extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-01-25 09:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lūk, Nīderlandē valdība ir visnolaidīgākā pasākumos, kas ierobežo kovidu.

Bet valdībai vienmēr ir vieglāk ierobežot cilvēku brīvību nevis darīt kaut ko reālu, tāpēc nav brīnums, ka cilvēki protestē. Ja valdības tiešām būtu norūpējušās par kovida izplatību, tad uzsvars būtu uz ātrāku vakcīnu saražošanu un izplatību, nevis protestu apspiešanu ar ūdensmetējiem. Ja kas, āra pasākumiem ir vismazākā ietekme uz kovida izplatību. Problēmas ir ar pasākumiem iekštelpās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brookings
2021-01-25 14:30 (saite)
ierobežojumi taču turpinās pat tad, kad tauta ir vakcinēta (varbūt dabusim brivību vasarās).

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2021-01-25 15:57 (saite)
Tu vēl ar vien tici, ka totalitārajiem ierobežojumiem ir kāds sakars ar vīrusu? lol

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2021-01-25 16:11 (saite)
Bija cilvēki, kuri protestēja miermīlīgi un bija cilvēki, kuri dedzināja savu līdzcilvēku auto, velo, ielauzās veikalos, nodarbojās ar marodierismu.
Pret tiem pēdējiem man nav nekādu simpātiju, lai viņiem liek sodus un bāž cietumos.
Zems intelekts un niez nagi kaut ko pagraut un papostīt. Viņu darbības ir bezjēdzīgas un nenes nekādu labumu. Viņi tikai iegriež paši sev un tādiem pašiem cilvēkiem kā viņi.

Turklāt, ja jau tik ļoti gribas protestēt ar grautiņiem, kāpēc šie gudrinieki neiet dauzīt valsts iestādes? Politiķu mājas? Tur viņiem zarniņa par tievu, protams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-01-25 16:50 (saite)
rīgā protestētāji nenodedzināja nevienu auto, bet tika atskaldīti līdz asinīn un katram 2000eiro sodu uzlika, kas 60% iedzīvotaju ir nesamaksājama summa un novedīs tos nelietīgos protestētājus līdz izlikšanai no dzīvokļa. kas ir super!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-01-25 17:44 (saite)
Cik ir "katram"? Skaitļos? Internetā atradu, ka sodi uzlikti apmēram 100 cilvēkiem, bet nekur nav teikts, ka katram/visiem būtu 2000 EUR.
Cik tika atskaldīti? Kur foto, video par šīm zvērībām?
Kur par šo var izlasīt?

Piemēram, šeit ir diezgan daudz foto no tā 12. decembra protestiem: https://skaties.lv/zinas/latvija/sabiedriba/par-parkapumiem-12-decembra-protestos-sakti-vairaki-kriminalprocesi-un-100-administrativa-parkapuma-procesi/#foto-2175379

Neredzu nevienu asinīs mirkstošu. Toties paskaties, kā izskatās daļa no tiem "protestētājiem" - inteliģences un izglītības neskartas sejas, toties ar promiļu spīdumu acīs. Pa visiem attēliem redzami kādi 3 aresti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-01-25 17:53 (saite)
https://jauns.lv/raksts/zinas/419449-video-aizliegta-protesta-laika-rigas-centra-pulcejas-cilveki-policija-veic-asinainu-aizturesanu

es tev piekrītu - visus, kas protestē pret ierobezojumiem vajag sist un sodīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-01-25 18:44 (saite)
Tu melo - es neko tādu neesmu rakstījusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-01-25 18:47 (saite)
precizēšu, tu rakstīji "lai viņiem liek sodus un bāž cietumos." un es tev piekrītu - covids tomēr ir svēta lieta, pret to nedrīkst protestēt.
nu labi, ja mierīgi, zem deguna papurpina, tad vēl piedodams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-01-25 18:56 (saite)
Paskaidroju, jo, acīmredzot, neproti lasīt - tas bija attiecināts uz tiem "kuri dedzināja savu līdzcilvēku auto, velo, ielauzās veikalos, nodarbojās ar marodierismu".

Tie ir kriminālnoziegumi un par tiem pienākas sods. Ja tu domā, ka par šo sods nepienākas, tad tu tā vari domāt, bet tas nemaina pieņemtos likumus.

Un, starp citu, Nīderlandē cietums ir pēdējais, ko piespriež, pārsvarā ir naudas sodi vai cita veida sodi. Nīderlande pat izīrē vietas savos cietumus citām valstīm, jo cietumsodus nedala pa labi un kreisi kā ASV, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-01-25 19:25 (saite)
Vai Tu neesi pamanījusi, ka tādi arī ir protesti - sit veikalu skatlogus, apgāž mašīnas (par velo dedzināšanu gan nebiju dzirdējis), tādi notiek visur, pat Latvijā. Bet Tavs naratīvs - ir pareizie protesti, forši, mīlu; un nepareizie protesti ir slikti, es viņus ienīsti, lai lasts un iznīcība!!

Protams, Tu vari teikt, ka nekad neesi atbastījusi huligānismu, bet kā āža kāja laukā spraucas Teva mīlestība pret covidu un ierobežojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-01-25 19:45 (saite)
Tavas interpretācijas ir greizas un nepatiesas. Tā es neteicu, tā es nedomāju un ne kovidu, ne ierobežojumus nemīlu, lai kā tev gribētos tam ticēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2021-01-25 19:03 (saite)
Ak jā, daži protestētāji arī mēģināja izdauzīt logus slimnīcā Enskedē (Enschede). Tas ir normāli? Ielauzās un nodedzināja nelielu Covid testēšanas centru. Tas ir normāli?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-01-25 19:33 (saite)
Vai Tu neredzi sakarības? Covida ierobežojumi (citur tādi netiek ieviesti) atnesa varmācību pret sabiedrību, brīvības ierobežojumus, cenzūru, daudziem nabadzību un depresiju. Vakcinācijas centrs ir simbols tam visam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-01-25 19:52 (saite)
Jā, ierobežojumi negatīvi ietekmē daudzu cilvēku dzīves, bet ne visi šie cilvēki tāpēc iet dedzināt un laupīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?