extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-02-26 20:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
priecīgas brīvdienas...
Bet neaizraujieties, jo psihiatriem ir priekšlikums klasificēt laimes sajūtu kā garīgu slimību.

[..]the argument that happiness be excluded from future classifications of mental disorder merely on the grounds that it is not negatively valued carries the implication that value judgments should determine our approach to psychiatric classification.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gedymin
2016-02-28 12:29 (saite)
Tas galīgi nav tas, ko domāju. Tu gan laikam esi labi aizmirsis skolu, sevišķi pamatskolu. Bērni, kas nevēlējās mācīties bija norma. Viņi netika sūtīti ārstēties, labākajā gadījumā viņiem tika lasīta morāle par slinkumu.
Nav runa par objektīvu nespēju mācīties, kas ir medicīnas atbildībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-02-28 12:53 (saite)
Lūk, par tavu pēdējo teikumu es tiešām domāju, ka tās ir sabiedrības uzspiestas vērtības, kuru dēļ daudziem bērniem tiek piekabināta psihisko slimību birka. Vēl bez autisma, tagad ir populāra ADHD diagnoze un to ārstē ar zālēm, tikai tāpēc, ka viņi ir pārāk hiperaktīvi un nespēj iekļauties skolas kārtībā.

Šādi bērni vienmēr ir bijuši, bet vidusslaikos, kad skolā iešana vēl nebija norma, viņi diezgan labi spēja iekļauties ciemata dzīvē, skraidot apkārt un bāžot visur savu degunu. Varbūt viņiem nebija īpaši viegla dzīve, bet vidusslaikos jau nevienam nebija viegli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?