extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-06-30 15:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par ko var vainot Zviedriju, ir tas, ka šajā sabiedrībā netika diskutēts, vai “nekā nedarīšana” koronavīrusa sakarā ir labāka politika salīdzinājumā ar citām iespējamām politikām, piemēram, pilnīga karantīna 2 mēnešu garumā.

Taču šī kritika vēl lielākā mērā ir tieši tāpat attiecināma uz citām valstīm, kas izvēlējās citādu politiku. Un šeit jau tika nopietni ierobežota vārda brīvība un demokrātija. Tie, kas uzdrošinājās par to diskutēt, tika nobloķēti, viņu raksti izdzēsti un citādi brīdināti, ka tādas runas nav pieņemamas.

Pat cibā mani šī iemesla dēļ nosauca par psihopātu. Iespējams, ka cilvēki šobrīd vēl nav spējīgi diskutēt par tik jutīgām tēmām kā sabiedrības veselība un nāve. Šīs diskusijas drīkst atļaut tikai elites aprindās, un pārējiem iedzīvotājiem ir tikai paklausīgi jāseko – vai nu tā būtu Ķīna, Baltkrievija vai UK.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2020-07-01 13:41 (saite)
es vairāk biju domājis aicinājumus ļaut dažiem nosprāgt, lai ekonomika neciestu. (;

ši diskusija ir absolūti neauglīga, tāpēc es to neturpināšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-07-01 13:52 (saite)
Es nekur uz tādu neesmu aicinājis. Es aicināju pasargāt cilvēku dzīvības un labklājību.

Jo šobrīd ir tā, ka UK ir nomiruši vairāk nekā Zviedrijā, un ne tikai no koronavīrusa, bet arī no daudzām citām ārstējamām kaitēm, kuras viņi nevarēja ārstēt karantīnas dēļ. Un daļēji tā ir arī tava vaina, jo tu atbalsti diskusiju ierobežošanu (ticot, ka politiķi vienmēr zina labāk). Bet rezultātā nomira vairāk cilvēku nekā nomirtu, ja šīs diskusijas būtu atļautas.

Būtībā uz tavas sirdsapziņas ir šo cilvēku nāves. Es domāju, ka tu pat nedaudz to apzinies, bet tev to ir grūti pieņemt, tāpēc tu sāc filozofēt un sapinies idejās par sabiedrības labumu pretstatā indivīda interesēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2020-07-01 13:55 (saite)
Es saprotu, ka tu negribi diskutēt un es tevi arī nespiežu. Bet es tevi pazemīgi vēlreiz lūdzu, neatbalsti diskusiju ierobežošanu, jo tā rezultātā mirs cilvēki un samazināsies sabiedrības labklājība. Tajā zaudēs visi.

Jautājumā par sabiedrības labumu pretstatā indivīda interesēsm nekas nav tabu. Piemēram, cik cilvēku nāves ir pieļaujamas autokatostrofās, lai vienlaicīgi saglabātu ekonomisko ieguvumu, ko mums tas dod?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-07-01 17:14 (saite)
kur es atbalstu diskusijas ierobežošanu, neko tādu nemanīju, atvaino. es tikai šo bezjēdzīgo nevēlos turpināt, jo mēs konkrēti nesaprotam viens otru.

ar sakot, ka uz manas sirdsapziņas ir līķi, tu esi pārspējis pats sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-07-01 17:21 (saite)
Ja tu bez nopietna pamatojuma nosauc cita viedokļus par fašistiskiem, tad tā ir diskusiju ierobežošana.

Vai nu tu neko nesaproti par diskusiju etiķeti vai arī tu to dari ļaunprātīgi. Jebkurā gadījumā tās ir darbības, kas virza uz totalitāru sabiedrību un lielāku mirušo skaitu. Protams, tava daļa ir tikai viena miljonā no kopējā, bet tas nav attaisnojums pārkāpt labvēlības principu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-07-01 17:26 (saite)
moš izlasi fašisma definīciju?
es saprotu, ka tam ir slikta pieskaņa, bet fašisma ideja tika izauklēta ar vislabākajiem nodomiem. tāpat kā tev ir tikai tie labākie.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-07-01 17:30 (saite)
Ja tu joprojām uzskati, ka vari jebkuru, kam cibā nepiekrīti, nosaukt par fašisma ideju paudēju, tad tu rīkojies ļaunprātīgi. To es arī tikai gribēju zināt. Lai tev priecīga diena.

P.S. Par šādu rīcību visās normālās kopienās pienākas tūlītējs bans.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-07-01 17:35 (saite)
es tavas idejas ļoti pamatoti tā nosaucu pirms dažiem mēnešiem. bet tu izvēlējies mainīt sarunas tematu un koncentrēties uz kkādiem sīkumiem.
ja tev banošana raisa kādas patīkamas sajūtas, uz priekšu, vispār neapvainošos. varbūt tā pat būs labāk, jo man nebūs jāpretojās kārdinājumam komentēt tavu žurnālu.
itkā varētu atvainoties, ja es zinātu par ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-07-01 17:38 (saite)
Vēlreiz – diskusijas par indivīda labklājību pretstatā sabiedrības labumu (it kā sabiedrība būtu kaut kas cits nekā indivīdi) nav un nevar būt fašistiskas.

Tas, ka es kādreiz līdz galam neizskatīju visus pārmetumus laika trūkuma dēļ, nekādi nenozīmē, ka es tās uzskatu par pamatotām.

Tāpēc tu esi tagad nobanots, jo tu nespēj pretoties kārdinājumam izrādīt savu ļaunprātību pret mani.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?