extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-17 12:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirms divām nedēļām es izteicu prognozi, ka pēc divām nedēļām mums nekas nebūs skaidrāks par o variantu – cik tas ir lipīgs, cik vājāks vai smagāks – un tā precīzi piepildījās. Nekas skaidrāks nav tapis, bet FUD (fear, uncertainty, doubt) ir kļuvis vairāk.

Tāpat es prognozēju, ka valstis, kuras slēgs lidojumus no Dienvidāfrikas, neko neiegūs, salīdzinājumā ar valstīm, kuras tos neslēgs. Arī tas ir precīzi piepildījies.

Tas, ko politiķi turpina darīt, ir pilnīgi neefektīvi arī citos aspektos:

- Atsevišķu tirdzniecības centru slēgšana nekādi neuzlabos situāciju, jo kā jau norādīja – tas tikai veicinās cilvēku pulcēšanos citās vietās.
- Āra pasākumi ir relatīvi ar mazu risku, tāpēc to aizliegšana ir nepamatota.
- Prasības atjaunot ceļotājiem testēšanu neko nedos, varbūt vienīgi vēl vairāk samazinās uzticību vakcīnām. Jo ja vakcinētie cilvēki (pat ar būsteri ne) vairs nevar brīvi ceļot, tad vakcīnas nestrādā.
- Īpaši absurdi ir pieprasīt testēšanu, braucot uz valstīm ar lielāku izplatību. Skaidrs, ka ne jau ceļošana šobrīd to izplata, bet vietēji cilvēku kontakti.
- Vakcīnu pases veikalos arī ir bezjēdzīgas, jo vakcinētie šobrīd izplata infekciju tikpat (varbūt pat vēl vairāk) nekā nevakcinētie.

Visbeidzot, izlaušanās infekcijas ir neizbēgamas, jo pat trīs vakcīnas devas neaizsargā no saslimšanas ar jauno o variantu. Labās ziņas ir tādas, ka šādas izlaušanās infekcijas sniedz ļoti labu imunitāti – daudz labāku nekā visas esošās vakcīnas.

Šis bija precīzi tas, ko es prognozēju jau 2020. gada februārī. Paldies par atbalstu visā šajā laikā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2021-12-17 14:41 (saite)
The study suggests each exposure following vaccination actually serves to strengthen immune response to subsequent exposures even to new variants of the virus.

Wow, viņi laikam atklāja imūnsistēmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-17 14:51 (saite)
Būtībā ir forši ieteikt vakcīnas un būsterus, it īpaši tiem, kas ir riska grupas. Bet ir skaidrs, ka end-game būs tieši šāda brīva izplatība.

Bet politiķi, kas savu karjeru ir balstījuši uz ideju iznīdēt kovida izplatību, ir iedzinuši sevi stūrī, un viņi kā stūrī iedzīti zvēri ir neprognozēji. Man ir bail, kas tagad varētu notikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-17 14:54 (saite)
neprognozēji > neprognozējami

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2021-12-17 15:02 (saite)
Taisnība. Viņiem ir amati un nedarīt neko nedrīkst. Pat ja nedarīt neko būtu korektākā reakcija. Līdzīgi kā ar cibā apspriesto izglītības sistēmu - ja kādam ir amats ar vienīgo mērķi mainīt izglītības sistēmu, tad pat ja nekas nav jāmaina, tiks mainīts, jo inerce.

Ideja, ka likumiem jābūt noklusētam sunset termiņam, noderētu arī pie amatiem, ofisiem u.t.t. Šobrīd ir gandrīz tā - kaut ko izveidojam, bet nenodefinējam kad likvidēsim. Piemēram, kad tiks likvidēta manavakcina.lv? Pieņemu, nav definēts. Tā morfēs un mēģinās izdzīvot kā dzīvs organisms. Šādām lietām pašos pamatos vajadzētu iznīcināšanas taimeri iestatīt, ar noslieci vieglāk iznīcināt nekā saglabāt. Tas pats par kovid pasēm. Tās arī evolucionēs, tikai ne jau iznīks. Cilvēki naivi to nesaprot, lai gan jau pirms pusotra gada bija redzams, ka visa šī pakļāvība mūs nožņaugs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kovidiots
2021-12-17 20:23 (saite)
pirmā rindkopa ir insightful, bet otro lāga nesaprotu un nepiekrītu

visādi valstiski IT projekti, šķiet, ir bijuši tādi kas kaut kad izbeidzas, jo vairs nav aktuāli, tādu manavakcina.lv atšķirībā no, piemēram, pagaidu slimnīcas (lv tādu nav, bet ķīnā un droši vēl citur ir) pat nevajag nojaukt, to pietiek vnk aizmirst un neuzturēt :)

kovidpases arī, vismaz lv serķiku sistēma, šķiet, tāpat varētu izbeigties, kad/ja izbeidzas pandēmija vai uzvar gobzems. tas nav kā aizliegums lidmašīnā ņemt līdzi manikīra šķērītes un ierobežojums šķidrumu ml pēc 9/11 kas suka ir uz palikšanu.
vai es domāju pārāk optimistiski?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-17 20:27 (saite)
Optimisti domāja, ka vakcinējoties vairs nekāda čakara nebūs. Bet tagad jau prasa testus, lidojot uz Itāliju (vienalga, vakcinējies vai nē).

Ja kāds vakcinējās, lai būtu vieglāk ceļot tad nu viņam ir laiks justies piečakarētam. Ja vakcinējies nevis sertifikāta dēļ, bet lai būtu vieglāka pārslimošana, tad problēmu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2021-12-17 14:51 (saite)
1. gribētos redzēt salīdzinājumu ar nevakcinēto antibodijiem pēc izslimošanas, lai varētu noteikt vakcīnas devumu;
2. citos pētījumos minēts, ka pašreizējās vakcīnas ļoti švaki ņem vai vispār neņem Omicron, līdz ar to minējums

"We have not examined the omicron variant specifically, but based on the results of this study we would anticipate that breakthrough infections from the omicron variant will generate a similarly strong immune response among vaccinated people,"

būtu pielīdzināms parastai nevakcinētā izslimošanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-17 14:55 (saite)
Man šķiet, ka tagad ir grūti atrast nevakcinētos pētījumiem un droši vien, ka ētikas komitejas vairs nemaz neatļauj šādus pētījumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resort
2021-12-17 15:05 (saite)
Interesanti ko ētikas komitejas saka par "ekspertu" ieteikumu grūtniecēm vakcinēties? Papīros atbildību nogrūž uz "konsultējieties ar ģimenes ārstu". Baigā ētika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2021-12-17 17:45 (saite)
https://jessicar.substack.com/p/the-bnt162b2-mrna-vaccine-against

"We know that innate responses are vital to a healthy and optimally-functioning immune system. They are vitally integrated with and into the adaptive responses as these two branches work in impeccable, complex harmony. We also know that there are cases where vaccines have caused dysregulation of innate responses in humans. We also know that something is very, very wrong with these COVID-19 injectable products with regards to persistent hyperinflammation and a plethora of systemic and physiologically-comprehensive adverse events including death from micro-emboli formation and clotting. We also know that these authors have now provided evidence to support that these COVID-19 injectable products are modulating innate responses and that this isn’t limited to problems with COVID-19. Problems with fungi, other viruses and bacteria can be anticipated. VAERS has hundreds of thousands of reports of adverse events related to fungal infections, plagues of herpes zoster occurrences (shingles) indicating weakened immunity, cancers coming out of remission, and the list goes on.

Here’s the thing…

Since children have extraordinary capabilities with regards to dealing with COVID-19 via their innate immune system responses, what will happen to them if these are not only by-passed by these injections, but knocked down by them?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kovidiots
2021-12-17 20:15 (saite)
>Prasības atjaunot ceļotājiem testēšanu neko nedos, varbūt vienīgi vēl vairāk samazinās uzticību vakcīnām. Jo ja vakcinētie cilvēki (pat ar būsteri ne) vairs nevar brīvi ceļot, tad vakcīnas nestrādā.

as if "samazināsies uzticība vakcīnām" is a bad thing :D

manuprāt šāds scenārijs ir totāli profit, cilvēki beidzot saņemsies atlajst sajmu un bigfarmu 👍️

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-17 20:29 (saite)
Ceru, ka tā nenotiks. You need to put a little bit more effort into your posts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2021-12-18 01:08 (saite)
Jau divas nedēļas no rītiem braucu pārpildītā sabiedriskajā transportā. Neviens īsti neievēro noteikto distancēšanos (aizliegumu apsēsties blakus), jo visi grib paspēt uz darbu un skolu. Ietilpības ir tik, cik ir. Vienreiz pat šoferim bija grūti aizvērt durvis. Tā ka cilvēki ir mazāk nobijušies. 2020.g. pavasarī to būtu grūti iedomāties, bet tagad, pat ja puse autobusa klepo, neviens šausmās nelec ārā, saucot: "Kovids, kovids!"

Vispār jau daudz kas ir neloģisks šajos ierobežojumos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kovidiots
2021-12-18 03:45 (saite)
uz cilvēkiem bez maskām mēdz atskatīties bet parasti neko nesaka, vienreiz viena dāma kam apsēdos blakus gan pieklājīgi iedeva jaunu 1xzējo masku, nu neko uzvilku, pat uz deguna

šī gada sākums būs precīzāks salīdzinājums, 20. gada pavasarī iirc maskas bija deficīts un nebija obligātas transportā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?