extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-24 11:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl par tiem nozaudētajiem konteineriem, ar kuriem saskārušies arī cibiņi – jūs zināt, ka šobrīd pasaulē ir diezgan nopietna loģistikas krīze. ASV pie ostām gaida simtiem kuģu no Ķīņas, jo ostas nespēj laikā izkraut konteinerus.

Iemesls (cita starpā) tam ir vakcīnu mandāti. Trūkst darbinieku, jo nevakcinētajiem vairs neļauj strādāt. Ar to arī visus apsveicu, it īpaši politiķus par tuvredzību plānošanā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-10-24 13:58 (saite)
Tīri valodnieciski - lietot "cita starpā" gadījumos, kur "cita starpā" izskaidro 99.9% no lietas, nav īsti pieklājīgs gājiens. Jeb pēkšņi Itālija kļuvusi par globālās loģistikas centru?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-24 14:03 (saite)
Kāds šim sakars ir Itāliju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-24 14:09 (saite)
Tāds, ka pagaidām tikai tur vakcīnu mandāti ar loģistiku saistītiem darbiniekiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-24 14:28 (saite)
Tā nav. Uz darbiniekiem jau ir spiediens itin visur, ka viņus drīz atlaidīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-24 14:29 (saite)
"spiediens itin visur, ka viņus drīz atlaidīs" - tātad, nav atlaisti, un var turpināt strādāt? Jeb viņi visi no nerviem tikai pīpē, un tāpēc lēni tie kuģi kraujas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-24 14:33 (saite)
Jā, tieši tā. Ja tu izdari spiedienu uz darbiniekiem, tad viņi sabotēs tavu uzņēmējdarbību. Formāli darīs visu pēc noteikumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2021-10-25 17:09 (saite)
Ja uztaisa kokteili no 'helicopter money' un commiefornia's ekonomiskaas ignorances, var dabuut ilgstoshus aizcieteejumus.

https://checktheleft.com/news/empty-shipping-containers-being-dumped-in-neighborhoods-nearports-in-california/

https://www.naturalnews.com/2021-10-20-insane-trucking-regulations-dem-controlled-california-prevent-reducing-cargo-ship-backlog.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2021-10-24 14:07 (saite)
Varbūt būsi manījis tādu LedusLaikmetaZemnieku jeb Kristjāni Vestbruku:
https://www.bitchute.com/iceagefarmer/

viņš jau, protams, konspirolōģiski postulē, ka krīze tiekot rūpīgi menedžēta.

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2021-10-25 17:17 (saite)
ostas nespēj laikā izkraut konteinerus, jo ir saacies Green New Deal terors

https://dougsanto.com/2021/10/15/the-real-problem-with-the-nations-supply-chain-california-emissions-standards-prevent-1-2-the-nations-truckers-from-picking-up-freight-at-l-a-ports/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-25 20:04 (saite)
es hujeju, kur tu ņem laiku visu to sūdu ko tu postē atrast un izlasīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-25 20:08 (saite)
ā pag, šis pārmaiņas pēc nemaz nav tik slikts raksts, emisiju regulējumi bla bla - skaidrs, nais, paldies, lieki satrigerējos no tava klikbaitīgā formulējuma par terōru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-25 21:03 (saite)
Tās ir labas atsauces. Droši vien jau nav viens vienīgs iemesls, bet daudzas lietas ir līdz galam neizdomātas.

“Helikopteru nauda” arī ir iemesls. Bet es pavērstu citādi – darbinieki tagad jūtas labāk nodrošināti, un nedarīs sūdīgus darbus par mazu samaksu.

Kārtojot UK pilsonību, ir pareizi jāatbild uz noteiktiem jautājumiem. Viens no tiem ir, ka pēc melnā mēra zemnieku kārtas stāvoklis uzlabojās, jo trūka strādnieku un viņa varēja diktēt labāku algu un darba apstākļus. Cerēsim, ka arī no šīs pandēmijas būs zināms labums strādniekiem. Par algām es neesmu tik drošs, jo pieaugumu var apēst inflācija, bet darba apstākļus gan varētu pieprasīt labākus.

Es arī iedomājos, ka šī iemesla dēļ politika ar biedēšanu, ka atlaidīs visus nevakcinētos, izgāzīsies. Jo kas tad strādās? Šobrīd jau tā trūkst strādnieku, un sakarā ar visiem drošības pasākumiem ir vajadzīgs vēl lielāks darbinieku skaits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-25 20:03 (saite)
šo jz formica kkur bija iemetis, man neizdodas saprast kā tas ir rēķināts un ko nozīmē age adjusted un vai tas viss ir feiks vai kurā aprēķinu posmā tur varētu būt veikta nekorekta datu interpretācija, varbūt tev izdodas?
https://probabilityandlaw.blogspot.com/2021/09/all-cause-mortality-rates-in-england.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-25 20:33 (saite)
Age adjusted var viegli veikt, bet tas jau nav vienīgais ar ko šīs grupas atšķiras. Pamanīji to milzīgo atšķirību – nevakcinēto vidū mirstība bija ārkārtīgi lielāka nekā vakcinēto, bet pēc tam tas mainījās.

UK šobrīd mirstība vispār ir ļoti maza, tāpēc šie dati būs vairāk par mirstību citu iemeslu dēļ.

Mans skaidrojums ir, ka sākotnēji vakcinējās piesardzīgie – cilvēki, kuri arī citādi piedomā par savu veselību, tāpēc mirstība šajā grupā ir daudz mazāka. Bet šobrīd 99% veco cilvēku ir vakcinēti, tāpēc atšķirības praktiski nav. Iespējams, ka nevakcinēto vidū pat nedaudz mazāka, jo tie, kas vēl nav vakcinējušies, ir pamatā jaunāki, veselīgi cilvēki, kuri dabiski ir ar mazāku mirstību.

Šie grafiki nepierāda, cik labi darbojas vakcīna, bet labi parāda, ka vakcīna ir droša – vakcinēto vidū mirstība jebkuru iemeslu dēļ nav neko mainījusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-25 23:52 (saite)
paldies, bet tu īsti neatbildēji uz manu jautājumu

es tā saprotu, ka tā avota autors cenšas pierādīt, ka vakcinācija palielina mirstību

kas īsti ir "age adjustment" un kura no viņa darbībām ar datiem viņa "pierādījumā" ir nekorekta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-26 10:07 (saite)
Man jau šķiet, es visu pateicu, bet laikam nesaprati. Es nevarēšu izskaidrot visas nianses, tam vajadzīgs pārāk daudz laika.

Ar age adjustment droši vien ir mēģināts izlīdzināt to, ka abas grupas – vakcinētie un nevakcinētie – nav vienādas pēc vecuma sastāva. To droši vien var diezgan precīzi izdarīt, bet iegūtie skaitļi vairs nav reāli mirstības rādītāji, bet kaut kāds abstrakts rādītājs, kas derīgs tikai abu grupu salīdzināšanai.

Nekorekti ir pieņemt, ka grupas atšķiras tikai pēc vecuma. UK nav obligātas vakcinācijas, tāpēc tās būs atšķirīgas arī pēc vēlēšanās vakcinēties. Šī vēlēšanās bieži ir saistīta ar daudzās citām citām īpašībām. Piemēram, varbūt cilvēki, kam ir astma, ies biežāk vakcinēties, nekā tie, kam ar veselību viss ir kārtībā. Bet pirmā grupa ir slimīgāka, un biežāk nomirs arī no citām slimībām. Šī parādītā atšķirība gan nav īpaši liela, tāpēc nepierāda, ka vakcinētie mirst no vakcinēšanās.

Tur it kā ir pieņemts, ka vakcinētie no sākuma mira mazāk, bet pēc tam daudz vairāk. Bet kā jau teikts sākumā, age adjusted nav reālie mirstības rādītāji, tos tā nevar salīdzināt.

Vēl nekorektā lieta ir pieņēmums, ka grupas ir statiskas. Bet reāli šajā periodā daļa pāriet no vienas grupas uz otru. UK cilvēki tika stingri vakcinēti noteiktā kārtībā, un cilvēkiem dažādā vecumā ir dažādas izvēles. Jaunieši domā citādi nekā pusmūža cilvēki vai vecāki cilvēki. Kā tieši viņi domā, un kāpēc abas grupas pēc riska un vakcinācijas attieksmes atšķiras, ir interesants jautājums, ko var pētīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?