Nepabeigtā dienasgrāmata


27. Februāris 2010

(bez virsraksta) @ 11:36

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 27. Februāris 2010 - 11:45
(Link)
bet tas taču "nav godīgi"! ja cilvēks ir kautrīgs (kā, piemēram, es) viņš nevar paprasīt lielāku algu, bet cits, kurš ir nevis labāks, bet vienkārši bezkaunīgs vai pārpratuma pēc dumjš un nezina, cik šajā vietā ir normāla alga, ņem un paprasa vairāk. rezultātā algu nosaka nevis konkurence, bet konfidencialitātes izraisīti pārpratumi
From:[info]unpy
Date: 27. Februāris 2010 - 11:50
(Link)
Jā. Bizness nav godīgs;( Un algu prasīt ir jāmācās. Bieži sastopams ir variants, ka darba ņēmējs ņerkst par savu nelielo algu un uzmet lūpu uz darba devēju, ka šis pats neiedomājas paaugstināt šim algu, pie tam - par nezināmu lielumu:)) Varētu domāt, ka darba devējs katru rītu sāk ar pārdomām "vai tik kādam no maniem darbiniekiem nav par mazu alga" :))
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 27. Februāris 2010 - 11:56
(Link)
nu labi, bet tiešām tas ir labi biznesam? vai tas veicina attīstību, lielāku peļņu un pievienoto vērtību? varbūt tomēr attīstība būtu drošāka, ja darba devējs katru rītu sāktu ar pārdomām?
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 27. Februāris 2010 - 12:03
(Link)
Nu, paskaties uz Hansabanku.
It kā jau pārāk slikti neklājās līdz burbuļa plīšanai — un ne jau algu atšķirības dēļ viņš plīsa.
From:[info]unpy
Date: 27. Februāris 2010 - 12:04
(Link)
Kā labi parādīja celtniecības bizness, cilvēkiem algas vienmēr ir par mazu, pat tad, ja vienīgais, ko šie māk - pienest citiem ķieģeļus. Rezultāts, protams, ir cenu pieaugums. Ja pieaug cenas, algas visiem atkal šķiet par mazu un tā tālāk.

Tiesa gan, ir taisnība arī iekš tā, ka mums ir pierasts grūti kontrolējamās akciju sabiedrībās "lielajiem priekšniekiem" radīt daudzas nevajadzīgas "mazo, bet labi apmaksāto priekšnieku" vietas, kurās salikt radus un draugus, tak tas nedaudz cits stāsts.
From:[info]fedrs
Date: 27. Februāris 2010 - 12:28
(Link)
Uz zemes nav taisnības, dūrei tik spēks! Visu zemju proletārieši, apvienojieties! Ekspropriēsim ekspropriatorus!
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 27. Februāris 2010 - 12:13
(Link)
Jā, tas nav godīgi. Pie mums arī - visādas nomas un īres atlaides bieži panāk visnekaunīgākie īdētāji, savulaik tie izkoda arī vislielākās dzīvokļu kompensācijas. Viņš tev riebjas, bet viņš nāk un nāk virsū, un beigās tevi nogurdina, un tu vienkārši "atpērcies" no tās nelaimes. vecā, baltā māmuliņa tikmērt skaita pensijas kapeiciņu un godīgi maksā. Un es patiesi no rīta neceļos ar domu, kā man tur ar darbinieku algām, ka tik kāds nesaņem par maz. Drīzāk man ir ļaunas aizdomas, ka daudzi saņem par daudz, un vienīgā attaisnojamā algu izlīdzināšana tagad būtu nogriezt, lai ir visiem vienādi. Bet es, redz, vecajiem darbarūķiem vēl negriežu, bet jaunpieņemtajiem jau dodu mazāk. Netaisnīgi? Nezinu. Kā varu tā daru. Un labi, ka algas ir konfdenciālas un, teiksim, janpieņemtā sekretāre vienā uzņēmumā nezina, cik saņem vecā sekretāre otrā. Bez tam - tai vecajai arī ir 10reiz lielāks zināšanas un pieredze, bet jaunā špidrilka taču to nesaprastu. Vispār - itneviens nekad nesaprastu, kāpēc darba devējs "tamo otram" maksā vairāk. Neviens taču nejūtas slikts darbinieks. Tāpēc arī nav jāzina viņiem vienam par otra algām, un beigta balle.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 27. Februāris 2010 - 12:15
(Link)
ar jaunām sekretārēm ir tāpat kā ar vilkiem - viņus kājas baro
From:[info]rt
Date: 27. Februāris 2010 - 12:44
(Link)
pilnībā pievienojos.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 27. Februāris 2010 - 12:39
(Link)
"algu nosaka nevis konkurence, bet konfidencialitātes izraisīti pārpratumi" taa gan.

vispaar lielisks puksts un fantastiski komentaari!

Nepabeigtā dienasgrāmata