extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-11-28 21:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jau pieminēju, ka šodien Londonā bija (nelikumīgi) protesti pret lokdaunu. Tur tika arestēti cilvēki, no kuriem daži pretojās, bija iereibuši vai sapīpējušies, apsaukāja policiju (kuri tikai darīja savu darbu), bet kopumā viss bija mierīgi. Nekas netika dauzīts, grauts vai dedzināts.

Pavisam citāds skats bija Parīzē un citās Francijas pilsētās: https://www.youtube.com/watch?v=hCMA8Vqqsr8

Var redzēt degošas mašīnas, barikādes, asaru gāzes patronu šāviņus utt. Arī cilvēku šķiet ir daudz vairāk, un nemieri ir vērsti pret policijas patvaļu un pārmērīgi lielām piešķirtajām pilnvarām. Tomēr ir sajūta, ka šie protesti ir tieši par to pašu – cilvēki vairs nevar izturēt lokdaunus. Tikai šoreiz ir atrasts iegansts iziet uz ielas un iestāties par taisnīgu lietu. Tā ir Eiropas versija BLM protestiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-11-29 17:22 (saite)
Tā nekāda veidā nav analogs BLM "protestiem", kas bij profesionālu algotu aktīvistu psyop, kuram atbalsts tika manufaktūrēts mākslīgi. Anti lock-down protesti ir grasroots, blm/antifa grautiņi ir sorosu, rotčaildu, rokfelleru utml. fondētas operācijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-30 11:31 (saite)
Tu esi gudrs puisis, bet uzņem pārāk vienpusēju informāciju. Iesaku dažādot un papildināt ar domu eksperimentiem, kuros varbūt ne viss ir balts un melns, kā raksta amīšu forumi. Tava right wing/left wing cīņa ir feiks, nav tur ne labo, ne ļauno, politika nav šahs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-30 16:20 (saite)
Kāds tam sakars ar augstāk teikto? Cīņa tik tiešām nav tik daudz politisko spārnu starpā, kad iet runa par apmaksātu aktīvismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-30 17:30 (saite)
Kas tev liek domāt, ka BLM ir apmaksāts, bet mašīnu dedzinātāji Francijā - nav?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-30 20:55 (saite)
Viņu sponsoru saraksts un konkrēti novērojumi par to kā viņi veic savas aktivitātes. Piemēram, kad gāja vaļā koordinētie grautiņi ASV, tos pamatā organizēja viena un tā pati labi nodrošinātu darboņu grupa, kas braukāja no štata uz štatu un nodarbojās ar musināšanu, piegādāja plakātus, molotova kokteiļus un citu atribūtiku. Vairāki antifa līderi pat tikuši pieķerti esam aktīvos sakaros ar demokrātu partijas cilvēkiem. Fakts, ka demokrātu kontrolētie štati viņiem aktīvi ļāva izvairīties no apcietināšanas un pat ja tās notika, pēc tam tika palaisti vaļā, arī noliedz jebkādu iespēju, ka šīs kustības bija organiska tautas sacelšanās. Protams, daudzi šo akciju dalībnieki bija šarikovi, kas viegli ļaujas sakūdīties, kuriem patīk, ka var laupīt, uzbrukt random cilvēkiem, demolēt un par to nekā nav. Meļņiem jau nu īpaši patīk. Bet bez koordinēta profesionāļu atbalsta viņiem nebūtu nekas tik vērienīgs izdevies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?