extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-09-13 08:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Prieks, ka beidzot UK ir veikusi cilvēku brīvprātīgās inficēšanas pētījumus. Tiem gan vajadzēja būt veiktiem jau 2020. gada martā, bet labāk vēlu nekā nekad. Arī Nīderlande gatavojas veikt šādus pētījumus, tikai bioētikas lēmēji joprojām nevar izlemt un iedot atļauju. Pasauli pazudinās birokrāti, kuri neko nevar izlemt un samērot ieguvumus ar riskiem.

Man šķiet, ka viņu lielākās bažas ir tās, ka šie pētījumi parādīs, ka veselīgiem jauniešiem šī inficēšanās rada tikai vieglu slimību, tāpēc viņiem uzliktie ierobežojumi bija pilnīgi nevajadzīgi.

Jebkurā gadījumā pētījumi jau ir apliecinājuši, ka pietiek ar pavisam nelielu koronavīrusu daudzumu, lai notiktu inficēšanās. Tie ir ļoti svarīgi dati, kuri būtu bijuši ļoti noderīgi jau pašā sākumā. Tas ļautu labāk izvērtēt, cik efektīvi varētu būt daudzi ieviestie pasākumi – piemēram distancēšanās vai maskas?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]magnolia
2021-09-13 11:28 (saite)
Nu lūk. Beidzot kaut kas sakarīgs parādās.
Uz šādu pētījumu pamata tik var balstīt
idejas, kā izārstēt un vakcīnu taisīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-09-13 12:40 (saite)
Vakcīnu taisīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-13 12:55 (saite)
Čaritabli, droši vien bija domāts, ka ar brīvprātīgi inficētajiem var ātrāk izpētīt arī vakcīnas. Citādi ir jāgaida, kamēr saslimst pietiekami liels pētījuma vakcinēto skaits. Pagājušajā vasarā, kad saslimstība nokritās, bija diezgan ilgi jāgaida, kamēr sakrājās pietiekošs skaits. Bet šādi varētu kādu grupu savakcinēt, pēc 2 nedēļām uzlaist vīrusu un skatīties atšķirību starp placebo un vakcīnas grupu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-09-13 13:17 (saite)
Ā, nu ja tā, ok. Lai gan vakcīnas jau tā tika izveidotas ļoti ātri, man šķiet, ātrums nav gluži lielākā problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]magnolia
2021-09-13 11:30 (saite)
Varbūt vajag tik bišķi...bet iespēja saslimt gan ir ļoti maza.

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2021-09-22 00:03 (saite)
Tas bija skaidrs jau pirms gada.
https://www.spectator.co.uk/article/students-who-catch-covid-may-be-saving-lives

Publika, kas nu cieshi uzseedusies uz 'leaky' adatas ceriibaa glaabt savu aadu, reaali novedusi pie nekontroleejamas mutaacijas, ko nekaadi geenu inzhenierijas izstraadaajumi vairs nenjem (iznjemot 7 dienu protekciju) un vieniigais publikas segments, kam normaalas injekcijas buutu kaut cik noderiigas - seniori, paliek praktiski bez imunitaates.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?