extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-11-20 18:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uzjautrināja šis raksts, kā valdība iepirka maskas, kas neizgāja pārbaudes, tāpēc nolēma pasūtīt rezultātus citā laboratorijā, kamēr dabūja vēlamos.

Tas viss ir ļoti absurdi, jo:

1) cenšanās ievērot ES normas, nevis tādas, kas būtiskas vietējiem apstākļiem,
2) masku kvalitāte tiek mērīta pēc baktēriju filtrācijas, bet kovids ir vīruss un būtu loģiski pamainīt kritērijus,
3) ja maskas ir paredzētas iedzīvotājiem nevis ārstiem tad vēl vairāk var apšaubīt konkrēto robežu pamatojumu,
4) ja masku efektivitāte nav lielāka par 20%, tad plus mīnus neliela atšķirība neko nemaina, un tā ir tikai lieta, par ko birokrātiem strīdēties.

Slepenība gan šajā lietā ir noziedzīga, un tiem, kas tā ir darījuši, ļoti vajadzētu padomāt, cik viņu rīcība ir ētiska.

Kopumā var secināt: ja valdība saka, ka aizsardzības līdzekļi vai pasākumi tiek ieviesti saskaņā ar veselības aprūpes ekspertu rekomendācijām, tad visdrīzāk ir bijis tā, ka valdība pajautā vieniem ekspertiem, pēc tam citiem, kuri iesaka citas lietas, un beigās izvēlas tās rekomendācijas, kuras pašiem patīk.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2020-11-20 21:13 (saite)
esmu strādājis ministrijā par kontrolējošo inspektoru. toteiz mēs bijām 7 inspektori, no kuriem 2 gaidīja pensiju un vairs neko nedarīja. viena bija smaga alkoholiķe. viena centās muhļīt mahinācijas, bet bija par stulbu, lai korumpētos. viena strādāja skolā par skolotāju un uz inspekciju nāca tikai paklačoties un saņemt algu. viss tika darīts, lai uz papīra izskatītos sarežģīti un nebūtu nevienam saprotams.
domāju, ka tādi paši kadri ir arī citās valdības iestādēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]f
2020-11-20 21:46 (saite)
domāju līdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2020-11-20 21:48 (saite)
Ja kovids būtu patiesi bīstams, tad ministrijas būtu piesaistījušas motivētus cilvēkus. Tas nebūtu naudas jautājums, jo domāju, ka daudzi patiesi eksperti ar prieku brīvprātīgi darītu šo svarīgo darbu, par ministrijas parasto piedāvāto algu.

Lūk, šodien parādījās raksts, ka remdesivīrs netiek ieteikts. Es jau par to pirms pāris nedēļām rakstīju, ka šīs zāles nekad nebija apstiprinājušās kā dzīvību glābjošas. Latvijai nebija jēgas tērēt miljonus šo zāļu iegādei. Salīdzinoši, deksametazons ir krietni lētāks, bet ar lielāku efektivitāti. Par ietaupīto naudu būtu varēts nodrošināt vairāk gultasvietu slimnīcām, piemēram.

Kāpēc ierēdņi tik ļoti uz to uzspieda? Es domāju, ka tā nav konspirācija, bet vienkārši intereses trūkums risināt šos jautājumus aktīvi un veidā, kas tiešām palīdzētu sabiedrībai, nevis tikai ķeksīša pēc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2020-11-20 22:25 (saite)
vertikālā hierarhija neparedz iesaistīt motivētus un mērķtiecīgus cilvēkus. sistēma uztur pati sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?