extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-04-15 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis ir piemērs politiķim, kurš vienkārši grib iegūt popularitātes punktus uz nabaga karā cietušo ukraiņu rēķina.

Pirmkārt, problēma ir nenozīmīgi niecīga. Cik sievietēm no šiem 20 tūkstošiem bēgļu šī problēma ir aktuāla? Vairums no viņām ir pametušas Ukrainu no pilsētām, pirms tur ieradās krievu karaspēks. Nu varbūt būs kādi 10 reāli gadījumi. Apmaksāt šos gadījumus varētu paši politiķi ar ziedojumiem, un tas būtu lētāk, nekā izmaksas par to laiku, ko viņi patērēja par to spriežot.

Otrkārt, abortus, it īpaši agrīnā stadijā, mūsdienās veic vienkārši ar tabletēm, lielu hormonu devu. Dažās valstīs ir pat programma šo zāļu piegādei pa pastu. UK tās maksā, nu, nezinu, jāpaskatās katalogā, domāju, kādas 20 mārciņas 10 mārciņas par vienu 200 mg mifepristona tableti, un paredzētā deva ir 200 mg (1 tablete) vai 600 mg (3 tabletes). Var jau būt, ka Latvijā tās maksās simtiem eiro, jo mēs esam “ļoti bagāta valsts”, kas to var atļauties. Kāpēc Pavļuts neko nedara, lai normalizētu zāļu cenas? Ak, jā, viņš par to nekā nesaprot.

Treškārt, ja gribēja izmantot šo iespēju, tad kāpēc ne, lai noteiktu, ka visi pakalpojumi saistībā ar seksuālo veselību tiktu sniegti bez maksas – neatkarīgi no tā, vai esi no kara bēgošs ukrainis, vai vietējais pilsonis. Šeit es domāju tieši kontracepciju un visu pārējo. Mums nevajag medicīnā ASV modeli, kas tikai baro bigpharma un administratorus, bet vajag labi regulētu nacionālu medicīnu, kas pieejama visiem Latvijas iedzīvotājiem taisnīgā un efektīvā veidā.

Skumjākais ir tas, ka mūsu sabiedrība pavelkas uz šādiem populistiskiem Pavļuta gājieniem, un ar to tikai vairo netaisnīgo pakalpojumu sadali veselības aprūpes sistēmā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-04-15 15:03 (saite)
Da labi šitas vairāk bija par to ka nevietā izlien visādi stankevičveidīgi morālisti neizmantojot iespēju paklusēt lupatiņā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-15 15:06 (saite)
Ja tā bija domāta, kā reakcija uz to, tad galīgi nepiemēroti noformulēta.

Turklāt punkti par taisnīgu veselības aprūpi ir spēkā neatkarīgi no Stankevičiem. Tas ir vēl skumjāk, ka mēs it kā spītējam dažu viedoklim, bet neieviešam normālu veselības aprūpes politiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-04-15 15:08 (saite)
Nē nu ja es pareizi saprotu, tad cietušajām sievietēm bija problēmas to izdarīt Polijā tāpēc LV pieņēma mērus lai te var bez problēmām, nu i viss, tas jau nekādus baisos resursus neapēd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-15 15:14 (saite)
Ceļa izdevumi, kādas pāris dienas uzturēšanās Latvijā jau vien izmaksās vismaz pāris simtus eiro, ka neprasīt maksu par šo procedūru ir tikai labs žests un nekas vairāk. Nav jau tā, ka būtu slikts žests, bet tomēr daudziem būs rūgtums, kāpēc nevar šādu žestu attiecināt uz visiem seksuālās veselības medicīniskajiem pakalpojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-04-15 15:26 (saite)
Vispirms risinām avārijas situācijas, pēc tam ikdienu. Normāla pieeja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-15 15:40 (saite)
NHS pēc WWII ieviesa bezmaksas recepšu zāles visiem bez izņēmuma, nevis tikai kara veterāniem un tamlīdzīgām kategorijām. Es gan neceru, ka Pavļuts vispār kaut ko zina par to, kā attīstījās medicīnas sistēma citās valstīs vai pat Latvijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-04-15 15:29 (saite)
https://youtu.be/qTuOAxxEcc8

Buutu labaak devushi poljiem resursus, lai tie speetu kontroleet savus trafikerus

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2022-04-15 19:42 (saite)
Pavļuts ir globohomo piderass, kuram būtu vieta cilpā. Šeit viņa tikumsingalizācija ir divi zaķi ar vienu šāvienu. 1) muh ukraine 2) muh baby killing is hooman rait
Tas kā viņš izrīkojās ar paša tautu oligarhu interesēs, liecina, ka ir sovoks līdz kaula smadzenēm.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?