extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-08-04 22:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
GTP-3
Lielākais atklājums GTP-3 sakarā ir tas, ka vairums cilvēku runā tikpat nesakarīgā, lai gan labā valodā.

Es paskatījos to piemēru par farmāciju, kuru te ievietoja, kā piemēru zināšanām, un tas bija diezgan bezsakarīgs un neloģisks. Bet vairums cilvēku to tā neuztvēra, jo stils bija šķietami pareizs (nepareizi bija nosaukumi, klasifikācija, absolutizācija utt.).

Tieši tāpat cilvēki nepamana pretrunas izteicienos, piemēram, ka maskas nepalīdz, tāpēc atstājiet tās mediķiem. Bet vēlāk šo bezsakaru cenšas racionalizēt kā labdabīgu varas mēģinājumu saglabāt deficītās maskas mediķiem, tādējādi sūtot signālus valdībai – mēs ticam visiem jūsu meliem, lūdzu, melojiet vien mums tālāk.

Valdības ar prieku to arī darīja. Ja kāds nepiekrita šiem meliem, tad viņš tika bloķēts un cenzēts visos iespējamos veidos.

Vairums cilvēku nepamana cik pretrunīgs ir bijis pilnīgi viss ieteiktais koronavīrusa sakarā.

Tika aicināts stingri mazgāt rokas, lietot cimdus, izvairīties no skaršanās virsmām. Daži pat cibā augļus mazgāja ar fairy. Tagad tas ir viss ir pierimis, jo nebija nekādu pierādījumu, ka pēc tā ir vajadzība. Ar vīrusu visvairāk inficējas ieelpojot.

Tika uzsvērts, ka vissvarīgākā ir katra paša atbildība, bet realitātē vislielākā inficēšanās notika veco ļaužu aprūpes namos, kad ārsti nosūtīja neizārstētus inficētos atpakaļ uz tiem.

Tika stingri ierobežoti ceļojumi, bet kad UK nesen ieviesa karantīnu no Spānijas ieceļojošiem, tad Spānijas valdība pēkšņi mainīja domas un lobēja, ka ceļojumi ir droši.

Šie notikumi labi parāda, ka ieviestie pasākumi Covid-19 sakarā par 90% ir tīri politiski bez praktiska labuma. Un galvenokārt tas ir tāpēc, ka cilvēki nav spējīgi atšķirt zināšanas no skaistas runāšanas. Vēl tagad atceros, ka visvairāk uzbrukumu man cibā bija par to, ka mirstība caurmērā ir tikai 0,6% (+/- atkarībā no riska grupu sastāva valstī), ko daudziem bija ļoti grūti pieņemt, jo fakti nav tik skaisti kā GTP-3.

Es zinu, jums ir vajadzīgi skaisti vārdi un GTP-3 teksti jums būs tieši laikā. Vairums žurnālistu raksta tikpat bezsakarīgi, tāpēc GTP-3 viņus varēs aizstās pavisam drīz.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-08-07 07:52 (saite)
Nu nē, šobrīd saukt sliktos par psihopātiem var tikai neizglītoti cilvēki. Ikvienam jau sen bija jāizlasa grāmata The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success, kurā pastāstīts kā sociopātija ir īpašība, kas ir normāla diversitātes daļa, kas ir ļoti vajadzīga sabiedrībā. Tas, ka to var izmantot gan sliktiem, gan labiem mērķiem, ir jau cits jautājums.

Tie, kas lieto šo vārdi, lai apzīmētu tikai sliktās rīcības, ir iestrēgušu pagātnē, nu līdzīgi, kā tie, kas saista melnādainos ar visu slikto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2020-08-07 11:28 (saite)
"sociopātija ir īpašība, kas ir normāla diversitātes daļa, kas ir ļoti vajadzīga sabiedrībā". Jā, interesanti būtu izlasīt, lai saprastu argumentus. Pat ja mana dinozaura daļa saka, ka viss rakstītais iespējams nav absolūtā patiesība. Taču argumenti varētu būt interesanti. Vai tad nav tā, ka kultūras un sabiedrības normas iemāca, par tām atbild konkrētas smadzeņu daļas?

Ok. Bet pats jēdziens sarunvalodā kā hiperbola nav korekts, jo tas ietver pieņēmumu, ka ir kāda smadzeņu daļa strādā citādi vai nestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-08-07 12:18 (saite)
>> Vai tad nav tā, ka kultūras un sabiedrības normas iemāca, par tām atbild konkrētas smadzeņu daļas?

Domāju, ka nē. Smadzenes ir daudz sarežģītākas, to darbībā ir ļoti daudz nezināmā, un pat ja noteiktas funkcijas ir kaut kur smadzenēs lokalizētas, šobrīd nevar jēgpilni teikt “par tām atbild konkrētas smadzeņu daļas”.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2020-08-07 12:43 (saite)
Jā, es piekrītu, ka daudz sarežģītākas. Viss nemaz vēl nav izpētīts. Ir vispārīgas lietas, ko par cilvēka ķermeni iemāca, bet dzīvē atklājas, ka daudz kas katram ir individuāli, kaut vai sirds novietojums.

Ir daudz dažādu teoriju, bieži vien arī pretrunīgu. Daudz kas gājis uz priekšu, jo interviju ar neirozinātnieku Falonu lasīju 2014.gadā par vardarbīgu slepkavu smadzeņu pētījumiem, kas rada morāles un ētikas sajūtu. Protams, viņš tā neteica, ka visi psihopāti ir noziedznieki. Bet tā jau cita tēma. Es atzīstu, ka vārdu "psihopāts" šoreiz lietoju nevietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-08-07 13:01 (saite)
Šeit droši vien ir problēma, ka daudzi pētnieki bieži uzdod vēlamo par esošo. Visiem ļoti gribas, lai vēzis, šizofrēnija, alcheimers utt. būtu izārstējams, tāpēc pētnieku naratīvs bieži ir tāds, ka tūlīt jau viss būs.

Šādas intervijas ar zinātniekiem ir kā Kastaņedas grāmatas – lasītājam nav iespējams pateikt, kur tiek izteiktas cerības un kur ir aprakstīta pašreizējā realitāte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?