Leimanis skaidro, ka viņa pirmā vēstule saistībā ar VFF internetā noplūdusi nejauši. Pēc viņa teiktā, sākotnēji nopublicēto versiju varējuši apskatīt ne vairāk kā 100 cilvēki. To nejauši publiskajā vidē nopludinājis žurnālists Ilmārs Šlāpins.

http://klab.lv/users/decembris/323397.html

Comments

Ja tā padomā, tad tas, ka šo visu tautās iznesa Šlāpins tomēr izskatās dīvaini. Tādad, kaut kādi studenti anonīmi izkliedz savu subjektīvo attieksmi pret fakultātē notiekošo, bet viņš to tūlīt uztver un nekavējoties palaiž plašākos tīkojumos. Neko nepārjautājot un nekritizējot, pat nepadomājot par šīs rīcības "karmiskajām" sekām.
Varbūt es kļūdos, bet man šķiet, ka sava daļa atbildības par to ir jāuzņemas arī viņam.
akdies, un tas ir tas, pie kā nonācāt?! atradāt vainīgo I.Š. personā? nē, nu es esmu patiešām autā.
nevis vainīgo pie visa, bet gan - stulbenis, kam nav sajēgas par kontekstu, mētājās apkārt ar vēstulēm par kurām viņam nav daļas.
Ja tā padomā, tad tas, ka šo visu tautās iznesa Šlāpins tomēr izskatās dīvaini. Tādad, kaut kādi studenti anonīmi izkliedz savu subjektīvo attieksmi pret fakultātē notiekošo, bet viņš to tūlīt uztver un nekavējoties palaiž plašākos tīkojumos. Neko nepārjautājot un nekritizējot, pat nepadomājot par šīs rīcības "karmiskajām" sekām.
Varbūt es kļūdos, bet man šķiet, ka sava daļa atbildības par šo jezgu ir jāuzņemas arī viņam.
Kādu atbildības daļu??? Manuprāt, notikušais liecina, ka dažs labs budists vēl nav kļuvis pieaudzis.
vnk d.c., kam patīk dot daudznozimīgus mājienus un norādes un tad skatīties, kā citi šūmējas. Starp citu, ne viņš viens tur tāds...
Ko tas pēc būtības maina? It kā tā vēstule, kas būtu noplūdusi jauši būtu īpaši savādāka. Citas Dienas intervija jau taču tika sniegta jauši (varbūt kaut ko esmu palaidis garām, bet nekur neesmu dzirdējis, ka intervējamais būtu bijis alkoholisko vai narkotisko vielu reibumā vai arī hipnozes iedarbībā).
Nezinu, vai būtu citādāka. Tagad par to var tikai izteikt minējumus. Bet jebkurā gadījumā, nešķiet, ka I.Š. vajadzēja publiskot lietas par ko viņam nav daļas un saprašanas.
Bet ok, gan dienā, gan citā dienā nevajadzēja izteikt daudzus pārsteidzīgus spriedumus, bet runāt daudz piezemētāk un tad varbūt rastos iespēja nedaudz konstruktīvākam dialogam, kurš, es ceru, piekritīsi, par daudziem aspektiem fakultātē ir nepieciešams.
To, ka ir nepieciešams daudzas lietas mainīt jau vairākkārt šeit cibas universā esmu teicis. Tomēr ne jau šādā veidā - ar apšaubāmiem līdzekļiem, kuri galu galā var arī attālināt postulēto mērķi. Pagaidām taktika ir pareiza pie nosacījuma, ka mērķis ir nevis uzlabot lekciju un programmas kvalitāti, bet gan noklozēt to pasākumu (t.i., fakultāti) vispār. Problēma ir tāda, ka dotajā situācijā, šķiet, ir maz cilvēku, kas būtu gatavi uz konstruktīvu diskusiju. Drīzāk viss iet uz tiesāšanos utt., kam ar studiju kvalitāti un citām svarīgajām lietām nav nekāda sakara.
vēstule, kas noplūda, nebija nepabeigta versija, un vēlāk speciāli publicētā nebija pabeigta. situācija nav tāda, ka dienasgrāmata būtu pasteidzinājis kaut kādu plānu celt publisku skandālu, jo tobrīd plānots bija tikai paust viedokli kursabiedriem un draugiem. otrā vēstule tika publicēta tāpēc, ka tas šķita labāk kā ļaut izplatīties rupjam uzmetumam. tas patiešām izplatījās, jo skandāli cilvēkus saista un vairāki bija paguvuši to saglabāt un padot tālāk. es pats to saņēmu vēlreiz tādā veidā. pārējais jau ir vēsture.
Šo stāstu esam jau dzirdējuši vairākkārt. Tomēr tam vairs jau nav nekādas nozīmes. Turklāt es jau teici - sekojošie paziņojumi jau īpaši neatšķīrās no nepabeigtās vēstules.
ja mēs runājam par motīviem un atbildību, tam ir liela nozīme. no tā ir atkarīgs, piemēram, vai patiešām studiju padome pilnībā izgāzās, balsojot par eksmatrikulāciju. ja varētu pamatot, ka armands rīkojās ļaunprātīgi, viņu rīcība būtu vairāk attaisnojama. savukārt, ja viņš rīkojās labvēlīgi, padomes rīcība ir vairāk simptomātiska pret to vērstajai kritikai un attaisno skandālu
Redzi, ja kāds dēļ sava stulbuma / neuzmanības / nolaidības nodara kādu kaitējumu, tad viņa nolūkiem vairs nav tik lielas nozīmes. Varbūt cilvēkam ir labi nolūki, bet viņa atbildība ar to vien neaprobežojas.
nu nu, vismaz krimināltiesībās tas gan ir aplam
Kā lasīju sociālajā tīmeklī twitter Rolšteins uzvilcies ne pa jokam - dibinās nevalstisko organizāciju par izglītības kvalitātes celšanu un cīnīsies pret konjunktūru.

Šlāpins. A kas viņam? Neba jau viņš to rakstīja.
OMG. Bija man tādas aizdomas.
kā tad tā, rolšteins vairs nespēlēs gobziņa disenēs?
nedomāju, ka izslēgšana ir labākais risinājums ne no PR, ne no kādiem citiem skatpunktiem. Varēja ierosināt izteikt brīdinājumu un aicināt publiski atvainoties par tiem konkrētajiem sūdiem, ko savārijis. Un viss. tagad tas izskatās pēc atriebības, un tas nav labi priekš VFF.

Tas, ka šlāpini, rolšteini un citi interesenti par Leimaņa izgājieniem (Matrosova stilā uz ambrazūras) nu berzē savas rociņas ir absolūti skaidrs.
Vēl arī varēja piespriest divus gadus ilgas Delēza studijas kādā Parīzes universitātē.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba