× ! Edge ! × ([info]devour) rakstīja,
@ 2015-01-04 15:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jūra šņāc un vēji pūš! Priekos, bēdās paiet mūžs!
Atceraties draudziņi, kad 2010 gadā deltaplāna avārijā bojā gāja Streiča dēls Kristaps?
Atceraties draudziņi, kad tad visi kliedza, ka avārijas dienesti ir lohi?... ka avārijas dienesti nav gatavi šādām situācijām... ka avārijas dienestiem nav nepieciešamais ekipējums.
Un tagad pasakiet man. Cik pa šiem 5 (ha haaa) gadiem ir bijušas līdzīgas deltaplānu avārijas?
0
Tērēt budžetu lai apmācītu un iegādātos jaunu ekipējumu glābējiem? Vai tas būtu atmaksājies...

Bet labi. Deltaplāna avārija tagad liekas traģiskāka par pēdējās diennakts notikumiem.

Tātad. Jūrā ir vētra. Ko Tu dari? Protams! Ņem savu kaitbordu un dodies uz plaši apdzīvoto tūrisma metropoli Kolku (pēc 2011 gada datiem Kolkā dzīvo 874 iedzīvotāju (pēc Kolka Cool datiem puse no viņiem ir dzērāji un Kaimiņš)). Notiek negadījums. Skumji. Nedaudz. Par to skumjāks ir tikai šis - https://twitter.com/HOTSSOUND/status/551509242835124228/photo/1 . Tātad. Tavi draugi 2h skatās kā Tu slīksti. Un tad vaino glābšanas dienestus. I shit you fucking not, esmu gatavs derēt, ka kāds no viņiem to arī nofilmēja.
Vainot cilvēkus, kuri dien dienā riskē ar savām dzīvībām ir augstākā stulbuma pakāpe! Vainot cilvēkus, kuri ir varoņi, bet atsaldeņus, kuri apzināti riskē ar savām (un varbūt ar citu) dzīvībām (lai dabūtu savu adrenalīna fix) saukt par nabadziņiem, upuriem. Kur, pie velna, tajā ir loģika?!
Skriesim visi pārmeklēt jūras piekrasti, lai sajustos labāk par sevi... Uuuu liksim draugos pie profila bildēm degošas svecītes, lai justos labāk par nogalinātu meiteni (kaut kas šāds man liekas notika pirms gadiem 8-9). Jutīsimies, ka esam labāki, par glābējiem. Vainosim visus. Neuzņemsimies atbildību.
I'm not bitter. Es protams ceru, ka ar puisi viss ir kārtībā. Es ceru, ka puisis ir izskalots Roņu salas krastos. Un es ceru, ka šī atkal ir bijusi Ziema, kad Roņu salā uz ledussgabala aizpeldējis tas pats sasodītais lācis, kurš tur bija 2006 gadā.

Bet labi. Kā jau rakstīju tviterī. Šie notikumi mani ir pārāk... saviļņojuši.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dunduks
2015-01-04 16:17 (saite)
Labi rūkts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 16:29 (saite)
if i go to hell i hope i burn well...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slepkava
2015-01-04 19:41 (saite)
čo ta ja izdomā līst Everestā un tur paņem un nosalsti, tomēr neviens nevaino glābējus.

Agrāk mums Salaspilī ar pie dambja bija uzraksti uz dambaja malas - peldēties aizliegts! Tad viņus nomainīja uzraksti peldēties bīstami, ja esi tāds davnis, ka domā, ka aļģaino malu varēsi uzlīst atpakaļ nopeldējis kādu km, tad pats vainīgs.

Kaut gan mani ģimenes locekļi ar pirms diviem gadiem iekūlās nepatīkamā negadījumā, kad gids negribas saukt tūrisma firmu precīzi neatceros aizveda veselu grupu neceļos, jo laikam karti savās rokās turēja pirmo reizi, un tūrisma firma, kad viņus nocēla no kalna smailes izlikās, ka tā nav viņu atbildība, bet par helīti katras grupas dalībnieks var maksāt pats no savas kabatas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 19:55 (saite)
ja Latvijā būtu Everests, kurā nosalt - vainotu :)

Bet Tavam stāstam biš savādāk. Tur ir skaidrs, ka kompānijas gids nolohojies un kompānija piesedz (loģiski, lai nebūtu slikts PRs). Tur kompānijai grūtāk novelt uz kādu citu vainu un in general visiem skaidrs, ka viņi ir pidari.
Šeit. Puisi aizbrauc neceļos. TVnetā cilvēki, kuri bijuši uz vietas, raksta komentārus, ka to viņam nevajadzēja darīt un, ka tā bijusi viņa paša vaina. Bet... BET tik un tā saka, ka glābēji ir vainīgi.
Kur, bļeģi, loģika?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mafia
2015-01-04 20:01 (saite)
Kolka Cool dati un ledusgabala lācis bija labs, bet pie "notikumi mani saviļņoja"...sazvārojos uz krēsla :) nu, skarbi jau, bet trū. Es to pašu vienmēr saku par visiem tiem motosportistiem un slēpošanas lēcējiem, kas traumējas vai nositās - līdzjūtības radiniekiem, bet kāds tur nabadziņš, pats tak gāja riskēt apzināti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 20:18 (saite)
'Notikumi saviļņoja' ir mans go to latviskais pun, kad ir kaut kas saistībā ar slīkšanu, vai ūdeni.
Pēdējo reizi viņu izmantoju, kad māte ar tiem diviem bērniem ieleca Ventā. Bet tad es nogaidīju kādu nedēļu, jo bija too soon. Tagad... kaut kā baigi nav žēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2015-01-04 20:02 (saite)
Piekrītu aš katram vārdam.
Arī palasījos visus komentus un sapratās, ka, ja viņi vispār būtu aitojuši kkur tālāk no tā raga, visur būtu smuks krasta vējš un jebkuras notizlošanās gadījumā pēc ilgāka vai īsāka laika posma, visi būtu laimīgi krastā, bet bļ* kādam sagribējies asas izjūtas - Kolkasragu. Tā vispār nav drošākā vieta uz ūdens dēļ visādiem apstākļiem, bet tur līst tumšā janvāra pēcpusdienā pie R vēja 12-20m/s, kad gaisa temperatūra ir ap 0C??
Es arī nesaprotu, kāpēc kādam no VUGD vispār būtu jāriskē ar savu veselību/dzīvību pat mēģinot tur kko gābt???

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 20:26 (saite)
Jā. Atzīst, ka čalis pats nolohojies. Bet turpina vainot VUGD.
*badum-tssss* LATVIJAAAAAA!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]amatieris
2015-01-04 21:06 (saite)
Nevis Latvija, bet sursurs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 21:19 (saite)
m?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]amatieris
2015-01-04 22:30 (saite)
polija = sursurs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2015-01-04 22:38 (saite)
lol

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?