Nepabeigtā dienasgrāmata


2. Septembris 2010

(bez virsraksta) @ 19:22

Šodien nopirku:

vienu nelielu puravu - 0.12 Ls
liellopa gaļu (jēlu) - 0.75 Ls
grieķu maizi ar valriekstiem - 0.75 Ls
mājas desu - 0.39 Ls
sarkanās pupiņas bundžiņā - 0.36 Ls
trīs svaigas bietes - 0.14 Ls
kastīti svaigu šampinjonu - 0.49 Ls

kopā _______________________ 3.00 Ls

uzvārīju blendētu biešu zupu ar pupiņām, puravu, liellopu gaļu un ripiņās sagrieztu desu ar ķiplokiem, kanēli un kariju, apēdām katrs pa divām procijām, palika katliņā vēl tikpat daudz, tagad skatīsimies filmu "How to Succed in Business Without Really Trying"
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]sin
Date: 2. Septembris 2010 - 19:34
(Link)
tiešām tas kanēlis tur prasās?
From:[info]jeeka
Date: 2. Septembris 2010 - 19:35
(Link)
brīnišķīgi
[User Picture Icon]
From:[info]jimmy
Date: 2. Septembris 2010 - 20:12
(Link)
jāsaka, ka super!
From:[info]unpy
Date: 2. Septembris 2010 - 20:32
(Link)
Proti, 2? cilvēku ģimene var izsmalcināti paēst par 3LVL dienā, jeb 90LVL mēnesī. 45LVL uz cilvēku.

Šito atcerēšos, kad kāds atkal sūrosies, ka viņa 300LVL alga ir pārāk maza:))
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 2. Septembris 2010 - 21:37
(Link)
a brokastis kur, un vakariņas?
From:[info]unpy
Date: 2. Septembris 2010 - 21:42
(Link)
"apēdām katrs pa divām procijām, palika katliņā vēl tikpat daudz"
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 3. Septembris 2010 - 08:48
(Link)
mēs pirms kāda laika tā arī mēģinājām, 90 ls mēnesī ēdienam. nav neiespējami, bet diezgan grūti, reāli sanāca kādi 120. tomēr jāpiebilst, ka tad ēdiena pirkšana un gatavošana ir full time job - jādomā, jāplāno, jāskaita, jāiet uz izdevīgāko veikalu (nevis tuvāko), jāvelta vairāk laika ēdiena sagatavošanai (piemēram, kartupeļi ar mērci un dārzeņu salātiem ir lētāki nekā pelmeņi ar krējumu).
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 3. Septembris 2010 - 11:05
(Link)
kā var izdomāt daudz tādas lētas un garšīgas receptes? es neprotu:(
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 3. Septembris 2010 - 13:40
(Link)
nezinu, patiesībā ļoti daudz un dažādu ēdienu var pagatavot salīdzinoši lēti. varbūt mēs vienkārši esam izlepuši, gribam ēst "svešzemju virtuvju ēdienus", izmantojot "autentiskus produktus". lielākā daļa sezonas dārzeņu maksā lēti, graudaugi, pākšaugi - arī. arī gaļu nav nepieciešams ēst katru dienu un lielās porcijās. patiesībā tikai jāatsakās no visādiem dārgiem importa produktiem.
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 3. Septembris 2010 - 17:05
(Link)
gaļa vēl arī nav tas dārgākais, man drīzāk iziet nauda uz saldumiem un bērnu figņām. bet es nemāku visādas šitādas viltīgas zupiņas, man nekad neienāktu prātā taisīt biešu zupu ar 173 gramiem maltās gaļas, kanēli un kariju
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 3. Septembris 2010 - 17:20
(Link)
tā nebija maltā. liess šķiņķis vai pat fileja. var jau arī bez kanēļa un karija, manuprāt, biežu zupa vienmēr ir garšīga, ja tur nepeld trekna gaļa.

saldumus var taisīt pats (cepumiņi, maizes zupas, karameles, bulciņas, kēksi), no bērnu figņām, protams, grūtāk atteikties, bet tas jau nav jāpieskaita ēdiena izdevumiem :)

būs vien jātaisa lēto un garšīgo recepšu komūna!
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 3. Septembris 2010 - 17:51
(Link)
ā, man laikam tas "jēla" asociējās ar "maltā":)

From:[info]avral
Date: 3. Septembris 2010 - 12:38
(Link)
tas noteikti vēl salētinās, ja ir mašīna un pagrabs, kur kaut ko nolikt vairumā.
[User Picture Icon]
From:[info]putnupr
Date: 2. Septembris 2010 - 21:31
(Link)
to desu liki zupaa?
meegjinu izteeloties recepti
[User Picture Icon]
From:[info]junona
Date: 2. Septembris 2010 - 23:25
(Link)
Mani atkal interesē, cik gramu liellopu gaļas var nopirkt par 0.75 Ls?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Septembris 2010 - 06:20
(Link)
163g

Nepabeigtā dienasgrāmata