extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-09-02 06:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kariņš esot jau pirms 2 nedēļām apsvēris iespēju atteikties no obligātās vakcinācijas. Lai nu ko, bet esošie protesti šķiet ir devuši augļus. Tagad arī var sagaidīt, ka vakcinācijas tempi nedaudz uzlabosies (ir jau ziņas, ka tā notiek). Valdības šajā pandēmijā ir bijušas vislielākā problēma, un, tikai pastiprinot spiedienu uz tām, mēs varam iegūt labākus rezultātus.

Daudziem liksies absurdi, ka obligātā vakcinācija samazina vakcinācijas aptveri, bet šajos apstākļos tas tiešām tā ir. Nevienam nepatīk piespiedu pasākumi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2021-09-07 12:11 (saite)
Te atkal jautājums - kas ir ārkārtējs?

Katrai valstij ir sava specifika. Zviedrijā pagaidām vakcinē tikai sākot no 16 gadu vecuma. Tam noteikti ir vairāki izskaidrojumi. Gan covid infekciju esošie rādītāji un prognozes - gan arī tas, ka vakcinācija pret cūku gripu izraisīja vienu nepatīkamu blakni, tāpēc tagad vairāk uzmanās. Kas un kā jādara Latvijai - tas jau visdrīzāk būs kaut kas atšķirīgs. Man šķiet, tev cibā bija pāris idejas, kas varētu derēt - ja nemaldos, tu minēji farmaceitus kā vakcinētājus.

Te ir labs podkāsts par to, kā strādāt ar pretestību vakcinācijai.
https://www.youtube.com/watch?v=S8WzjA4xCWE

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-07 16:44 (saite)
Piedod, bet video neskatos, jo tā ir laika izmešana.

Šobrīd mēģināt dot jebkādus ieteikumus ir diezgan bezcerīgi, jo cilvēki vēl ir ļoti dziļā emocionālā ietekmē. Kad būs nomierinājušies, tad varēs domāt par racionāliem priekšlikumiem.

Es varu vēlreiz atkārtot, ka zinātniski ieguvums bērnu vakcinācijai ir diezgan nenozīmīgs. Specifika ir tā, ka valstis pieiet šim jautājumam emocionāli, nevis racionāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?