extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-08-22 14:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl viena svētdienas ironija – pētījums par godīgumu tiek atsaukts, jo tajā izmantotie dati bija viltoti.

Šis bija pētījums par to, ka, liekot veidlapas aizpildītājam sākumā parakstīties, ka aizpildīs to godīgi, var samazināt krāpšanās iespējamību. Turpmākie pētījumi nespēja atrast šādu sakarību. Bet tagad ir atklāts, ka sākotnējais pētījums ir balstīts uz safabricētiem datiem, tāpēc nav nekāds brīnums, ka replikācija neizdevās.

Domāju, ka arī ļoti daudzi pētījumi par kovidu, ir safabricēti. Bija viens ar pilnībā izdomātiem datiem, kuru Lancet atsauca, kad zinātnieki sacēla trauksmi. Bet varu iedomāties, ka ir daudzi citi, kuri ir par sarežģītākām lietām un kurus ir grūtāk pārbaudīt, tāpēc publikācijas tiks atsauktas tikai pēc kāda ilgāka laika, varbūt pat pēc gadiem.

Daudzi, kas atbalsta valdības ierobežojumus, ir ļoti rupji un negodīgi. Viens no viņiem, kad nespēja atspēkot manus argumentus, sāka dažādi apvainot manus radiniekus. Esmu pārliecināts, ka arī krāpšanās ar datiem nav nekas svešs šādiem ierobežojumu atbalstītājiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]missalise
2021-08-22 20:03 (saite)
Es nekur neesmu sastapusi konstruktīvus vakcīnu un mājsēdes pretinieku piedāvājumus, kā apkarot Covid. Varbūt Tu vari ieteikt, kur ko tādu atrast? Jo rodas iespaids, ka vienīgais, kas tiek piedāvāts, ir doma, ka Covid vispār nepastāv - un tad lai viss rit tā, kā rīt - un lai izdzīvo stiprākie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-08-22 20:21 (saite)
Kovid ir uz palikšanu. Ko tad tagad visu atlikušo mūžu sēdēt mājās? Tev ir lielāks risks nomirt auto avārijā, nekā no šīs slimības. Kāpēc mēs neesam aizlieguši auto?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-08-22 23:55 (saite)
Šis jautājums daļēji nav man, jo es neesmu vakcīnu pretinieks. Šī ir vislielākā kļūda, ko pieļauj mājsēžu atbalstītāji, ka jebkuru pretargumentu nosauc par antivax. Man nešķiet, ka jūs to darāt labā ticībā.

Bet par otro daļu – par mājsēdes pretiniekiem. Ir skaidrs, ka ar mājsēdēm un pat ar maskām vai veikalu slēgšanu kovids netiek apkarots. Brīnumzāļu arī nav. Ir lietas, kuras ir jāpieņem, tāpat kā mēs pieņemam visu pārējo – nāves no aptaukošanās, alkoholisma, smēķēšanas utt.

Izplatību var maksimāli samazināt, piedomājot pie labākas un pareizas ventilācijas. Riskus par ievērojami samazināt ar vakcinēšanos.

Visbeidzot – par “lai izdzīvo stiprākie”. Kopumā izdzīvo 99,8% saslimušo. Milzīgi liela ir tā stiprāko proporcija, vai ne? Bet tas ir ļoti atkarīgs no vecuma. Bērniem tas ir mazāk bīstams nekā gripa. Vecākiem cilvēkiem ievērojami lielāks risks. Jebkurā gadījumā ikgadēja mirstība ir ap 1%, un galu galā mēs visi no kaut kā mirsim. Ar gadiem pat paši stiprāki kļūs vājāki un nomirs. Ir redzams, ka kovids ir maksimāli 20% no šiem riskiem. Tas ir daudz, bet samērīgi ar daudziem citiem riskiem dzīvē.

Svarīgākais risku samazināšanā ir arī uzturēt veselīgu ķermeni. Cilvēkiem ar lieko svaru ir daudz lielāks risks. Bet viņiem ir daudz lielāks risks arī no visa cita – no diabēta, no sirds slimībām, vēža. Ja mēs tikpat nopietni izturētos pret šo problēmu, tad sporta zāles nedrīkstētu slēgt ne uz dienu, un cilvēki drīkstētu apmeklēt pasākumus tikai ar sertifikātiem, kurus dabūtu tikai ar pareizu ķermeņa masas indeksu vai, ja tas ir par augstu, tad pēc noteiktu stunda pavadīšanas sporta zālē. Tā mēs īsti demokrātiskajā sabiedrībā darīt nevaram, tāpēc arī kovida sertifikāti ir absurds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?