jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-05-26 13:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Pētījumā arī noskaidrots, ka vislielākais Covid-19 pārslimojušo īpatsvars ir tieši bērnu vidū vecumā līdz 13 gadiem. Un tas pierāda, ka skolu slēgšana ir efektīva infekcijas ierobežošanas metode."
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/petijums-12-latvijas-iedzivotaju-varetu-but-parslimojusi-covid-19-pasiem-to-nenojausot.a406253/
Tā ir kaut kāda jaunā loģika no sērijas "karš ir miers, nezināšana ir spēks"? Man kaut kā iznāk otrādi - ja ir liels īpatsvars pārslimojušo skolas vecumā, tad skolu slēgšana ir izrādījusies neefektīva kaut kādu iemeslu dēļ - vai nu tie bērni tāpat tiekas un tusē (un savā apkārtnē to visnotaļ novēroju), vai kādi citi iemesli, bet šķiet, ka LV zinātnieki smagi brauc auzās ar secinājumiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2021-05-26 13:30 (saite)
Doh, zinātne, kas ir pretrunā ar politiku ir slikta zinātne.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2021-05-26 13:40 (saite)
Es tagad slimoju ar sāpošu kaklu un kaut kādu draņķīgu vīrusu (nav kovids). Nav nekāds noslēpums – dabūju to no cita mājinieka, skolnieka, kurš to izslimoja dažas dienas iepriekš. Skolās viņiem visiem ir maskas, bet droši vien, ka masku aizsardzība nav pārāk laba.

To es rakstu tāpēc, ka ir interesanti par to izplatības veidiem – no virsmām, pilieniem vai aerosoliem. Izskatās pēc mistikas, ka saslimu es, bet ne citi mājinieki. Ar kovidu ir tieši tāpat – kāds saslimst, cits nē, un tas izskatās mistiski, un galu galā ir tikai laimes spēle. Runā, ka vairs nav gripas. Bet vai nav tā, ka to vienkārši nenosaka, jo gripas slimniekiem bieži ir arī kovids. Neviens taču netestē gripu pēc negatīva vai pozitīva kovida testa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-26 13:54 (saite)
To, ka nav ne tikai gripas, bet vispār nekādu vīrusu, var labi novērot bērnudārzos. Atceros, ka Rīgas dārziņā bija vairākas nedēļas gadā, kad grupiņā no 20+ bērniem vīrusu laikā nāca tikai 3. Šogad - visu ziemu pilna grupa. Domāju, tas vairāk saistīts ar to, ka nenotiek nekādi pasākumi, nekā ar to, ka gripu neviens netestē, jo vispār visi vīrusi ir gandrīz pazuduši.

Es pati nezināmā laika periodā esmu strādājusi ciešā kontaktā ar covid slimnnieku, kam pēc asimptomatiskas pārslimošanas tomēr radās komplikācijas, kuru rezultātā tika atklāts, ka tas covid kaut kad ir pārslimots. Līdz šim 2 antivielu testi ir bijuši negatīvi, tātad, vai nu es kaut kādu iemeslu dēļ esmu neuzņēmīga pret covid, vai asimptomātiskam pacientam vīrusa koncentrācija ir pārāk neliela, lai inficētu citus. Vai nu arī lētais 5 EUR kopējo antivielu tests vienkārši neko neuzrāda un šajā pētījumā es tomēr būtu trāpījusi pie tiem 12%, bet diez vai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-26 13:57 (saite)
Nu jā, bet manu radinieku vidu kaut kā nav sajūtas, ka saaukstēšanās vīrusi ir pazuduši. Ik pa reizei kāds saslimst tieši tāpat kā agrāk. Varbūt retāk, nekādu statistiku neuzturu. Es pats ļoti reti saslimstu ar saaukstēšanos, ne biežāk kā reizi 2 gados, bet šoreiz saķēru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-26 14:07 (saite)
Es šoziem nomarinējos mājās vairākas nedēļas ar 37C un klepu, kaut gan arī parasti it kā vispār neslimoju. Vienkārši šoziem bija pirmā ziema manā mūžā, kad ar šādiem simptomiem varēja neiet uz darbu/skolu. Un vakarā uz teātri vai koncertu, jo biļetes nopirktas un tāda sīkuma dēļ jau neies laist vējā, pat ja riktīgi jāciešas līdz aplausiem, lai normāli paklepotu.
Bērnībā atceros, kā manipulējām dzīvsudraba termometra rādītājus ar sildīšanu un kratīšanu, lai būtu virs 37 un varētu neiet uz skolu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-26 14:28 (saite)
To visi labi atceramies. Mans uzskats, ka cilvēki jau nevar tā rauties darbā vai mācībās bez apstājas, un ik pa laikam vajag drusku pauzi un atpūtu, pat ja pēc visiem parametriem nekādas slimības nav. Tā vienkārši vajag, un daudzi uzņēmumi jau ir ieviesuši tā saucamās sick days, kuras tu noteiktu skaitu gadā vari paņemt brīvas bez jebkādām ārsta zīmēm un apliecinājumiem.

Ne jau velti visgrūtākā dzīve ir jaunajiem vecākiem, jo no bērna aprūpes brīvdienas nepaņemsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?