Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Godīgi sakot, pēdējo aptuveni mēnesi vai drusku ilgāk, dominējošā sajūta manī ir vientulība. Par spīti jaukām lietām, kas notikušas - tikšanās ar [info]lara, [info]ripp ballīte, bāra vakars ar darba kolēģi, palīdzēšana draudzenei projekta rakstīšanā. Es zinu, ka nedrīkstu par to runāt, tūlīt saskries veselīgi sārtvaidži un pateiks, ka man tikai vajag kļūt pašpietiekamai, un visas manas rūpes pagaisīs kā pieneņpūkas vējā. Taču pašpietiekamībai ir robežas. Man vienmēr paticis kādu laiku pavadīt vienai - mājās savā nodabā rosoties, es atgūstu enerģiju. Man ir bijušas zināmas problēmas ar iešanu vienai kaut kur, man ne pārāk patīk vienai darīt jaunas, nezināmas lietas - bet ar tām lietam ir iespējams strādāt, un es esmu to darījusi un tagad man to darīt ir daudz, daudz vieglāk nekā pirms kādiem 8 - 10 gadiem. Tā ka es apšaubu to, ka problēma ir tikai un vienīgi manās alkās, prasībās, nepieciešamībā. Maslova piramīdā mīlestības un piederības (draudzības, intimitātes) vajadzības nāk uzreiz pēc fizioloģiskajām un drošības vajadzībām, PIRMS pašapziņas, pašpārliecības, cieņas. Manas ilgas un mana sajūta, par to, kas man nepieciešamas, nav mānīgas, melīgas, tā nav mana iedomība vai niķība.

Šausmīgākais ir tas, ka šoreiz depresija ir atgriezusies ar apzināšanos, ka tā var būt visu mūžu, atkal un atkal. Man šķiet, tas reāli samazina iespējas izārstēties, jo ar laiku tiem cilvēkiem, kas mani šobrīd atbalsta - cibiņiem un citiem - apniks mani atbalstīt. Es labi saprotu, cik apnicīgs var būt cilvēks, kam visu laiku ir grūti. Un šādā stāvoklī ir ļoti grūti nodibināt jaunas draudzības, vēl jo mazāk romantiskas attiecības, subjektīvu un objektīvu iemeslu dēļ. Subjektīvi ir tas, ka jebkādu jaunu attiecību veidošana šķiet jau iepriekš nolemta neveiksmei un tādēļ bezjēdzīga. Objektīvi - nomāktība un trauksme palēnina domāšanu, padara runu haotisku, un izskats kļūst vienaldzīgs. Ar tādiem cilvēkiem nav patīkami komunicēt. Bet es arī zinu, ka bez atbalsta nav iespējams atbrīvoties no šīs sajūtas. Es esmu pietiekami stipra un zinoša, un sevi mīloša, lai to būtu izdarījusi, ja tas būtu iespējams. Šis ir apburtais loks, un es nezinu, kā to pārraut.

Nelieku zem atslēgas - to dēļ, kas mani nelasa ikdienā, bet jūtas līdzīgi. Tādās sajūtās ir svarīgi zināt, ka neesi viens, kas tā jūtas. (Piebilde tiem, kas nezina manu situāciju un grib ieteikt vērsties pie speciālista - es eju pie psihoterapeita un strādāju ar sevi.)

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 11:36, [info]nervukamolis commented:
paldies, ka neliki zem atslēgas. kaut vai tāpēc, ka ir labi izlasīt savas sajūtas tādā noformulētā veidā, viņas uzreiz šķiet saprotamākas- t.i., mazāk biedējošas.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 15:11, [info]dominika replied:
Piekrītu, ja izdodas sajūtas noformulēt, tad jau paliek drusku vieglāk. Savā ziņā šķiet, ka psihoterapija palīdz tieši ar sajūtu noformulēšanu.
* * *
On 6. Februāris 2014, 11:40, [info]nulle commented:
Paldies.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:37, [info]dominika replied:
Priecājos, ja esmu varējusi uz mirkli sniegt atbalstu.
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 11:55, [info]kautskis commented:
Es īsti nezinu, kā tev palīdzēt, taču vēlos teikt, ka ar tevi ir pat ļoti patīkami komunicēt un ir drusciņ žēl, ka to īpaši bieži nesanāk darīt. Un vēl — lai gan man nekad nav bijis tā, kā tev, tomēr šo to no rakstītā atpazīstu un jā, tas tik tiešām laikam ir uz visu mūžu. Bet ar to var strādāt (un ļoti labi, ka tu to dari), tas var iet mazumā un šad tad kaut kādā ziņā tā pat var būt priekšrocība.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 15:56, [info]dominika replied:
Paldies. Šādi labi vārdi un satikšanās un parunāšanās jau arī palīdz. Starp citu, mani var satikt biežāk. Es reti satiekos ar draugiem, jo, no vienas puses, dzīvojot tik ļoti savā galvā, es bieži pat neiedomājos, ka ir taču daži cilvēki, ar kuriem es varu parunāties; un, no otras puses, baidos būt uzbāziga vai izraisīt pārpratumu.
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 11:59, [info]lara commented:
paldies

īpaši par atgādinājumu, ka mīlestībai un piederībai vieta Maslova piramīdā.

un vēl par atzīšanos, ka baidies būt citiem par apgrūtinājumu.
baidoties nokaitināt ar pārāk emocināliem skumju aprakstiem pēdējā laikā gandrīz visus savus cibas ierakstus uzreiz aizslepenoju vai pārrakstu priecīgākus. vai arī neļauju sev neko rakstīt, lai manu vārdu lasīšana nebūtu citiem par nastu.

On 6. Februāris 2014, 12:05, [info]nulle replied:
Jā, jo citādi lasa visādi ņirdzēji.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:02, [info]dominika replied:
Paldies par komentāru. Es jau arī pašcenzējos, un ja varu nerakstīt, nerakstu.
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 12:29, [info]shelly commented:
Veselīgi sārtvaidži ir pelnījuši bietē!
Bet par to mūžu - tev izdevās izlasīt zimbabves pukstu par sadzīvošanu ar gorillu? Apmēram tā ar tām līdz galam neizārstējamajām lietām ir - kaudze neērtību, bet ar laiku jau visu var pieradināt...
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:06, [info]dominika replied:
Nē, es kaut kādā vienā brīdī zimbabvi atdraugoju, jo viņa bija iemīlējusies un priecīga, bet es tajā brīdī vēl pārdzīvoju par neveiksmi mīlestībā un man bija grūti to lasīt. Kaut kā tā arī neesmu piedraugojusi atpakaļ, kaut arī šad tad paalasu to, ko viņa raksta publiski. Bet gorillas pieminēšanas atsauca atmiņā filmiņu par sadzīvošanu ar melno suni - http://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 13:07, [info]vilibaldis commented:
tā ir... bet tu raksti un tas jau ir daudz, man, piemēram, ir bail rakstīt un parādīt savu vājumu :)
un ar pašpietiekamību ir tā ka reiz tā sāk smacēt, bet tikt prom grūti
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:10, [info]dominika replied:
Man ir tā, ja pasaku, kā ir, tad ir sajūta, ka tas vairs nevar mani sāpināt. Pēdējos gados gan cenšos sevi valdīt, lai neviļus nenodarītu pāri citiem ar savu emocionalitāti.
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 14:13, [info]mala commented:
man pēdējos pāris gadus kaut kā līdzīgi ar tiem objektīvajiem iemesliem. subjektīvi protu būt līdz riebumam optimistiska, domāt, ka viss sanāks, savākties, pucēties un būt aktīva, bet tā kā nespēju nobeigt bailes no palikšanas vientuļai saknē, tad tās vienalga izpaužas vienmēr, komunicējot ar kādu, kurš iepaticies, un padara mani krietni nesakarīgāku, haotiskāku un visādi citādi neforšāku, nekā ar visiem pārējiem, ar kuriem spēju būt pati sev patīkoša. nav ne jausmas, kā tikt no tā vaļā. agrāk viss bija kārtībā, bet agrāko sevi neprotu dabūt atpakaļ.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:13, [info]dominika replied:
Paldies tev par atklātību. Man šķiet, ka tik atpakaļ pie kaut kāda stāvokļa, kas bijis, diemžēl nav iespējams. Var tikai pēc iespējas censties aptvert un pieņemt esošo un mācities ar to sadzīvot un to mainīt uz kaut ko labāku.
* * *
[User Picture]
On 6. Februāris 2014, 15:33, [info]begemots commented:
Kaut kā es vispār tā kā saprotu bailes no vientulības un būt vienam var gan būt depresīvi, bet vai tiešām pats sev ir tik slikta kompānija?
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:32, [info]dominika replied:
Man šķiet, tu esi lasījis pavirši, jo es nevienā brīdī nesaku, ka esmu sev slikta kompānija, tieši pretēji, es rakstīju: "Man vienmēr paticis kādu laiku pavadīt vienai - mājās savā nodabā rosoties, es atgūstu enerģiju."
Es nebaidos no vientulības, bet es negribu vienmēr būt viena.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 17:20, [info]begemots replied:
Nu tad atklātību pret atklātību -- es nezinu, kāda tu esi patlaban, bet tolaik, kad šad tad uzturējām kopīgu sabiedrību, tu man šķiti pārsvarā laika ļoti pārņemta ar sevi. Nezinu, vai tā tiešām bija, vai tā ir, bet tas gan varētu būt šķērslis veidot attiecības.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 19:21, [info]dominika replied:
Es īsti nezinu, ko uz šo atbildēt. Vairākas reizes iesāku, bet šķiet, ka es nevaru uzrakstīt neko, ko kādā veidā nevarētu interpretēt, kā pārņemtību ar sevi. Vienīgais, ko varu droši pateikt ir, ka nereti daudz runāju par sevi, jo nezinu, ko citu darīt sociālā situācijā, īpaši, ja sarunas partneris/e/i ir klusētājs/a/i.

Skaidrs, ka ir iespējams, ka es esmu/biju ar sevi pārņemta, jo es nezinu, kā ir pareizi attiekties pret citiem. Jebkas, ko es daru, tāpat ir tikai mana interpretācija par to, kas ir jauki/varētu otram patikt.

Ieraksts jau zināmā mērā arī ir par to, ka man ir jātiek laukā no savas galvas, kur es pavadu pārāk daudz laika, un tas nav labi.

Godīgi sakot, es šobrīd sajutos ļoti, ļoti slikti, jo varbūt ne tikai Tu, bet arī visi citi ļoti labi redz, ka es esmu šāda ar sevi pārņemta idiote, bet tieši šī iemesla dēļ man to nesaka.

* * *
[User Picture]
On 7. Februāris 2014, 10:11, [info]virginia_rabbit commented:
man šāda atklātība par savu jušanos un vājumu liekas labāks pamats draudzībai, nekā tusiņš ar dutch courage.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:34, [info]dominika replied:
paldies!
lai jums visiem trim Briselē iet forši! ja kļūšu bagāta, braukšu ciemos.
[User Picture]
On 10. Februāris 2014, 16:44, [info]virginia_rabbit replied:
rainēr no jūnij abūs atpakaļ, un tu esi welcome!
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry