wild thing ([info]evy) rakstīja,
@ 2014-08-22 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
padirsa un palika vieglaak, ja?
mans darbs man ir iemaaciijis nedirsties tik daudz, un pie kaadas domstarpiibas mekleet pashu ceeloni, nevis tukshi kult pirmajam pretiimnaaceejam, kaads vinjsh suuds. jo katraa vietaa tomeer ir savs mehaanisms un hierarhija, kaa arii noteikta lietu dariishanas kaartiiba.
nu luuk, tamdeelj visvairaak mani besii cilveeki, kuri grib izgaazt savas dusmas par kautkaadaam globaalaam neveiksmeem pirmajam celjaa traapijushajam cilveekam. shodien es taadus dusmu izbirumus dabuuju veselus divus. riita ceelienaa vienu peec otra, kaa uz pasuutiijumu.
1. cilveeks norezervee muusu apartamentu caur booking.com, kur cenas uzraadas bez servischaardzha un tuurisma nodoklja (16% pa virsu cenai, kas uzraadiita), however, turpat pie cenas [mazinjiem burtinjiem] rakstiits, ka all prices subject to 10% service charge and 6% tourism fee, bet kursh tad muusdienaas ko taadu lasa, vai ne? nu tad es dabuuju atklausiities, ka booking.com ir chiiteri, bet kas tas vispaar par "nodokli" tie 16% te, kamieljos?!?! [and again, ne es booking.com straadaaju un menedzheeju, ne arii valstii likumums izdodu vai noteikumus dikteeju]. pie kopsauceeja nenonaacaam, un cilveeks veeljoprojaam gaida, kad vinjam atgrieziis tos 16%. ha!
2. viena sieviete iechekojaas agraa riita stundaa un pasuudzeejaas, ka kataaras lidsabiedriiba nozaudeejusi vinjas triis chumodaanus. mees, kaa jau normaalaas viesniicaas pienjemts, panjeemaam no vinjas references numuru tiem chumodaaniem un shodien ik peec stundas zvanamies uz lidostu prasiit, kur ta ir. ap peecpusdienu daama nonaak recepcijaa un histeeriski plaataas un raud - kaa juus mani te apceljat, kas juus par cilveekiem, man tachu zaales tur tais chumodaanos, es tachu varu atstiepties..! [aaaaand again, es pie lidmashiinu mainjas un pie chumodaanu izkraushans klaat nestaaveeju, lidsabiedriibu nevadu, chumodaanu nenozaudeeju]. noklausiijos monologaa un iedevu vinjai lost luggage lidostas numuru.

shitaa, citam savu ruugtumu izgruuzhot, tieshaam paliek vieglaak? a sirdsapzinja peec tam negrauzh, ka ljevijam cilveekam sagruziits bezteemaa virsuu? es, piemeeram, laika gaitaa esmu iemaaciijusies neuztvert shitos pekstinjus personiski [ar visu savu emocionalitaati un paaraako liidzcietiibas izjuutu], bet tomeer gribeetos uzzinaat, vai tieshaam cilveekam paliek vieglaak, vai kaads veel cits labums no taa? man persooniigi, ja gadaas shaadi uzspraagt ne pa teemu, tad peec tam ir veel suudiigaak ap sirdi, un kauns pa visu gjiimi, kaa arii uzreiz gribas atvainoties.
vai arii ar mani kaut kas nav kaartiibaa.

p.s. diemzheel nav iespeejams te nodot tos naidpilnos skatienus, zhestus, toni un decibelas, kaadaas tika ar mani abos augstaakmineetajos gadiijumos runaats, taadeelj varbuut izklausaas, ka es te ne par ko satraucos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kants
2014-08-22 17:43 (saite)
pai pai

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2014-08-22 18:43 (saite)
Vecais labais "klientam vienmēr taisnība" stāsts!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2014-08-23 07:43 (saite)
don't even get me started on those! :D

bet te staasts vairaak par to - kaada ir peecgarsha dirseejam peec taadas izbljaustiishanaas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2014-08-23 15:00 (saite)
hroniskiem dirsējiem nekādas. ar laiku pat sūdu smaka pazūd :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2014-08-23 16:02 (saite)
:D :D :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]apjukums
2014-08-22 20:07 (saite)
Par nodokļiem iekš booking.com runājot - Japānā arī tūristu nodoklis (it kā) nav ierēķināts istabas cenā, bet dažreiz to nodokli pierēķināja, dažreiz ne. Loģiku nesapratu, katrreiz bija surprise, surprise, kāda tad būs gala summa.
Varbūt jūsu klientei līdzīgs apjukums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2014-08-23 07:46 (saite)
vareetu buut, ja iebrauc shajaa zemee pirmo reizi. jo te visas cenas ir apliktas ar 16%. atshkjiriiba, kaa tas tiek pasniegts - dazhas iestaades noraada jau gala summu, bet vairums tomeer no seerijas 500++ (kur plus plus noziimee tos 16% un vienmeer buus noraade, kas tas par taadu briinumu, bet kaa jau mineeju - ne visi izlasa to, kas mazaakiem burtinjiem pierakstiits) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?