extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-05-21 10:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atgādināšu, ka vadītāja apliecības neatzīšana aptiekās arī ir padomju domāšanas mantojums, un tas ietekmē cilvēku dzīvi daudz vairāk nekā kāds piemineklis. Pieminekļus varbūt nojauksim drīz (lai gan 30 gadi nav drīz), bet lai pilnībā tiktu vaļā no padomju domāšanas būs vajadzīgs daudz ilgāks laiks.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-05-21 11:11 (saite)
Padomju domāšana ir daudz vairāk kā birokrātisku formalitāšu uzspiešana un tādu turpina kultivēt jau pašreizējā starptautiskā elite, kuru mēs nekritiski pieņemam par autoritāti.

(Atbildēt uz šo)


[info]dombrava
2022-05-21 12:52 (saite)
Bet ja visi kolēģi nepakļautos šim spiedienam, tāds likums zaudētu jēgu. Es arī nesaprotu, kāpēc autovadītāja apliecība skaitās mazāk svarīga par eID vai pasi, jo tur arī ir visi dati. Un ne jau visi cilvēki ir burta kalpi, daudz kur sastopos ar cilvēcīgu un pretīmnākošu attieksmi, jo likums jau paredzēts aizsardzībai. Ja stingra turēšanās pie likuma var nodarīt kaitējumu, bet pārkāpšana nevienu neapdraud, turklāt palīdz, tad kāda jēga to ievērot?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-05-21 13:53 (saite)
Ir tāda iestāde, ko sauc par Veselības inspekciju, un kamēr viņi muļķīgi pieturas šai birokrātiskai prasībai, es nevaru prasīt, lai visi kolēģi riskētu ar savu darbu un ienākumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2022-05-22 07:19 (saite)
Tas nav padomju mantojums, tas ir tikai pēdējo gadu birokrātijas jauninājums: https://lvportals.lv/skaidrojumi/261994-dazadie-dokumenti-ko-izmantojam-personas-identitates-apliecinasanai-2014

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-05-22 08:41 (saite)
Tur ir teikts:

Personu apliecinošu dokumentu likums iestādei neliedz pašai izvērtēt, kāda "līmeņa" dokumentus (dokumentus, kas personu identificē) tā vēlas pieprasīt personas identitātes pārbaudīšanai. Līdz ar to iestādei attiecīgā gadījumā ir tiesības lemt jautājumu par uzrādīto dokumentu pietiekamību personas identitātes pārbaudei.

Tātad likums atļauj pieņemt arī vadītāja apliecības, ja iestāde (piemēram, aptieka tā vēlētos). Bet aptiekām šajā gadījumā ir jāievēro ministru kabineta izdotie noteikumi, un šie noteikumi ir padomju domāšanas mantojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-05-22 09:08 (saite)
Padomju laiki beidzās pirms 32 gadiem. Autovadītāju apliecību nepieņemšana dažādās iestādēs sākās tikai pirms 8-10 gadiem. Es ļoti labi atceros tā laika sašutumu, jo visi bija pieraduši, ka autovad. tiesības ir gandrīz pilvērtīgs pases aizstājējs. Tajā 8 gadus vecajā rakstā tieši tas arī atspoguļojas.

Un starp citu, vai ir runa par kādiem īpaši stingrās uzskaites medikamentiem, pie kuriem prasa uzrādīt pers.apl.dok.? Pirms pāris mēnešiem man vajadzēja nopirkt recepšu medikamentus, un mans draugs ar recepti uz mana vārda bez problēmām aptiekā tos varēja iegādāties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-05-22 10:37 (saite)
Runa ir par zālēm, kas tiek izsniegtas pēc e-receptēm (nevis papīra receptēm), kas tika ieviestas relatīvi nesen.

Kā redzams, padomju domāšana var saglabāties daudz daudz ilgāk nekā padomju laiki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?