extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-07-08 12:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Federālā Eiropa
Manuprāt Eiropa ir pārāk nacionāli dažāda, lai tas šobrīd būtu iespējams pēc ASV modeļa. Pat amerikāņiem, kas bija lingvistiski un kulturāli daudz līdzīgāki savā starpā, vajadzēja krietnu kariņu, lai tiktu pie federālas valsts.

ES saņēma Nobela miera prēmiju ne jau par federālisma centieniem, bet par spēju nodrošināt mieru ar valstu sadarbību kopējā tirgū. Savukārt dažu politiķu ambīcijas iegūt lielāku varu visā ES līmenī ir tās, kas apdraud šī miera pastāvēšanu.

Pat ES kopīgais tirgus vēl nav līdz galam pabeigts. Piemēram, joprojām nav vienota ES tirgus autortiesību jomā – tas attiecas uz mūzikas, filmu un grāmatu pirkumiem internetā. Tas parāda, ka globālās korporācijas ir ietekmīgākas par ES institūcijām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scaramouche
2016-07-09 06:31 (saite)
Man vairāk ir jautājums - kāpēc "labējā spārna" izpratnē vispār tiek bīdīta doma par federālo jevropu?

Esmu lasījis apmēram gadsimtu vecus spriedelējumus par kaut ko tādu. Bet realitātē neredzu, ka būtu pamats uztraukties par kā tāda ieviešanu.

Kāpēc tāds salmu vīrs vārdā federālā jevropa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-07-09 11:05 (saite)
ES federalizācija ir nereāls mērķis kā gaišā komunisma nākotne padomju laikos.

Mītiem cilvēku apziņā ir lielāka ietekme nekā ziņojumiem par reālo situāciju.

Daudzi tic šim mītam, kas visas ES problēmas tiks atrisinātas, pabeidzot ES federalizācijas projektu, jo tas palīdz novērst uzmanību no šīm problēmām. Tagad daudzi cibā satraukušies, ka Breksits padarīs daudzus eiropiešus (ieskaitot latviešus) nabadzīgākus. Kas man likās ļoti dīvaini, ka viņi nesatraucās, ka jauniešu bezdarbs Grieķijā un Spānijā jau ir vairojis nabadzību daudz lielākā mērā nekā Breksits. Turklāt šīs ciešanas bija pilnīgi bezjēdzīgas un nevajadzīgas. Bet sapnis par federalizāciju tās kaut kādā ziņā attaisno.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scaramouche
2016-07-09 18:08 (saite)
Bet no kurienes aug kājas apgalvojumam, ka ES = federalizācija? Un, pat svarīgāk, kāpēc šis apgalvojums ir tādu trakciju guvis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2016-07-09 15:05 (saite)
Bet vispārīgi šo postu man pamudināja uzrakstīt pārdomas pēc šī: http://www.proz.com/forum/money_matters/226997-payment_to_prozcom_eu_vat_number.html

Ja mēs izlaižam to, ka uzņēmuma supporta darbinieki ir tumsoņas, kas neko daudz nezina paši par savu uzņēmumu, mani izbrīnīja supporta stingrā ticība, ka ir tāds "federālais" ES PVN maksātāja numurs. Cilvēkiem nepatīk iedziļināties detaļās, pat ja tas ir viņu tiešais darba pienākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2016-07-09 11:01 (saite)
ES nav preventējusi nevienu karu. Tas ir mīts. Kari starp Eiropas valstīm pēdējo 60-70 gadu laikā vienkārši bijuši neiespējami. Pirmkārt tāpēc, ka šī un vēl dažas paaudzes uz priekšu atceras un atcerēsies WW2. Otrkārt, jo tik tiešām tirgoties ir izdevīgāk un jaukāk. Priekš savstarpēji izdevīgiem tirdzniecības rūļiem ES nav vajadzīgs. Tā ir tikai bezjēdzīgs birokrātisks slogs, kuru jāfinansē Eiropas pilsoņiem.

Politiķu ambīcijas būs vienmēr un tas ir viens labs arguments PRET Eiropas federalizēšanos. Vienmēr būs kāds, visdrīzāk vācietis, kurš gribēs būt ''on top'', pat ja ''labo nolūku'' vadīts. Fuck them!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?