extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-06-10 10:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es pilnīgi nepiekrītu idejai, kuru cibā jau pauduši 3 cilvēki, ka mēs nevaram nebūt rasisti. Piemēram, es neesmu rasists, nu nepavisam neesmu. Varbūt šie cilvēki, kas tā izsakās, labi pazīst sevi, un viņiem ir pamats tā teikt. Varbūt arī tas, ka tikai autisti spēj būt pilnīgi nerasisti, un tas attiecīgi rada viņiem problēmas sabiedrībā, jo apkārtējie sagaida kaut nelielu rasismu cilvēku attiecībās. Bet tā vai citādi šī doma par obligātu rasisma piedevu katrā cilvēkā ir aplama.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-06-10 13:50 (saite)
Tam nav nozīnmes, jo "rasisms" ir ok. Tā ir daļa no izdzīvošanas stratēģijas. Nerasistiskas populācijas izmirst (kā mēs redzam arī ar batajiem Rietumos). "Rasismu" vispār var uzskatīt par non-word, jo to izgudroja kārtējais baltos cilvēkus nīstošais žīds ar mērķi to izmantot propagandai. Adekvāts koncepts būtu in group preference, bet nezinu kāds vārds latviski te labāk iederētos. Varbūt homofīlija (kas, protams, dažreiz iet kopā arī ar dažādas gradācijas ksenofobiju).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-10 13:57 (saite)
group preference nav rasisms

Tāpat rietumu sabiedrības ir pašas veiksmīgākās kādas jebkad uz zemes ir bijušas. Baumas par to izmiršanu, manuprāt, balstās uz bailēm. Cilvēku skaits rietumos ir milzīgi liels, ka ne par kādu izmiršanu pat nevar runāt. Dzimstība ilgtermiņā (nevis teiksim pēdējo 10 vai 50 gadu laikā) ir liels nezināmais, ka veikt tālejošas prognozes ir neprāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-10 14:15 (saite)
Cilvēku skaits nav tas pats kas balto cilvēku skaits. Eiropā populācija saglabājas stabika vai pat šur tur pieaug dēļ masveida migrācijas no Āfrikas un Austrumiem. Vietējo procentuāli visur paliek mazāk un migranti vairojas daudz ātrāk. Tās ir pamatotas eksistenciālas bailes, kas balstītas arī vēsturiskā atmiņā par līdzīgām katastrofām ar citām civilizācijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-10 14:20 (saite)
Es domāju, ka lielākās bažas ir par to, ka rietumu sabiedrības degradēs, nevis par to, ka citas sabiedrības tās apsteigs. Jā, dažiem ir bažas arī par pēdējo, lai gan nekādi dati to neapliecina.

Tāpēc nav salīdzināms ar pagātnes sabiedrību bojāeju, jo šīs sabiedrības tomēr tehnoloģiski bija mazāk attīstītas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-10 15:25 (saite)
Svešām tautām tavu tautu apsteidzot demogrāfiski tevis paša zemē, tu kļūsti par vergu, īpaši, ja šīs svešās tautas ir barbari.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2020-06-11 09:45 (saite)
Savējie un svešie, vairākos līmeņos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2020-06-10 17:06 (saite)
es arī sevi neuzskatu par rasistu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-10 17:07 (saite)
nu pareizi. Nevajag nepamatoti kultivēt sevī balto vainas sajūtu. Tāpat jau ir tik daudz lietas, par kurām mēs pamatoti varam kaunēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-06-10 17:10 (saite)
man tā uz sitienu nenāk nekas prātā par ko man vajadzētu kaunēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?