extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-09-02 06:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kariņš esot jau pirms 2 nedēļām apsvēris iespēju atteikties no obligātās vakcinācijas. Lai nu ko, bet esošie protesti šķiet ir devuši augļus. Tagad arī var sagaidīt, ka vakcinācijas tempi nedaudz uzlabosies (ir jau ziņas, ka tā notiek). Valdības šajā pandēmijā ir bijušas vislielākā problēma, un, tikai pastiprinot spiedienu uz tām, mēs varam iegūt labākus rezultātus.

Daudziem liksies absurdi, ka obligātā vakcinācija samazina vakcinācijas aptveri, bet šajos apstākļos tas tiešām tā ir. Nevienam nepatīk piespiedu pasākumi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2021-09-02 11:47 (saite)
Spīta pēc nedarīt vajadzīgo ir infantili. Brīvība ir svarīga, bet ir nožēlojami redzēt, ka no tās tiek ņemta tikai brīvība LARPot paranoidālo šizofrēniju (konspirāciju fani) vai bērndārznieka mentalitāti (gobzemnieki un citi "maskas apdraud manu brīvību" īpatņi).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-02 12:27 (saite)
Šizofrēnija ir tikai ap 1% iedzīvotāju. Ceru, ka viņi nav valdībā, lai gan to nevar izslēgt, jo nav skaidrs, kāpēc valdība ir tik spītīga un neievēro profesionāļu ieteikumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-09-02 12:29 (saite)
Es neuzskatu, ka mapatveidīgie tiešām ir šizofrēniķi (kaut arī kāda daļa droši vien ir), tikai to, ka viņu domu gājienu ir pagrūti atšķirt no paranoidāliem murgiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-02 13:28 (saite)
Bet par valdības lēmumu pieņēmējiem tu neesi tik pārliecināts, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-09-02 13:30 (saite)
Atskaitot pagājušā gada komandantstundas un preču ierobežojumus veikalos, man īsti nav komentāru par valdības lēmumiem. Manu brīvību tie nekādā veidā, atskaitot iepriekšminētos izņēmumus, līdz šim nav ierobežojuši un neierobežo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-02 13:34 (saite)
Ja man personīgi būtu jāspriež, tad arī nekādu problēmu nav, un es varētu neko nerakstīt pēdējo gadu.

Bet vērtējot politiku kopumā un tajā, kā tā ietekmē sabiedrību, it īpaši sabiedriskās veselības jomā, tad tomēr pašreizējā valdība ir absolūti nekam nederīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-09-02 15:38 (saite)
https://www.science.org/news/2021/08/grim-warning-israel-vaccination-blunts-does-not-defeat-delta

(Atbildēt uz šo)


[info]mranarhs
2021-09-07 11:12 (saite)
Kāpēc nevienam? Un kas tieši ir piespiedu pasākumi?

Man, piemēram, tieši patīk, ja gudri cilvēki man pasaka konkrēti - dari šitā.

Ārsti pateica, ka jāvakcinējas - un es vakcinējos.

Man tieši besī visa šitā ņemtne ar pseidodiskusijām, kurās absolūtais vairākums runā par lietām, no kurām neko nejēdz.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-07 11:15 (saite)
Ārsts nevienu nespiež, tikai rekomendē. Es zinu, ka tu savā apnicīgumā iebildīsi, ka tas nav nevienu. Jo ir reti izņēmuma gadījumi, kad ar tiesas lēmumu var piespiest lietot zāles. Nu tur, šizofrēniķiem vai Amerikā uz nāvi notiesātajiem. Bet tā kā tie ir reti izņēmuma gadījumi, tas nav normāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-09-07 11:35 (saite)
Kopumā tā gan ir, ka obligātā vakcinācija (kas gan nav tas pats kas piespiedu) vēlmi vakcinēties nestiprina. Brīvprātīgā vakcinācija ir labākais un reālistiskākais modelis. Bet prikols ir tajā, ka tā darbojas tad, kad cilvēki vakcinējas. Ko darīt gadījumos, kad pārāk daudz cilvēku nevakcinējas - tur universālas receptes nav. Un teikšu godīgi, neesmu iedziļinājies Latvijas kontekstā tik daudz, lai ko jēdzīgu ieteiktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-07 11:52 (saite)
Nevajag darīt neko ārkārtēju. Vai tad jau nav apstiprinājies, ka mēs pārāk maz saprotam par visu lietu norisi, lai pieņemtu tik pārsteidzīgus lēmumus kā piespiedu vakcināciju?

Lūk, UK galvenais imunizācijas dienests izlēma, ka plaša bērnu vakcinācija nav nepieciešama. Viņi argumentē, ka zināms ieguvums no tās ir, bet tas ir diezgan niecīgs, tāpēc neatmaksājas. Ar to ir tiek pateikts, ka var jau vakcinēties, bet arī nevakcinējot bērnus nekāds lielais sliktums nebūs noticis.

Tas ir pretstatā tam, ka citās valstīs bērnu vakcinācija tiek gaidīta teju vai vienīgā iespēja bērniem atsākt mācības skolā.

Domāju, ka tieši tāpat ir pārāk lielas kaislības par visu pārējo vakcinācijas procesi. Kamēr bija cerības uz drīzu pūļa imunitāti, tam bija zināma jēga. Bet tagad tā ir vairāk individuālam labuma. Attiecīgi ir jāakcentē šis individuālais labums – ar godīgu komunikāciju.

Ja bērniem šis individuālais labums no vakcinācijas ir samērā neliels, tad tā arī vajag pateikt, nevis mēģināt kaut ko pārspīlēt. Bet ja vecākiem cilvēkiem un patiesībā arī pusmūža vecuma ieguvums no vakcinācijas ir ļoti liels, tad tā arī vajag skaidri pateikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-09-07 12:11 (saite)
Te atkal jautājums - kas ir ārkārtējs?

Katrai valstij ir sava specifika. Zviedrijā pagaidām vakcinē tikai sākot no 16 gadu vecuma. Tam noteikti ir vairāki izskaidrojumi. Gan covid infekciju esošie rādītāji un prognozes - gan arī tas, ka vakcinācija pret cūku gripu izraisīja vienu nepatīkamu blakni, tāpēc tagad vairāk uzmanās. Kas un kā jādara Latvijai - tas jau visdrīzāk būs kaut kas atšķirīgs. Man šķiet, tev cibā bija pāris idejas, kas varētu derēt - ja nemaldos, tu minēji farmaceitus kā vakcinētājus.

Te ir labs podkāsts par to, kā strādāt ar pretestību vakcinācijai.
https://www.youtube.com/watch?v=S8WzjA4xCWE

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-07 16:44 (saite)
Piedod, bet video neskatos, jo tā ir laika izmešana.

Šobrīd mēģināt dot jebkādus ieteikumus ir diezgan bezcerīgi, jo cilvēki vēl ir ļoti dziļā emocionālā ietekmē. Kad būs nomierinājušies, tad varēs domāt par racionāliem priekšlikumiem.

Es varu vēlreiz atkārtot, ka zinātniski ieguvums bērnu vakcinācijai ir diezgan nenozīmīgs. Specifika ir tā, ka valstis pieiet šim jautājumam emocionāli, nevis racionāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?