?
[info]extranjero
2023-01-08 02:42 (saite)
Kas ir Paeglītis?

Nē, tas nepadara mani par divkosi, ja es pievēršu uzmanību korupcijas notikumiem selektīvi. Pat neredzu, kā tas gan varētu būt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

.
[info]jan09
2023-01-08 10:06 (saite)
https://aslimnica.lv/par-mums/padome/valde/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?